Widok

gdzie szukać pracy?

Praca Przymorze Małe Temat dostępny też na forum:
Hej, przeprowadzam się w lutym do Gdańska, podpowiedzcie gdzie szukać pracy, w sensie ogłoszeń o prace? Jakieś miejscowe portale, gazety, poza trójmiasto.pl oczywiście:-) Potrzebuje szybko coś znaleźć, pomóżcie..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na studia na WSB, to już niedługo bez matury będą przyjmowali. Tam się dostanie każdy, ale co z tego-kiedy kierunki od czapy. Tam wykładowcy starają się o utrzymanie etatu, edukacja studentów to sprawa drugorzędna. To chyba pierwsza uczelnia rekrutująca nawet w lutym. ale skoro braki w studentach (czytaj w kasie) to trzeba uzupełniać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam! Roma, studia I stopnia możesz podjąć zarówno w systemie stacjonarnym (dziennym) jak i niestacjonarnym (zaocznym).

Pozdrawiam, Renata Mazur
Online Ekspert WSB Studia I stopnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam! Balinda, promocja zniżkowa na studiach I stopnia w Wyższej Szkole Bankowej została przedłużona do 16 lipca. Nadal zatem możesz oszczędzić 600 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku oraz 85 zł (brak opłaty wpisowego). Zapraszam!

Pozdrawiam, Renata Mazur

Droga Teściowo. Łatwo pisać trudniej o efekty. Do restauracji Mc Donald udałem się osobiście kilka razy. Za każdym razem otrzymywałem odpowiedź iż teraz akurat nikogo nie potrzebują, może póżniej, zostawiałem swój kontakt, dzwoniłem i niestety żadnego efektu. Tak samo z Poczta Polską. Tam niestety można aplikować tylko przez internet. Wysłałem kilka aplikacji na różne stanowiska i niestety źadnej pozytywnej odpowiedzi.Zadnego zaproszenia na rozmowę kwlifikacyjną. Co można jeszcze zrobić żeby otrzymać pracę.Nie mam już żadnego pomysłu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A praca w sklepach spożywczych? Sklepy są niemalże na każdym kroku, w wielu Biedronkach czy Lidlach wiecznie mają wakaty, więc może tutaj należy próbować... Jeśli w Pana okolicy, dzielnicy jest kilka/ kilkanaście sklepów, można popytać i przynajmniej jedna z tych kilku prób powinna dać spodziewany efekt.

Dziekuję za rady. Chodziłem już po najbliższych sklepach i pytałem się o jakąkolwiek pracę. Bez skutku. Z rozmów mogłem jedynie wywnioskować iż dla takiego starca jak ja 62lata /bez emerytury i renty/ nie ma żadnej pracy. Zostaje jedynie tylko grzebanie po śmietnikach i zbieranie puszek po piwie. Gdybym mówił po ukraińsku, to może bym miał jakąś szansę na pracę, a ja niestety znam b.dobrze jedynie język angielski, który zupełnie jest nieprzydatny na rynku pracy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwi mnie więc, że kiedy pełno jest ogłoszeń do pracy w Biedronkach i Żabkach, nie ma dla Pana miejsca... Niech w takim razie przedstawiciele sklepów nie twierdzą, że nie ma rąk do pracy, jeśli nie chcą przyjąć osoby z chęciami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Coraz bardziej podoba mi sie wasza uczelnia. powiedz jeszcze ( niestacjonarne) to w jakim czasie wykłady odbywają sie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

takich stron z ogloszeniami o pracę jest dużo,ale ja mam dobre doświadczenia z pointr.pl choć nie ukrywam, że na olx gumtree czy lento też można szukać, bo są,ale to właśnie na pointr.pl znalazlam pracę i pracuję w niej już pół roku ;)

Witam! Roma, zajęcia na studiach niestacjonarnych odbywają się w weekendy (średnio 2 zjazdy na miesiąc).

Pozdrawiam, Renata Mazur

Może jestem zachłanna , ale powiedz mi czy na Waszej uczelni można załapać sie na stypendium . Jeśli tak to jakie?

Śmieszne to jest :) Żałosna reklama.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam! Roma, na studiach I stopnia będziesz mogła skorzystać ze stypendiów dla: ambitnych i pracowitych, sportowców, studentów w trudnej sytuacji materialnej, osób niepełnosprawnych oraz ciekawych świata. Program VIS Very Important Student. To program, który został przygotowany z myślą o kandydatach na studia I stopnia, którzy mogą pochwalić się świadectwem ukończenia szkoły średniej z wyróżnieniem. Do Programu VIS mogą również dołączyć studenci WSB, których wyniki w nauce są wyróżniające. Jeśli w pierwszym semestrze uzyskasz wysoką średnią ocen, w następnym semestrze masz szansę studiować za darmo (wysokość wymaganej średniej jest ustalana w każdym roku akademickim przez Dziekana). O szczegóły programu pytaj w Biurze Rekrutacji.

Pozdrawiam, Renata Mazur

Tak konkretnie, proszę powiedzieć do kiedy można aplikować na studia pierwszego stopnia na WSB?

Ręce do pracy są potrzebne tylko trzeba wykorzystywać okazje jakie wpadną nam pod nogi ;) , przeczytałam parę miesięcy temu że w jysku masowo zartrudniają i o razu praktycznie znalazłam pracę po złożeniu cv https://bydgoszcz24.pl/pl/630_lifestyle/20816_praca_w_jysk_w_centrum_obslugi_klienta_jakie_obowi_zki_i_wymagania_opinie.html

Witam! Boni, z pewnością rekrutacja potrwa do końca września, tuż przed startem nowego roku akademickiego. Jednakże trzeba liczyć się z tym, że na niektórych kierunkach rekrutacja zakończy się wcześniej (wolne miejsca zostaną zapełnione).

Pozdrawiam, Renata Mazur

OGIDO portal pracy zbiera oferty dla szukających zatrudnienia. Jeśli potrzebujesz pracy, lub jesteś pracodawcą poszukującym pracownika - nasz serwis to idealne miejsce dla Ciebie. Tutaj spotykają się ambitni ludzie i rzetelni właściciele firm. Kryteria wyszukiwania wolnych stanowisk pomogą Ci odnaleźć pracę lub pracownika, jakich potrzebujesz, zgodnie z kwalifikacjami i oczekiwaniami. Nasza platforma to kompleksowa oferta dla Agencji Zatrudnienia i Agencji Pracy - korzystaj w dowolnym czasie i z każdego miejsca na ziemi, 24/7.

Ogłoszenia o pracę z Polski i za granicy. Skrój sobie pracę na własną miarę - zobacz nasze oferty na etat, dla emeryta, studenta i dla wszystkich innych potrzebujących zatrudnienia w każdym wymiarze czasu. Portal pracy OGIDO to doskonała platforma dla pracodawców, którzy poszukują wykwalifikowanej kadry pracowników, pracowników fizycznych oraz tymczasowych.

przejżałem wiele portali pracy ale ogido jest najlepsze i najłatwiejsze w obsłudze

Masakra, co za DENNY spam... Zlitujcie się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1