Widok

ile czasu rano jedziecie Spacerową?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dokładnie chodzi mi o dni powszednie i dojazd na 8 rano.
o której trzeba wyjechac?
a w porównaniu zjazd ok 9 ile zajmuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
samą spacerową od obwodnicy do czyżewskiego 20-30 minut, żeby na 8.00 być w Sopocie.
Dziś jechałam na 9.00, zajęło mi o dziwo tyle samo.
Na 10.00 i w weekendy dobrze się jeździ, bo do 10 minut, jeśli nie trafi się na kretyna co 50 jedzie, na Spacerowej jest 90 ;)
no niewiem. Najwieksze korki to od zazwyczaj sa m-dzy 7.00-8.00 na spacerowej. :( tak wynika z moich obserwacji :)
spacerowa rządzi się swoimi prawami raz mega korek a raz w 10 min zjade.
Na spacerowej jest już ok , najgorszy jest dojazd do niej z osowy :/ Ale myślę że musisz liczyć 20-30 min
image
image
cały czas zastanawiamy się nad przeprowadzką, mnie interesują rejony Banina, ale w Kielnie znaleźliśmy fajne miejsce... tylko ta Spacerowa mnie przeraza, Słowackiego jak zrobią będzie szybciej jadąc z Baninia, ale tam nic nam się nie spodobało....
dokładnie, sama Spacerowa to pikuś z tym ile trzeba stać w korku aby do niej dojechać z Osowy. Jak już dojechałam do Reala to bylam szczęśliwa. Problem nie dotyczy osób jadących obwodnicą oczywiście.
Sara, a nie możesz do Banina z drugiej strony? Jak zrobią Słowackiego powinno być ok.
image
To zalezy od dnia. Z moich obserwacji wynika, ze najgorzej jest w poniedzialki i piatki(ale tez nie zawsze). Nieraz autobusem jade godzine z Osowej do oliwy. Ktoras z dziewczyn dobrze napisala, ze najgorzej jest dojechac do reala a potem juz w miare dobrze sie jedzie. Ja osobiscie zeby nie stac w korkach jak mialam na 8 byc w gdansku wyjezdzalam o 6,30.
sara najgorszy jest powrót z oliwy spacerową do osowej już 14:30 jest korek i to bardzo długi co najmniej do 17 ( nie wspominając o piątku i tzw długich weekendach ) , ja często zawracałam do teściowej na przymorze tam z córką czekami do 19 i wtedy bez problemu wracam do domu , jak szukasz działki bo nie wiem jak tam z gotowymi domami to mój brat kupił ostatnio działkę budowlaną w Leźnie nie uzbrojoną za 100 zł m , warto wejść do spożywczaka w Leźnie i tam już pokierują kto ma działki na sprzedaż
tak jak piszą dziewczyny najgorzej dojechać do real później już jakoś idzie i najdłużej jedzie się między 7.00 a 8.00 mój mąż wyjeżdża 6.50 i nie stoi w korkach i się nie denerwuje, kończy pracę o 16.00 i dojazd do domu zajmuje mu jakies 35-45 min ( z Sopotu) więc nie jest źle :)
zgadzam się co do większych korków w poniedziałek rano i powrót w piątek.
Ale ostatnio często jeżdżę "w górę" 14.00-15.00 i jest ok. Najgorzej jest o 16.00. Noga cały czas na sprzęgle :(
Sara jadąc z Kielna jedziesz na Gdynię i przed Karwinami jedziesz na obwodową:) zdecydowanie szybciej niż przez Osowę
imageimage
ale tu pewnie chodzi aby dostać się do centrum, bo z obwodowej obojętnie gdzie mieszkasz ludzie chcą zjechać do wrzeszcz oliwy , dlatego my sprzedajemy mieszkanie na osowej i kupujemy na zaspie, tylko jest problem z jego sprzedażą bo jak ostatnio klient jechał obejrzeć to po godzinie stania w korku na spacerowej zadzwonił , że mieszkania nie kupi bo korki go wykończą...
inka.ja - właśnie interesuje mnie dojazd z Kielna do Sopotu, to można inaczej niz spacerową? (no i km podobnie?)

beata - tylko my szukamy uzbrojonej działki, pewnie będzie trudniej ale mi aż tak się nie spieszy, teraz mam 1,5 km do pracy :-) M za to już by chciał swój domek mieć...

ps. o powrocie to już nie pomyślałam...
do Sopotu to zdecydowanie przez Gdynię:) jedziesz na Karwiny i tam lasem do Sopotu:)
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sara - a sprawdzałas w Klukowie czy sa jakies działki?
w Klukowie nie szukałam, wydaje mi się że ceny 2x wyższe niż np. w Pępowie. Ale sprawdzę.
ja z Osowej na uczelnie w Sopocie jeździłam własnie przez węzeł owczarnia - karwiny - sopocka zajmowało mi to 15-20 min ( z zaparkowaniem pod wydziałem)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Osowa

Domy Sołdka 14 (12 odpowiedzi)

Domy powstają w centralnej części Osowy, a więc blisko głównej arterii prowadzącej przez tę...

Stelo (3 odpowiedzi)

Stelo powstanie w Osowej, o krok od ulic: Wodnika, Koziorożca, Kielnieńskiej. Blisko stąd do...

do góry