Widok

ogrodzenie juniorów

czy ktoś z was planuje ogrodzenie swojego domu juniora -od przodu oczywiście ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie podpisuj się Marek tylko Janusz:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ogradzajcie swoje juniory, a potem skutek tego jest taki, że stoją auta wzdłuż płotów, bo cieżko Wam wjechać za nową, cudowną bramę. Codziennie widzę samochody stojące przed płotami w domach większych niż junior, a miejsce między bramą a drzwiami garażowymi stoi puste.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
żal sciska d.... :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
nie żal d*pę, ale taka prawda. też mnie to zaczyna irytować. Mają miejsca parkingowe na posesji to niech z nich korzystają, a nie zastawiają drogi. Niech tylko się cieszą, że jeszcze nikt na policje nie dzwonił.
Bo przypomnę, że od kiedy na osiedlu wprowadzili strefę zamieszkania, można parkować TYLKO w wyznaczonych do tego miejscach.

co innego jeśli ktoś stawia na przysłowiowe "!5 minut", ale niektórzy to robią z premedytacją.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po co sie odgradzac od innych :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z przodu nie. Nie czuję takiej potrzeby bo potem nie będzie mi się chciało otwierać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na którym osiedlu wprowadzili strefę zamieszkania?
Chyba nie na Rodzinnym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Familijnym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne. Dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na rodzinnym również jest strefa zamieszkania. Niestety ktoś pewnego czasu zdjął z dwóch stron znaki, nie zmienia to faktu iż zostały one pozytywnie zatwierdzone. Brakujące oznakowanie będzie wkrótce ponownie uzupełnione by skończyła się wolna amerykanka z parkowaniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jaka wolna amerykanka. Ja jestem w 1% właścicielem drogi jak każdy na familijny i będę sobie parkowali na moim 1% bo należy domniemanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jest też wolna amerykanka i ktoś będzie dzwonił na Policję. Proste.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Typowe. Mam 1% i wydaje mi się, że jestem królem i mogę robić co chcę. Przeczytaj akt notarialny, w szczególności 10 razy zapis dotyczący dróg. Do czego to służy i do czego ma się prawo. Droga to nie parking. Parking to nie droga. Można przeorganizować teren na podjeździe i przed domem tak, by nie stawiać samochodów na drodze. Wymaga jednak to wysiłku jak i myślenia. Wszyscy którzy stawiają samochody na drodze na osiedlu familijnym jak i rodzinnym, robią to bezprawnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do tego zachęcam zapoznać się z Kodeksem ruchu drogowego, który tyczy się również prywatnych dróg:

art 49 ust 2 prawa o ruchu drogowym
Zakaz parkowania
1) w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub wnęki postojowej,

Art. 130a. 1. Pojazd jest usuwany z drogi na koszt właściciela w przypadku:
1) pozostawienia pojazdu w miejscu, gdzie jest to zabronione i utrudnia ruch lub w inny sposób zagraża bezpieczeństwu,

Biorąc pod uwagę gęstość zabudowania na osiedlach, parkowanie na drodze jest również zakazane z powodu powyższych art., niezależnie od oznakowania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasiu dokładnie przeczytaj art a potem się udzielaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
wklejam specjalnie dla Jaśnie wielmożnego posiadacza 1% (myśli, że ma 1%, a tak na prawdę nie wie co ma zapisane w akcie notarialnym) udziałów w drodze.

"Szczególne zasady ruchu drogowego, o których mowa w definicji "strefy zamieszkania", to m.in;
prawo pieszego do korzystania z całej szerokości drogi i pierwszeństwo przed pojazdami,
możliwość korzystania z drogi przez dziecko w wieku do 7 lat, bez opieki osoby starszej,
prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów w strefie zamieszkania wynosi 20 km/h,
zakaz postoju w strefie zamieszkania w innym miejscu niż wyznaczone w tym celu."
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do ..
Kolejna "merytoryczna" wypowiedź. Proszę o informację gdzie się mylę?
Czy nie jest prawdą, że samochód zaparkowany na drodze zagraża bezpieczeństwu? Ogranicza widoczność, zwęża prześwit drogi i wielokrotnie np straż pożarna nie mogłaby przejechać, utrudnia dojazd do posesji, utrudnia wyjazd i wjazd do bramy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A gdzie w takim razie miejsce wyznaczone? Nie ma żadnych parkingów na osiedlu :) szkoda mi was naprawdę :) jeden gorszy od drugiego, spoleczniarka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wiele osób ma możliwość stworzenia sobie miejsca postojowego przed domem czy też dołożyć kostkę i mieć dodatkowe na podjeździe, lecz tego nie robi bo pewnie szkoda pieniędzy lub im się nie chce. Lepiej stawiać na drodze i utrudniać przejazd drogą, nie licząc się z innymi.
Jeśli ktoś nie ma takiej możliwości to przykro mi, jednak wiedział co kupuje.
Możesz nas nazywać społecznikami lub jak tylko chcesz. Nie jesteś w stanie mnie obrazić. Ja chcę by nasze drogi były uporządkowane i bezpieczne a to zależy tylko od nas. Można to zrobić polubownie albo każdorazowo za pomocą policji.
Przykre jest to, że każdy wylewa pomyje na gminę za stan dróg, a jak już drogi są porządnie zrobione (familijne, rodzinne zrobione przed dewelopera) to sami nie potrafimy o nie zadbać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry