Widok
Miód też bardzo lubię:) A co powiesz na kogla-mogla? Niektórzy ludzie mają awersje do surowych jajek. Cukru wcale nie spożywasz? Bardzo lubię kapustę kiszoną - chociaż w wielu państwach uznaje się ją za zepsutą:p
I ryż chyba w każdej postaci, np omlet ryżowy, mało popularny w Polsce, a szkoda.
Nie lubię czerniny, golonki z włosami (mięso jest dobre;p), brukselki, wątróbki, kaszy jęczmiennej (w żadnej postaci). Większości grzybów, jajek sadzonych, popcornu (nawet zapachu)...
Dużo nie lubię:P
>lubisz czlowieka
Może nie odpowiedziałem zbyt precyzyjnie.
Lubię niektóre jednostki:) Więcej nie lubię niż lubię:p
Nieliczni wśród fascynujących są do lubienia. Mimo wszystko, większość ludzi to klony sąsiadów:p
I ryż chyba w każdej postaci, np omlet ryżowy, mało popularny w Polsce, a szkoda.
Nie lubię czerniny, golonki z włosami (mięso jest dobre;p), brukselki, wątróbki, kaszy jęczmiennej (w żadnej postaci). Większości grzybów, jajek sadzonych, popcornu (nawet zapachu)...
Dużo nie lubię:P
>lubisz czlowieka
Może nie odpowiedziałem zbyt precyzyjnie.
Lubię niektóre jednostki:) Więcej nie lubię niż lubię:p
Nieliczni wśród fascynujących są do lubienia. Mimo wszystko, większość ludzi to klony sąsiadów:p
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
>A co powiesz na kogla-mogla?
tak, jeszcze z kakao
ohyda
surowe jajka pojawiaja sie w mielonym miesie czy kotlecikach jajecznych, kiedy smakuje, nie mam awersji
>Cukru wcale nie spożywasz?
spozywam, na przyklad do budyniu, kiedy jest bez soku
ale glownie tylko jako przyprawe
omletu faktycznie nie jadlam
>popcornu (nawet zapachu)...
o! zachwycam sie!
nienawidze popcornu, zapachu zwlaszcza
>Lubię niektóre jednostki:) Więcej nie lubię niż lubię:p
to antyspolecznosc?
tak, jeszcze z kakao
ohyda
surowe jajka pojawiaja sie w mielonym miesie czy kotlecikach jajecznych, kiedy smakuje, nie mam awersji
>Cukru wcale nie spożywasz?
spozywam, na przyklad do budyniu, kiedy jest bez soku
ale glownie tylko jako przyprawe
omletu faktycznie nie jadlam
>popcornu (nawet zapachu)...
o! zachwycam sie!
nienawidze popcornu, zapachu zwlaszcza
>Lubię niektóre jednostki:) Więcej nie lubię niż lubię:p
to antyspolecznosc?
Omlet: gotujemy ryż na miękko (może być nawet lekko rozgotowany), właściwie ryż powinien ostygnąć, ale ja zazwyczaj jestem głodny:p W międzyczasie wbijamy jajka do miski, dodajemy sól, pieprz, i co kto lubi i starty ser - dużo sera!;) Mieszamy.
Łączymy to z ryżem i wrzucamy na patelnie, jak naleśnika, tylko takiego o grubości z 1,5 cm:p lub jak placek po cygańsku. Wierzch (jedną połowę) posypujemy tym co mamy w lodówce, dla mnie podstawą jest pomidor i kiełbasa, można też dać cebuli, papryki, ogórka. Oczywiście trzeba to wcześniej pokroić, a jak coś jest twarde to jeszcze zmiękczyć podsmażając na patelni. Jak już dół omletu jest złoty to składamy na pół (czego jeszcze nie opanowałem do perfekcji:p). Górę polewamy keczupem:) Japończycy często robią jakiś napisz keczupem, w stylu "Kocham Cię", lub chociaż "Smacznego" - my mamy za długie słowa:p
Istnieją różne techniki przygotowania, więc można sobie ściąć jajko wedle gustu:)
>surowe jajka pojawiaja sie w mielonym miesie czy kotlecikach jajecznych, kiedy smakuje, nie mam awersji
Tylko po upieczeniu to już nie jest surowe jajko:p
>to antyspolecznosc?
Antyspołeczność to wszelkie moje działanie:P
Raczej bez konkretnej filozofii, na upartego, najbliżej mi do pierwotnego znaczenia cynizmu, ze sporym dodatkiem stoicyzmu - chociaż na forum tego nie widać:d
Łączymy to z ryżem i wrzucamy na patelnie, jak naleśnika, tylko takiego o grubości z 1,5 cm:p lub jak placek po cygańsku. Wierzch (jedną połowę) posypujemy tym co mamy w lodówce, dla mnie podstawą jest pomidor i kiełbasa, można też dać cebuli, papryki, ogórka. Oczywiście trzeba to wcześniej pokroić, a jak coś jest twarde to jeszcze zmiękczyć podsmażając na patelni. Jak już dół omletu jest złoty to składamy na pół (czego jeszcze nie opanowałem do perfekcji:p). Górę polewamy keczupem:) Japończycy często robią jakiś napisz keczupem, w stylu "Kocham Cię", lub chociaż "Smacznego" - my mamy za długie słowa:p
Istnieją różne techniki przygotowania, więc można sobie ściąć jajko wedle gustu:)
>surowe jajka pojawiaja sie w mielonym miesie czy kotlecikach jajecznych, kiedy smakuje, nie mam awersji
Tylko po upieczeniu to już nie jest surowe jajko:p
>to antyspolecznosc?
Antyspołeczność to wszelkie moje działanie:P
Raczej bez konkretnej filozofii, na upartego, najbliżej mi do pierwotnego znaczenia cynizmu, ze sporym dodatkiem stoicyzmu - chociaż na forum tego nie widać:d
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
>Jak już dół omletu jest złoty to składamy na pół (czego jeszcze nie opanowałem do perfekcji:p)
polecam tluczek, lub imadlo
brzmi to okrutnie niesmacznie
>Japończycy często robią jakiś napisz keczupem, w stylu "Kocham Cię", lub chociaż "Smacznego"
robisz sobie napis "kocham siebie"?
przechodzimy do watku kulinarnego ?
bardzo mi sie podoba :)
polecam tluczek, lub imadlo
brzmi to okrutnie niesmacznie
>Japończycy często robią jakiś napisz keczupem, w stylu "Kocham Cię", lub chociaż "Smacznego"
robisz sobie napis "kocham siebie"?
przechodzimy do watku kulinarnego ?
bardzo mi sie podoba :)
Jak jest mleko z biedronki to może być i z pszczoły, czy z całego ula:P Nawet szynkę z biedronki można dostać:p do tego schabowe z soi, skrzydełka wieprzowe i polędwice z łososia:P
Niby tego miodu nie lubisz, a jednak masz i spożywasz, dziwne to...
Chcesz zasnąć to się połóż wygodnie na plecach, wyobrażaj sobie każdą część ciała idąc od stóp w górę i przywołując jej wygląd, oraz skupiając się na bodźcach czuciowych płynących z niej myśl sobie "jestem rozluźniona, (ta część ciała) się rozluźnia", a na koniec przy każdym wdechu powtarzaj w myślach "zasypiam" - nim dojdziesz do 1000 będziesz spać
Osoba nie śpiąca od minimum 16 godzin to nawet do kolan nie dojdzie;)
Niby tego miodu nie lubisz, a jednak masz i spożywasz, dziwne to...
Chcesz zasnąć to się połóż wygodnie na plecach, wyobrażaj sobie każdą część ciała idąc od stóp w górę i przywołując jej wygląd, oraz skupiając się na bodźcach czuciowych płynących z niej myśl sobie "jestem rozluźniona, (ta część ciała) się rozluźnia", a na koniec przy każdym wdechu powtarzaj w myślach "zasypiam" - nim dojdziesz do 1000 będziesz spać
Osoba nie śpiąca od minimum 16 godzin to nawet do kolan nie dojdzie;)
>Jak jest mleko z biedronki to może być i z pszczoły, czy z całego ula:P Nawet szynkę z biedronki można dostać:p do tego schabowe z soi, skrzydełka wieprzowe i polędwice z łososia:P
nic poza lososiem, ewentualnie schabowym czy poledwica, ale niechetnie, nie wchodzi w gre, wiec nie wiem jakie cuda sa dostepne
>Niby tego miodu nie lubisz, a jednak masz i spożywasz, dziwne to...
nie lubie, ale korzystam z rad, zdobylam miod i mleko
>nim dojdziesz do 1000 będziesz spać
do 1000 czego? wdechow?
to juz pora wstawac
16 godzin bez drzemki to sprzyjajacy zasypianiu tryb zycia, ale ja "nawet do stop nie dojde" po 8h niespania i posilku na koniec :)
nic poza lososiem, ewentualnie schabowym czy poledwica, ale niechetnie, nie wchodzi w gre, wiec nie wiem jakie cuda sa dostepne
>Niby tego miodu nie lubisz, a jednak masz i spożywasz, dziwne to...
nie lubie, ale korzystam z rad, zdobylam miod i mleko
>nim dojdziesz do 1000 będziesz spać
do 1000 czego? wdechow?
to juz pora wstawac
16 godzin bez drzemki to sprzyjajacy zasypianiu tryb zycia, ale ja "nawet do stop nie dojde" po 8h niespania i posilku na koniec :)