Widok

harpagan 37

Witam. Ktoś już myślał o wiosennym Harpie???
remek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak było? Słyszałem od kolegi który uzyskał tytuł harpagana w tym roku, iż nawigacja była łatwa. Proszę o wypowiedzi uczestników na temat trudności 37 harpagana.
remek
z wiosennego harpagana rezygnuj z powodów odbywania w tym czasie kursu. Jesiennego nie odpuszczę.
z Innej beczki. Na trasie jadam kabanosy i czekolady, a pije rozpuszczoną multiwinaminę.
remek
Ależ oczywiście mogę wypełnić ankietę, wal !
Tylko żeby pytania nie były za trudne :D
Sluchajcie, ja pisze prace magisterska z tematu uzytecznosci mandarynek w trudach harpagana. Jesli ktos zechce mi pomoc i wypelnic ankiete to bede wdzieczny!

;)
Ja startuje w TP to mi to lata :)
No jak się nie chce śmiecić to chyba trzeba, a co wy na te chipy ?????????????????
i dźwigać to ? ;D
Ale jak się wyjmie mandarynkę to folie można wrzucić tam gdzie była mandarynka
no też jest to pewien pomysł, ale wtedy kolejny plecak na śmieci potrzebuje, skórki wywalę na ziemie, folii nie chciałbym :D
Chyba że na drugi dzień przejdę się tą samą trasą i bd zbierał xD
Żeby było bardziej oszczędnie to zawiń te mandarynki w folie aluminiowa wtedy będziesz musiał mniej kupić.
Spróbuj popytac w Makro ;-)
a tak wgl.. To orientujecie się gdzie jest jakaś promocja mandarynkowa, bo chyba te 250 sztuk trochę mnie wyjdzie, a nie chce przepłacać.. to jak ? :)
Zachęcam uczestników Harpaganu posiadających n-k o wysłanie zaproszeń do konta MTB XC MTBo . z góry dziękuje.
No niezłe zadanie można zrobić konkurs kto to obliczy!!!!
a będziesz taki dobry i obliczysz czy dwa plecaki po 120 l każdy, jeden z przodu i jeden z tyłu starczą na te 250mandarynek ? :D

Pierw kupowałem Isostara, ale wychodzi drogo. Teraz kupuję większe puchy jakiegoś niszowego izotoniku (w sklepie rowerowym) i jest ok:) Myślę, że firma nie gra większej roli.

Wiele osób ma po prostu czystą wodę, ale izotonik lepiej gasi pragnienie.

To na drugą pętlę musisz mieć ok. 250 mandarynek - zakładając, że z nawigacją nie będzie problemu;)
co do świeczki się zgadzam, i są ulepione z czegoś takiego jakby trochę świeczkowatego :D
Co do izotoników, jakieś konkretne polecasz ? Czy byle by był izoton?

ja lubię mandarynki, jak nie chce dalej iść, jedną wyjmuje i zanim obiorę i zjem już mam kolejne 200m ! xD
rolmopsy
Obiad w bazie jem dopiero gdy uznam, że już starczy. Inaczej wiem, że nie wyszedłbym na drugą pętlę - po prostu wiem:) Jeśli się zatrzymam, wybiję z transu i siądę w ciepłym - poddam się.

Na trasie jem suszone owoce, banany, bułki wcześniej przygotowane i batoniki (zwykłe - te sportowe smakują jak świeczka, a przynajmniej tak sobie smak świeczki wyobrażam:D).

Grunt to dużo pić (najlepiej izotonik).
W związku z szybko zbliżającym się H37 staram się szukać wszystkich porad które pozwolą mi ukończyć go, lub pokonać jak największy dystans, i mam prośbę, pytanie ?
Co jecie na rajdach tego typu (tz przy takich dystansach) ?
Nie pytam się co jeść bo to już wyczytałem jest kwestią indywidualną.

Jedyne czego się doczytałem to po pierwszej pętli można zjeść solidny obiad, to prawda ?
Nie będzie później ciężko chodzić ?