Widok

gdzie szukać pracy?

Praca Przymorze Małe Temat dostępny też na forum:
Hej, przeprowadzam się w lutym do Gdańska, podpowiedzcie gdzie szukać pracy, w sensie ogłoszeń o prace? Jakieś miejscowe portale, gazety, poza trójmiasto.pl oczywiście:-) Potrzebuje szybko coś znaleźć, pomóżcie..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Przeglądając oferty pracy - tam gdzie podane są widełki - widać, że często praca tzw. w biurze jest mniej płatna niż praca fizyczna. Nie wiem skąd ten kult dla czystej pracy, albo chcesz zarobić albo siedź i marudź.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja ze Szkocją próbowałam i d... z tego wyszło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

CO potrafisz dobrze robić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mam dla Ciebie propozycję współpracy.Mam zamiar otworzyć food truck-a.Oczekuję zaangażowania i rzetelności we współpracy,potrzebny dobry BIK.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Mam dla Ciebie propozycję współpracy.Mam zamiar otworzyć food truck-a.Oczekuję zaangażowania i rzetelności we współpracy,potrzebny dobry BIK.Pensje same sobie wypracujemy i nie będzie to 2 czy 3tys.netto. tel.791-079-233
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dla ciebie też mam propozycję współpracy jak wyżej 791-079-233
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

hej, dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy, podpisałam umowę, póki co wszystko wygląda OK, miła właścicielka, 2 dziewczyny na stałe, ja jestem trzecia i 1 laska na praktykach, dostanę 1900 na rękę, nie ma tragedii:-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inka, to bardzo dobra wiadomość. Życzę Ci żeby się dobrze pracowało!

A zapomniałam się zapytać @Aradash-a na jakie stanowisko prowadzi rekrutacje? :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powstrzymam się od złośliwości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

biorąc pod uwagę twoje wszelakie wypowiedzi - powstrzymanie się od złośliwości musiało sprawić głęboki ból psychiczny...
Masz rację - powstrzymaj się od złośliwości. spróbuj...
Pozdrowienia dla mamusi...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

od roku szukam pracy mimo wieloletniego doświadczenia w sprzedaży 1800 to max. w pół roku wysłałam około 150 CV i nic......
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co to jest "wieloletnie doświadczenie w sprzedaży"?

Jeśli przez "wiele lat" siedziałaś na kasie
Jeśli przez "wiele lat" siedziałaś na słuchawce

To nie dziw się, że nikt Cię nie chce...

Równie dobrze możesz napisać w CV:
-od "wielu lat" nie zdobyłam ŻADNYCH kompetencji i nadaję się tylko na kasę/słuchawkę

A tam po prostu pensja wynosi ~1800 ;)

Proste

"wieloletnie doświadczenie na kasie" to żadne doświadczenie :D Marnowanie czasu... - o ile nie uczysz się czegoś nowego, nie czytasz książek; na przykład:
"Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi"
"Początkujący menedżer"
Jak nie znasz angielskiego to "Umysł lidera" ale tu jest parę bzdur ;)
Jak znasz to: "The truth about leadership"

No chyba, że chcesz całe życie być niezauważana przy awansach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ja zarabiam ponad 2,5 tyś na ręke a jestem tylko po zawodówce
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie bój żaby, niedługo będziesz zarabiał 4-5 tys na rękę ;)

Zawodówek już nie ma, a wątpię żeby typowy przedstawiciel rurkowców czy innych trans-homo-niepewnych brudził sobie rączki i ryzykował złamanie paznokcia przy np. wymianie kranu. Pomijając fakt, że większość z nich nie umie takiej banalnej czynności zrobić ;) Narzędzi w domu też nie ma bo kasa idzie na fryzury i nowy zegarek calvina claina z chińskich części za 2000zł ;)

A teraz czekam na komentarz, że "wcale nie-e" ;DDD
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 9

Potrzebny dobry bik?? Niby do czego?? Zapewne chcesz znaleźć frajera który weźmie dla ciebie kredyt.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprawdź na strefajob.pl ja tam znalazłam pracę dla siebie to może i ty coś znajdziesz:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też korzystam ze strefy. Kedyś chodziłam na inwentaryzacje z nimi, a teraz szukam takiej bardziej stałej pracy i też widzę, że mają jakieś ogloszenia. Fajnie że jak pracujesz na zlecenie to kiedyś wysyłali umowy pocztą, a teraz można je podpisać normalnie na tej ich platformie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawdze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasami trzeba poczekać dwa miesiące aż ktoś zadzwoni. Ja cv dostosowywałam do ogłoszenia, na pierwszym miejscu wpisywałam to co było w wymaganiach w ogłoszeniu. No i najważniejsze to usiadłam i zastanowiłam się co chcę robić i w tym kierunku szukałam. Nie ma sensu wszędzie wysyłać cv.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobrą ofertę mi zaproponowali w agencji Worksol ( worksol.pl). Cennik jest czytelny, wiadomo jaki jest zakres obsługi, czyli ile i za co dokładnie płacę. Od lat rekrutują pracowników zza granicy i trzeba im oddać, że robią to rzeczywiście szybko. Ostatnio pilnie potrzebowałem ludzi do nowego zakładu i nie było problemów, żeby taką brygadę zorganizować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2