Widok

gdzie polecacie poradnictwo rodzinne w gdansku wrzeszczu?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam forumowiczki:) Czy możecie polecić jakąś gdańską parafię, najlepiej we Wrzeszczu, gdzie osoby spoza Gdańska i biorące ślub poza Gdańskiem mogłyby szybko i w bezstresowy sposób odbyć konsultacje z poradnictwa rodzinnego?(chodzi nie o cały kurs przedmałżeński, tylko samo poradnictwo) Dzwoniłam już do kilku parafii, ale w każdej mówią mi, że mają takie poradnictwo tylko dla par biorących ślub w danym kościele... Mieszkamy we Wrzeszczu od niedawna i nie jesteśmy związani z żadną parafią, ślub bierzemy w naszym rodzinnym mieście, ale ta sprawe najwygodniej bylo by nam zalatwic na miejscu... a czas goni!;)) z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam kosicol na kartuskiej i poradnie w niej jedno spo tkanie 3 h - 50 zł .

we wrzeszczu mic nie moge poelcic;)
image
dzieki roksana:) czy ktos moze ma jakies informacje o spoko poradni we wrzeszczu?
ja też byłam na kartuskiej i było bardzo miło :)

...tylko sala zimna brrr

Moja koleżanka była we Wrzeszczu w Kościele na ul. Zator Przytockiego.

Kościół na rogu, jak się jedzie do dworca PKP, mówiła, że było ok. Ona też nie była z tej parafii i problemów nie miała.

Zorientuj się tam.
na kartuskiej mi Pani powiedziala ze koszt to 100 zl a nie 50 jak wszedzie na FORUM JEST NAPISANE...
Jesteśmy razem od 1.10.2007...na ZAWSZE :)
image
emiś ja tam byłam więc wiem ile płaciłam
o tym samym kosciele mowisz?
image
kosciól na siedlcach ten przy petli tramwajowej... dzwonilam dwa razy raz ja a raz moj brat bo to on ma slub i pani powiedziala ze 100zl jak spytalam ze w maju kolezanka byla za 50zl (bo tak na weselniku wszedzie czytalam) to pani powiedziala ze ceny podrosly ze to decyzja kurii diecezjalnej i nigdzie nie znajde poradnictwa taniej... w końcu brat poszedl na Zaspe do Kosciola Sw. Kazimierza za 75 zl plus materialy i tez stowka go wyszla...
Jesteśmy razem od 1.10.2007...na ZAWSZE :)
image
Ja też byłam w tym Kościele na Siedlcach w lutym.

Płaciliśmy 50zł za parę razem z materiałami.

Może faktycznie podnieśli cenę, bo sezon ślubów się zaczął...
my zrobilismy na Orunii mimo, że to nie nasza parafia, a na dodatek narzeczona nie jest z Gdanska, szybko łatwo i bezboleśnie jedno spotkanie

Parafia Rzymsko - Katolicka pw. św. Ignacego z Loyoli
80-045 Gdańsk Stare Szkoty, ul. Brzegi 49
telefon: 309-46-02, 309-47-84

Poradnictwo małżeńskie: prowadzi p. Ewa Jakubiak, kontakt indywidualny z parą przygotowującą się do małżeństwa, termin do uzgodnienia pod nr. tel. 58/303 72 86 lub 792 007 538
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
Proponuję Diecezjalna Poradnię Rodziną w Oliwie.
Pracuje cały rok. Również w wakacje.
Skorzystać może każdy niezależnie z jakiej pochodzi parafii.
Zapisy od poniedziałku do piątku od 9:00-14:00
tel 58/552 18 81
lub 513 750 437
Pozdrawiam. Lidka

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry