Widok
gdzie piłka nożna dla 3latka ?
Chciałabym zapisać synka na piłkę nożną, szukam takiej możliwości, ale nic nie znalazłam oprócz Socatots. Jednak proponują oni zajęcia ogólnorozwojowe, a piłkę kopią z 5 min przez całe zajęcia. Tego typu zajęcia mój synek ma w ramach rytmiki w przedszkolu dwa razy w tygodniu, a ja szukam zajęć stricte z piłki nożnej. Syn z wielkim zapałem i powagą (jak na swój wiek) podchodzi do piłki nożnej, kopie na razie z tatą :) Jednak w grupie byłoby chyba lepiej :)
Czy ktoś może wie coś na ten temat? Jesteśmy z Przymorza, może Wasze małe dzieci chodzą tu gdzieś na takie zajęcia?
Czy ktoś może wie coś na ten temat? Jesteśmy z Przymorza, może Wasze małe dzieci chodzą tu gdzieś na takie zajęcia?
my tez z Przymorza, ja mam 4-latka..chodzimy na Socacatots..Ale jak mowisz duzo samej pilki nozenj tam nie ma..W przedszkolu byla reklamowka szkoly pilkarskiej Pana Gladysza.To juz typowy trening sportowy...Bylismy z 3-4 razy,ale synek byl najmlodszy i odbiegal od starszakow..Jesli byl trening to ok,ale potem 20 minut meczu to mlody nie mogl ich dogonic ,nie wiedzial co to rozny ,bal sie "gresywnej" gry starszakow..Wolal Socacatosa;-)..Sprobujemy za rok..bo jako 4-latek byl jedyny, dwoch 5-latkow i reszta w gore...Takze chyba Twoj 3-letni Synek to juz w ogole malutki...
zgadzam się całkowicie z opinią, że trzylatek nie nadaje się jeszcze na poważne treningi, dlatego szukam takiej grupy dla maluchów, gdzie na przykład będą się oswajać z przekładaniem piłki, opanowaniem podstawowych kroków i terminologią piłkarską :)
Po prostu widzę jak on nawet śpi w łóżku z piłką - to chcę mu pomóc i znaleźć takich podobnych jak on. Kiedyś jak był mniejszy marzyłam, że zapiszę go na tańce i będę się cieszyć jego widokiem, gdy tańczy, ale widzę, że on nie interesuje się tym za bardzo, zdecydowanie woli kopać piłkę.
Gdyby odezwał się tutaj ktoś kto wie coś konkretnego na ten temat - będę wdzięczna :)
Po prostu widzę jak on nawet śpi w łóżku z piłką - to chcę mu pomóc i znaleźć takich podobnych jak on. Kiedyś jak był mniejszy marzyłam, że zapiszę go na tańce i będę się cieszyć jego widokiem, gdy tańczy, ale widzę, że on nie interesuje się tym za bardzo, zdecydowanie woli kopać piłkę.
Gdyby odezwał się tutaj ktoś kto wie coś konkretnego na ten temat - będę wdzięczna :)
Mój synek zaczął trenować w wieku 4 lat w Akademii w Pruszczu http://www.footballproacademy.pl/nabory,lp,75.html. Tam mają z kolei zajęcia przede wszystkim z piłkami i do czynienia z typowo piłkarską terminologią :)
Z tym, że ja mieszkam na oruni górnej i mi do Pruszcza niedaleko.
Z tym, że ja mieszkam na oruni górnej i mi do Pruszcza niedaleko.
http://apgdynia.pl/start.html tu jest dla wszystkich grup woekowy ale niestey w gdyni dąbrowie
Teraz w czasie covid wiadomo treningi nie mogą się odbywać, dlatego można robić minitreningi piłki nożnej w domu. Przykładowe konspekty treningowe mogą zamienić salon jako orlik. Polecam stronę dla rodziców: https://treningdzieci.pl/produkt/pakiet-konspektow-treningowych-mlodzik-dodatek-czas-na-futsal-pdf-2/