Widok

ogłoszenie o pracę na platformach, czy ktoś słyszał o takiej firmie?

dane kontaktowe:
Anna Foremniak
E-mail: offshore.ind.ltd@gmail.com
Miasto: Trondheim
Tel./fax: 004773 80 76

wymagania:

Prowadzimy rekrutacje personelu na platformy wiertnicze,
NIE POBIERAMY ZADNYCH OPLAT !!!
obowiązki:

W ofercie mamy wiele różnorodnych stanowisk; od personelu
niewykwalifikowanego po samodzielne stanowiska. Nie jest
wymagana znajomość języka ponieważ przechodzi się 3miesięczne
przeszkolenie (częściowo płatne).

Zakwaterowanie w ośrodkach szkoleniowych a w trakcie pracy na platformach.
Prosze o tylko poważne oferty.

oferujemy:

Wiek tylko powyżej 18lat.
Praca również dla kobiet (restauracje, personel
pomocniczy, sprzątania, opiekunki dla dzieci osób zatrudnionych na platformach).
opis dodatkowy:

Zgłoszenia w początkowej fazie tylko na email powinny zawierać;

Imię i nazwisko, data urodzenia, adres zamieszkania, obywatelstwo,
znajomość języka angielskiego (brak, zrozumiale, komunikatywnie, biegle)
oraz możliwy najbliższy termin stawienia się na przeszkolenie (obecnie,
w przeciągu najbliższych dwóch tygodni, miesiąca, trzech miesięcy).
Posiadamy niezbędne pozwolenia ! Praca Legalna !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oszusci,sprawdzalem,mieszkam w Trondheim...numer tel tez oszukany, podano za malo cyfr nie ma takich numerow.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
cześć skoro są to oszuści to po co im te skany dokumentów ? zazwyczaj oszuści rzad aja najpierw jakieś kasy choćby za co kol-wiek ! numer owszem jest z krotki ! możesz mi powiedzieć coś więcej na ich temat jeśli wiesz ! jcb84@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
skany dokumentów? mozna wziac kredycik:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć , wysłałem tam meila dwa dni temu i wogóle nie dostałem odpowiedzi, jest tu ktoś kto dostał jakąś wiadomość co robić dalej, po tym pierwszym meilu zgłoszeniowym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
część tych ogłoszeń jest robiona tylko po to by zbierać dane osobowe, są na rynku firmy które później odkupują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Macie jakies doswiadczenia w kontakcie z ta firmą, oni na serio organizują te szkolenia i wysyłaja do pracy czy to kolejny scam obliczony na wyłudzenie danych i kasy? Wie ktos coś wiecej na ich temat?
I co? Ma ktoś jakieś informacje na temat tej firmy?
mi nadali nr identyfikacyjny , wysłali umowe naktórą jeszcze czekam a którą nalezy podpisac, zeskanowac i wyslac do nich zeskanowaną, a orginal zabrac z soba na spotkanie w firmie. Nie wiem gdzie ma byc to spotkanie, chyba w norwegii, narazi nic nie wiem jakie stanowiska pracy wchodzą w rachube , ogólmie to wielka niewiadoma i byc moze wielka wywalka i sciema. pozyjemy zobaczymy, piszcie jak cos wiecie
Widzisz kolego. Ja jestem w tej samej sytuacji co Ty. Jedynie mi napisali, że nie muszę jechać do tej firmy, a wystarczy jedynie skype z kamerką. Niewiem co myśleć o tej firmie.
Witam kolego mam pytanie i jak z tą umową ja też czekam na tą umowę,jest tam coś konkretnego
Słuchajcie, nie chcę Was straszyć, ale obejrzyjcie sobie reportaż z Magazynu Express Reporterów z 28-02-2012.
Bardzo prawdopodobne, że ta firma będzie chciała Was wrobić w jakiś kredyt, jeśli przesłaliście im scany swoich dokumentów tożsamości !!! Jak widać, u nas wszystko jest możliwe, nawet załatwić kredyt bez oryginału dowodu osobistego. Lepiej działajcie już teraz bo może być niedobrze (prokuratura, policja, etc.).
Sorry, zapomniałem dołączyć link.
http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/28022012/6455531
To mniej więcej tak, jakby dyskutować o opłacalności składania długopisów i klejeniu kopert w domu:)
O naiwności :))))
Czyli wielka ściema
Oczywiście, że wielka ściema. Aby pracować na platformie wiertniczej trzeba być:
- odpowiednio przeszkolonym (o ile pamiętam, to jest cała lista szkoleń potrzebnych do rozpoczęcia pracy na platformie wiertniczej)
- mieć wyższe wykształcenie kierunkowe lub średnie techniczne poparte dużym doświadczeniem zawodowym
- znać biegle język pracodawcy i współpracowników

Poza tym, żadnym "agencjom" koncerny paliwowe nie zlecają rekrutacji - w szczególności polskim. Aby zatrudnić się na platformie, trzeba składać aplikacje bezpośrednio do koncernu, ewentualnie wskazanej przez koncern agencji pośrednictwa pracy, która prowadzi oficjalną rekrutację.

Zejdźcie na ziemię...proszę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za info
No faktycznie, aby w garach mieszać czy też część hotelową sprzątać to pewnie i doktorat nie zawadzi, to tylko Polak może mieć takie wyobrażenie o pracy. Z tymi szkoleniami i certyfikatami to się zgadza są potrzebne ze względu na specyficzne warunki pracy i zagrożenie,jednakże atrakcyjne zarobki na platformach kuszą Norwegów i innych Skandynawów, a Ci mają pierszeństwo. Jeśli czasami zatrudniają Polaków to naprawdę wysokiej klasy specjalistów, a napewno nie z łapanki przez firmę krzak.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem, to obsługą akomodacyjną pracowników platformy zajmują się firmy podwykonawcze - kucharze, sprzątaczki, itd. są zatrudnieni nie przez koncern, a partnera koncernu.
a mnie tak odpisali.:Zeby byc oszustem to pierw chyba trzeba kogos oszukac prawda? Wie Pani sama po kontaktach z nami, ze podchodzimy do naszych klientow rzetelnie i nie pobieramy od nich zadnych pieniedzy! Nasz proces rekrutacyjny jest moze i dlugi ale napewno skuteczny.

Telefon podany na umowie zdecydowanie dziala aczkolwiek nie jest to numer polski wiec wybiera sie go z innym prefixem. Jednakze kontakt telefoniczny zarezerwowany jest dopiero dla tych ktorzy dostana juz oferte od Pracodawcy. Wtedy nastepuje kontakt telefoniczny a potem zapraszamy do jednego z naszych biur. Przy ponad 100 nowych zgloszeniach dziennie mielibysmy zablokowana linie caly dzien, gdybysmy nie zastosowali takiego ograniczenia.

Rozumiem jednak Pani obawy i jeslibym mial usunac PAni dane z naszej bazy to prosze o kontakt. W innym wypadku odezwe sie gdy tylko dostaniemy dla Pani oferte pracy.
a co mieli odpisać? Tak, jesteśmy oszustami, podprowadzimy cię jeszcze troszkę, a jak już będziesz pakować walizki, to powiemy, że musisz zapłacić "opłatę manipulacyjną" 200euro, którą zobaczysz jak świnia niebo.
Tu masz adres gzie możesz się starać o pracę reszta to ściema
http://www.rigzone.com. Musisz znać język i coś umieć, bo jak chcesz tylko sprzątać albo gary zmywać to się nie dostaniesz
a Halewicza nie słuchaj to tzg: informatyk bdądź komputerowiec (teraz nie pamiętam) według Jarosława Kaczyńskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@Vanloze - podajesz błędny link, piszesz bzdury. Platformę wiertniczą to może i widziałeś ale na obrazku o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co w przypadku jeżeli owszem załatwią kontrakt i wyjedzie się do pracy tylko nie będzie przelewów? Firma jest nieosiągalna brak możliwości kontaktu w Trondheim pod adresm N-7462 Trondheim, Norway jest duzy pusty plac można zobaczyć go na gogle maps pewnie tam jest ta firma :)
To tu jest poprawny link http://www.rigzone.com/
Halewicz kij DO SZCZNIA i tyle
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a kim jest ten halewicz. wlasciwie to tylko on sie wypowiada z taka zloscią.
Uważajcie, to bardzo prawdopodobne, że wrabiają Was w kredyt !!!
Obejrzyjcie reportaż poniżej:
http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/28022012/6455531
i co. zrobili nas wszystkich w h..a, zero odzewu z ich strony. tylko patrzec jak sie kredyciki posypia albo jakies inne wałki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm ..ostatniego maila dostalem od nich w kwietniu(ze sie przenosza czy cos..) czy byliscie z tym na policji?
okolo 1 czerwca napisalem ze minely 4ms i czy zyja?zadnej odpowiedzi!
w jakiej konendzie to zglaszac?
śmierdząca sprawa , ja bym nie odpowiadała na takie ogłoszenia .

Inne tematy z forum Praca

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (63 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

fundacja fly (48 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...

do góry