Widok

gdzie po kredyt?

Witam,
Niedawno przeprowadziłem się do trójmiasta i chciałbym kupić mieszkanie, mam juz nawet jedno na oku :) zastanawiam się gdzie udać się po kredyt? Gdzie Wy "braliście" kredyt? macie jakiegoś sprawdzonego doradcę z banku, albo jakąś fimę pośredniczącą?
Będę wdzięczny za opinie :)
pzdr
Rf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam p. Krzysztofa Kokosza z banku Pekao S.A na ul.Waszyngtona w Gdyni. Wszystko czarno na białym, szybka decyzja. Mogę polecić.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja polecam panią Olę Ciesielską, z dnb nord banku, załatwiła nam kredyt i jesteśmy już po uruchomieniu :) dodam tylko, że byliśmy wcześniej u pośrednika, który powiedział, że w banku dnb nie dostaniemy kredytu...
pozdrawiam as
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam biuro Notus - załatwialiśmy tam wszystkie formalnosci, bardzo miła i profesjonalna obsługa
Polecam niezaleznego doradce finansowego Pana Oledzkiego. Zalatwil mi hipoteke w 7 dni. Tel. 530-337-309
ja odradzam millenium
image
image
Wszyscy "doradcy" tak chętnie się ogłaszają, bo pewnie za
pośrednictwo przy kredycie jest ogromna prowizja.
Niech pośrednik nieruchomości weżmie 6%, pośrednik
kredytu kolejne 6%, bank kolejne 2%, WIBOR - kolejne 4%,
developer kolejne 40%,
to teraz już wiecie dlaczego na waszych garbach wyrastają
fortuny? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pośrednik nieruchomości nie bierze 6, niestety. Jak wexmie 2%+ Vat to jest dobrze. Jeżeli reprezentuje drugą stronę 1,5 % - 2 + VAT. Chyba, że to tzw. bezpośrednia to wtedy 4 % + Vat i też czasami do podziału.

Jeżeli robi wspólną transakcję z innym biurem, to tylko 2 %+ VAT.
pośrednik kredytow 1,5-2 i to płacone z prowizji jaką płaci klient bankowi.
Z jakiej bajki ty jesteś Piotrusku ? Dlaczego piszesz w wątkach o rzeczach o których nie masz pojęcia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale są tacy co biorą dwa razy po 3% :) Ty jestes bardzo taniutki ;)
Wychodzi na to, że wszyscy dokładają do tego biznesu :)
Z tego co ja wiem, to pośrednik ma bardzo duże pieniądze
przy udzieleniu kredytu, za grosze tego nie robi :)
Jak coś pomylę, to wiem, ze mnie poprawisz :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam Kancelarie Finansową TRITUM w Gdyni. Kancelaria zajmuje się wszystkimi sprawami i nic nas nie interesuje. Kredyt załatwiony w 2 tygodnie.POLECAM
Nie polecam brania w konkretnym banku - lepiej żeby ktoś dobrał bank konkretnie pod Ciebie.

Z pośredników kredytowych najtańsi są chyba w biurach nieruchomości - a przynajmniej tych dużych, bo tam minimalizują marżę banków (zarabiają na transakcjach, a nie na kredytach) - przynajmniej ja byłem obsługiwany na takiej zasadzie (a porównałem sobie).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zapomniałem o pewnym drobiazgu - nie wierz tutaj w bzdury o prowizjach - takie mogą być tylko o małych doradców kredytowych.
Marża kredytowca to po prostu część tego co i tak zapłacisz w banku. Czyli po prostu bank mniej zarobi bo musi się podzielić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ktoś z was próbował może w AASA? Ostatnio patrzyłem na ich ofertę i moim zdaniem wydaje się być bardzo ciekawa. Można u nich pożyczyć do 10.000 zł nawet na 24 miesiące i raty na prawdę są bardzo korzystne. Co wy o tym sądzicie?

zanim przystąpi się do wzięcia kredytu warto jest przejrzeć sobie, jakie mamy możliwości pod tym względem. polecam porównywarkę Expander https://www.expander.pl/ dzięki której mamy czarno na białym w czym warto wybierać

Znajomy ostatnio kupował mieszkanie i brał na nie kredyt, a przynajmniej próbował. Jak się okazało, banki miały jakieś "ale" w związku ze spółdzielnią, w której kupował to mieszkanie i miał DUŻO problemów, żeby kredyt wziąć. Dowiedz się, czy u ciebie też nie będzie takiego problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Gecco Deweloper (11 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (42 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

do góry