Widok
mieszkanie w ORLIM GNIEŹDZIE ul. jabłoniowa
hej, mamy zamiar kupic mieszkanie na nowym osiedlu "Orle Gniazdo" ale wahamy się tylko dlatego ze murapol ma mnóstwo neg opinii. jesli chodzi o samą lokalizację i budowę jest OK, nam pasuje. Skąd tyle neg opinii?
ja odniosłam pozytywne wrażenie po spotkaniu.
ja odniosłam pozytywne wrażenie po spotkaniu.
Zastanawiamy się nad zakupem mieszkania na tym osiedlu a dokładnie mieszkań z ostatniego etapu budowy, są to mieszkania o podwyższonym standardzie a cena jest stosunkowo niska jak na taki wysoki standard. Negatywne opinie pojawiają się na wszystkich ale najważniejsze jest aby samemu sprawdzić i się przekonać.
byłem, widziałemi uciekłem:) a widziałem wiele róznych inwestycji, ale tu powiedziałem sobie nigdy:) odpadające tynki elewacji i farba, coś się dzieje z balkonami w budynkach, a dopiero co oddane mieszkanie gotowe do odbioru wyglądało jakby konieczne było jeszcze z kilkudniowe wykańczanie:) Raczej nie polecam.
No ja jak byłem oglądać to smrodu nie czułem, ale może to spowodowane alergią ;) Ale zdaje się że wzrok mam dobry, a jakoś odpadających tynków nie widziałem i z balkonami też nie wiem o co Ci chodzi "coś się dzieje"- balkony jak balkony. Poręcze może troche nieciekawe, a nawet jeśli przydałoby się kilkudniowe wykończenie to co kogo zbawi kilka dni? Ja osobiście niektóre elementy w sumie wolałbym sobie sam wykończyć...
santini ! nowe mieszkania musza sie ok roku ''sezonowac'' i nie nalezy ich wykanczac bo mur i zaprawa schnie ok roku mimo ze wydaje sie suche w scianie nowej zawsze jest wilgoc i nie nalezy go wykanczac . Madry czlowiek zarowno w nowym domu lub mieszkaniu czeka rok i mieszka w niewykonczonym i tak sie zawsze postepuje bo budynek jest ocieplany od zewnatrz i dlatego sciany musza ''oddychac '' i pozbywac sie wilgoci wewnatrz. Grzyb i wilgoc to nie zadna wina dewelopera tylko twoja bo pewnie jak wiekszosc pomalowalas lub tapetowalas i kafelkowalas i zamknelas wilgoc w scianie i nie ma sily grzyb sobie sama zafundowalas. Wigoci nie widac a jest w scianie i dopiero po roku wietrzenia i solidnego grzania sciana jako tako jest wyschnieta i wtedy nalezy zaczac wykanczanie. Niestety i wielu znajacych budowlanke ci to powie .