Widok
W porządnym szanującym warsztacie nie ma baniaków, tylko butelki litrowe bądź 5litrowe-fabrycznie zamknięte...
Co do różnicy w olejach: często jest to olej pod market...tzn. producent sortuje oleje względem jakości, te słabsze zwykle trafiają do marketów w "dobrej cenie", nieraz rożni się też lepkością, brakiem uszlachetniaczy lub ich ubogą obecnością
Co do różnicy w olejach: często jest to olej pod market...tzn. producent sortuje oleje względem jakości, te słabsze zwykle trafiają do marketów w "dobrej cenie", nieraz rożni się też lepkością, brakiem uszlachetniaczy lub ich ubogą obecnością
można kupić po dobrej cenie ale można też niestety natrafić na badziewie. Nie ma co ryzykować z olejem.
Polecam cv do zrobienia.
Polecam cv do zrobienia.
Mysl sobie co chcesz, jak dla mnie śmierdzi tu szowinizmem, a wystarczyloby pogadac ze specjalistami,a przekonałbys się, że bzdur nie gadam.
Olej był jest i bedzie produkowany i sortowany na wysoka jakosc,srednia i słabą.
A co do beczek napisałam: W PORZĄDNYM SZANUJĄCYM SIĘ WARSZTACIE NIE MA BECZEK, A ZAMKNIĘTE FABRYCZNIE POJEMNIKI!
Olej był jest i bedzie produkowany i sortowany na wysoka jakosc,srednia i słabą.
A co do beczek napisałam: W PORZĄDNYM SZANUJĄCYM SIĘ WARSZTACIE NIE MA BECZEK, A ZAMKNIĘTE FABRYCZNIE POJEMNIKI!
owszem, olej był , jest i będzie różnej jakośći.
ale wówczas jest pakowany w różnego rodzaju/koloru opakowania, odpowiednio oznaczone.
Olej w takich samych opakowaniach, z takimi samymi oznaczeniami producenta, symbolami nie może różnić się jakościowo.
tyle w temiacie.
szanujący się warsztat ? takie coś nie istnieje.
mają olej w beczkach - decyduje o tym ekonomia a nie troska o silnik samochodu klienta.
ps. do szowinizmu daleko mi.
ale wówczas jest pakowany w różnego rodzaju/koloru opakowania, odpowiednio oznaczone.
Olej w takich samych opakowaniach, z takimi samymi oznaczeniami producenta, symbolami nie może różnić się jakościowo.
tyle w temiacie.
szanujący się warsztat ? takie coś nie istnieje.
mają olej w beczkach - decyduje o tym ekonomia a nie troska o silnik samochodu klienta.
ps. do szowinizmu daleko mi.
@maciej ta pani nie napisala że np.castrol o tych samych oznaczeniach i parametrach się różni a napisała jak mysle o olejach z marketów markowanych tanimi firmami typu tesco itp. a co do oleju w beczkach to jedz wymien olej w np.autogumie albo innym normalnym warsztacie i patrz co i skad leja, ja tam od trzech lat sie serwisuje i nigdy nic mi nikt z beczki nie lał
Dziwna ta wasza dyskusja, ktos zapytał o tani olej, ktos poruszył temat, że tani to moze być w markecie ale odbiegajacy jakością. Moim skromnym zdaniem pan od mercedesa powinien pojechać do dobrego warsztatu i zalać olej z aprobatą mercedesa, czy bedzie go kosztowac 10 zł mniej czy 20zł wiecej to nie powinno robić wielkiego znaczenia, najważniejsze by silnik dostał to co dla niego najlepsze, bo klopoty z sercem auta, wiążą się z większymi kosztami.
Tanie i bardzo dobrej jakości oleje można kupić przez internet, z tego co patrzyłem to najtaniej jest na http://motegro.pl/
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)