Widok
gdzie przerobić / poprawić suknię ślubna?
koleanka zamówiła przez neta suknię ślubną, ktorą szyli jej w stanach i przysłali przed świętami do domu już gotową. okazało się, że zrobili błąd i przekręcili wymiary przez co suknia nie pasuja na nią :( wypelniała specjalny formularz podając swoje wymiary i one się zgadzają więc firma zdecydowała, że pokryją koszty przeróbki tej jej sukni. ślub ma we wrześniu wiec jeszcze sporo czasu ale szuka teraz krawcowej ewentualnie jakiegoś salonu, gdzie mogliby jej tą suknię przerobić. Wiecie kogo polecić? jej krawcowa nie podejmie się tego bo stwierdziła, że to powinni zrobić fachowcy od sukien ślubnych :(
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
na ulicy Danusi we Wrzeszczu jest salon z sukniami i tam Pani też szyje i przerabia suknie. Mogę polecić moja siostra przerabiała tam sukienkę i wyszło super również wypożyczała do niej halkę.
Dekoracje ślubne, kościołów, sal, wiązanki ślubne, księgi gości, winietki, podziękowania, itp
slubnedekoracje@op.pl
slubnedekoracje@op.pl
Przepraszam, że się tu dokleję z pytaniem (pewnie głupim ;))
Kupiłam używaną suknię, której poprzednia właścicielka nie zdążyła oddać do pralni. W sukni tej muszę zmienić trochę ramiączka i gorset. No i problem mam taki - nie wiem czy najpierw oddać ją do pralni czy najpierw zanieść ją gdzieś do przeróbki? Bo z brudną niezbyt wypada się pokazywać, a dwa razy prać, to spory wydatek ;)
Co wy byście zrobiły??
:)
Kupiłam używaną suknię, której poprzednia właścicielka nie zdążyła oddać do pralni. W sukni tej muszę zmienić trochę ramiączka i gorset. No i problem mam taki - nie wiem czy najpierw oddać ją do pralni czy najpierw zanieść ją gdzieś do przeróbki? Bo z brudną niezbyt wypada się pokazywać, a dwa razy prać, to spory wydatek ;)
Co wy byście zrobiły??
:)
a mi jak na złośc wykryszyła sie krawcowa, ze ona sie nie podejmie bo cos tam :(
slub w sierpniu, a mi sie wszytsko na głowe wali, raz knajpa, teraz suknia :(
dzwonilam z glupia franc do tyszkiewucza czy mi przerobia - NIE :(
znalazlam salon Grazyna na Zabiance=> jutro bede dzwonić.... mi zalezy na tym zeby oddac suknie do przeróbki w czerwcu (II polowie), odebrac, oddac do czyszczenia i zdażyc na 8 sierpnia :(
same klody pod nogi mam od początku organizowania...
Czy wiecie kobietki, ile krawcowej moze zając zrobienie wiązania na ok 20 cm pleców sukni??
slub w sierpniu, a mi sie wszytsko na głowe wali, raz knajpa, teraz suknia :(
dzwonilam z glupia franc do tyszkiewucza czy mi przerobia - NIE :(
znalazlam salon Grazyna na Zabiance=> jutro bede dzwonić.... mi zalezy na tym zeby oddac suknie do przeróbki w czerwcu (II polowie), odebrac, oddac do czyszczenia i zdażyc na 8 sierpnia :(
same klody pod nogi mam od początku organizowania...
Czy wiecie kobietki, ile krawcowej moze zając zrobienie wiązania na ok 20 cm pleców sukni??
mam pytanko ... czy w salonie na Danusi można również trochę poszerzyć sukienkę? wczoraj przymierzałam i ledwo zapięłam się w biuście :( (w biustonoszu nie ma mowy , żeby się zapiąć - trzeba zdjąć)
ślub za 2 tygodnie a ja nie wiem co robić :( boję się , że zamek mi trzaśnie :D więc bezpieczniej chyba będzie ją troszeczkę poszerzyć...?
ślub za 2 tygodnie a ja nie wiem co robić :( boję się , że zamek mi trzaśnie :D więc bezpieczniej chyba będzie ją troszeczkę poszerzyć...?
A ja zabiore glos w sprawie lanetti-wiem,ze mozna tam przerobic sukienke, bo przy mnie byly klientki.
Malo -sama tam uszylam swoja wymarzona suknie slubna i przeszla ona przez krytyczne oko mojej mamy.
Uszyla tam rowniez sukienke kuzynka, ktora ma slub za kilka dni.
Tam szyla rowniez sukienke kolezanka, ktora byla swiadkiem na slubie pare dni temu.
I moja swiadkowa uszyla tam sukienke na nasze wesele i na 2 inne, ktore sa w najblizszym czasie w naszej rodzinie.
Moja mama i tesciowa rowniez.
To,ze ktos sie nacial-nie znaczy wcale, ze tak jest zawsze. Ba, uwazam,ze kazdy jest czlowiekiem i bywaja pomylki wszedzie.
Malo -sama tam uszylam swoja wymarzona suknie slubna i przeszla ona przez krytyczne oko mojej mamy.
Uszyla tam rowniez sukienke kuzynka, ktora ma slub za kilka dni.
Tam szyla rowniez sukienke kolezanka, ktora byla swiadkiem na slubie pare dni temu.
I moja swiadkowa uszyla tam sukienke na nasze wesele i na 2 inne, ktore sa w najblizszym czasie w naszej rodzinie.
Moja mama i tesciowa rowniez.
To,ze ktos sie nacial-nie znaczy wcale, ze tak jest zawsze. Ba, uwazam,ze kazdy jest czlowiekiem i bywaja pomylki wszedzie.