Widok

gdzie szukać pracy?

Praca Przymorze Małe Temat dostępny też na forum:
Hej, przeprowadzam się w lutym do Gdańska, podpowiedzcie gdzie szukać pracy, w sensie ogłoszeń o prace? Jakieś miejscowe portale, gazety, poza trójmiasto.pl oczywiście:-) Potrzebuje szybko coś znaleźć, pomóżcie..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dobre mam warunki w agencji Worksol jeśli chodzi o pośrednictwo pracy. Dyspozycyjna firma z dużymi możliwościami jeśli chodzi o pracowników. Szybcy, rzetelni. Na stronie http://worksol.pl jest ich wizytówka i dużo porad co do zatrudniania obcokrajowców w Polsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

boze co za ludzie nawet pracy nie wie gdzie szukac sloik z puszczy -do tej pory zbieral maslanke i podbieral jajka kura
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja znalazłem pracę na http://www.FOODjobs.pl

POLECAM!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja widzę z dłuższej perspektywy, że tu nie ma perspektyw. Można mieć wykształcenie i doświadczenie, a aplikacje odrzucają. Tu już nie ma czego szukać... Może Wrocław... :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie Ewa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja gratuluję znajomości polskiego. DO PODSTAWÓWKI Z TOBĄ GAMONIU!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Polecam szukanie ofert na portalach branżowych. Ja na przykład znalazłem pracę na https://www.tworzywa.pl/ jako specjalista ds. marketingu. Dużo ofert z całego kraju, więc warto śledzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pracodawcom, a nie pracodawcą - liczba mnoga, komu czemu? ja też gratuluję wykształcenia i znajomości ojczystego języka.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gazety nie - często ogłoszenia są dawno nieaktualne. Ja bym postawiła na znane portale z ogłoszeniami o pracy.

W Sopocie macie agencję pracy EuroKadra. Pójdziesz dzisiaj, to pewnie od poniedziałku znajdą wam zatrudnienie. Piszę całkowicie poważnie. Akurat dobrych miejscówek z pracą na fajnych warunkach jest teraz naprawdę wiele. Pod tym względem zaszły zmiany. Chcesz pracować, to pracujesz. Kwestia taka, jakie masz oczekiwania odnośnie do stanowiska pracy i nie tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bzdura!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie obrażaj ludzi. Robisz przytyk do innych, a sam klikasz (prawdopodobnie) ze smartfona i nie chce Ci się używać wielkich liter i znaków diakrytycznych oraz interpunkcji. Daruj sobie uszczypliwości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawda. Bliska nam osoba właśnie przez agencję dostała pracę po wielu latach bezrobocia. A w tym przypadku nawet ona sądziła, że czeka ją bezrobocie do końca życia. Warto wypowiadać się o czymś, o czym ma się pewne pojęcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe

Na spokojnie działajcie z EuroKadra, w sensie idźcie się zgłosić, mają placówkę w Sopocie. To jest taki etap, w którym każdy dostaje zatrudnienie i to bez żadnych wyjątków. Trudno przewidzieć, jak dalej będzie tutaj wyglądać sytuacja, ale potencjał do szukania nowej pracy i zmienienia miejsca zatrudnienia, zdecydowanie jest widoczny. Nie wiadomo kiedy po raz kolejny pojawią się takie okazje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak macie możliwość wyjazdu za granicę i chcecie dobrze zarobic, to nie ma się co zastanawiać. Bardzo długo pracowałem w Belgii, kraj fajny, zarobki wysokie, tam jest duże zapotrzebowanie na budowlańców. Wyjeżdżałem z Ensila Group, to firma budowlana, która wysyła pracowników na zagraniczne zlecenia, oni płacą za mieszkanie, ubezpieczenie, dopełniają wszystkich formalności, opłaca się.

Kiedyś wiedziałam ogłoszenia z pracą w Gdańsku na międzynarodowym portale https://www.eurabota.ua/jobs-in/poland/jobs-offered no na tej stronie można znaleść dużo pracy I w drugich Państwach Unii Europejskiej.

Fikcja Wiesz

EuroKadra, znacie? Są w Sopocie. Idźcie do nich. Pracę dostaniecie z dnia na dzień, nie ma żadnych problemów z zatrudnieniem.
Ogólnie firmy mają potężne braki pod tym względem. Jeśli tylko chcecie znaleźć zatrudnienie, to bez większych problemów to ogarniecie. A prawda jest taka, że w tym momencie można dostać pracę nawet na wyższych stanowiskach - taki mamy w Polsce okres.

to polska