Widok

ogrzewanie gazowe mieszkania

interesuje mnie jaki jest koszt ogrzewania wody i mieszkania kotłem ulrich 15kw mieszkania 50m2 czy jest to duzy koszt prosze o pomoc. Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania ogrzewanie ma byc w łasnie takim piecem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ogrzewanie gazowe jest w ogóle dość kosztowne, a wszystko zależy od tego, jakiej jakości jest instalacja, jak ocieplony jest budynek. Ogólnie odradzam zakup mieszkania ogrzewanego gazowo - gdyby to była sama woda i kuchenka, to wtedy ten koszt jest bardzo niski, ale jak ma się ogrzewać całość, to jednak chyba lepsze jest nowe budownictwo i centralne ogrzewanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
orientujesz sie jaki to moze byc koszt miesieczny nowy blok ocieplony z porothermu??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w latem płace ok 250 zł za 2 mc, a w zimę zależy 400 -500 zł miesięcznie. Nie ma co ukrywać jest to drogi interes, zwłaszcza jak ma się małe dziecko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
robert a ile masz metrów mieszkanie ze tyle płacisz i ile grzejników i jaki piec masz dwufunkcyjny o jakiej mocy??
strasznie drogo az niechce mi sie wierzyc jak duze masz mieszkanie??
Ogrzewamy dom 240 m2 (+ 120 m2 piwnicy, ale tylko lekko dogrzewanej) i w zimie (a była sroga) płaciliśmy ok 800 zł. Wiosną ok. 300-400 zł. Temperatura w pomieszczeniach 19-20 stopni.
Ja mam 70 m2, mieszkanie ocieplone,parter, mam 9 miesięczne córeczkę więc temperatura ok 21-22. Teraz spalam o 6 m3 na dobę, ogrzewanie + woda ciepła. Piec dwu funkcyjny z otwartą komorą spalania, ma 2 lata.
To będzie moja pierwsza zima więc czekam i się boje.
Więcej na http://forum.info-ogrzewanie.pl/index.php?showtopic=7375
mysle ze około 250 zł zapłacisz miesiecznie
A ja myślę, że więcej niż 250zł niestety. Ja ogrzewam dom, mam nowy piec, dobrze ocieplony dom i moje rachunki zimą dochodziły 1300zł najwyższy, 800zł najniższy miesięcznie:(Same opłaty przesyłowe, stałe i inne pierdoły są bardzo wysokie. Nie opłaca się niestety ogrzewać gazem i jeżeli masz wybór, poszukaj mieszkania z centralnym, najlepiej na jakimś nowym osiedlu, bo tam mają bardzo niskie opłaty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
~ja
jak duży masz dom?
interesuje mnie jaki jest koszt ogrzewania wody i mieszkania kotłem ulrich wandich futura+ WA 24 mieszkania 50m2 czy jest to duzy koszt prosze o pomoc. Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania ogrzewanie ma byc w łasnie takim piecem.
Powierzchnia domu to ok 180m, co prawda nie dogrzewałam kominkiem, ale mam bardzo dobrze nasłoneczniony dom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystkie kotły mają podobną sprawność.
Ile zapłacisz zależy od temperatury w mieszkaniu.
Generalnie sądze, że oszczędnie uzywając (20stopni) to kolo 200zł/mc
dzieki
Nie ma za co. Ale w przypadku mrozow pomnoż to przez dwa.
Do tego dolicz koszt cieplej wody do mycia kolo 50-100 zl.
Piotrusiek czy ty tyle płacisz? tzn 500/mc, a jakie masz miszkanie?
bardzo duzo masakra sadziłem ze około 250 zł wraz z podgrzaniem wody
Kika - mam 100m2, ale grzeje jakies 70% powierzchni.
Mam oszczedny kociol kondensacyjny, ale i tak przy kolo 8 stopni na zewnątrz wychodzi mi jakies 300zł/mc za samo grzanie. I to bez
fajerwerkow: jakies 20-21 stopni wewnątrz.

ququ-niestety, grzanie gazem do tanich nie nalezy i nie ma szans
zejsc w kosztach, sprawnosc gazu jest jaka jest.
Dodam jeszcze, ze jak za bardzo uszczelinisz okna to Ci grzyb wejdzie w ściany.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Rabata z różami (5 odpowiedzi)

Chciałbym założyć przy domu osobną rabatę z różami, tak aby wyglądała pięknie nie tylko w okresie...

sąsiedztwo hal typu 7R i Panattoni (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was mieszka w pobliżu takiej hali i może powiedzieć czy jest to uciążliwe. W mojej...

do góry