Widok

ile kosztuje piętrowy tort?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!
Pytanko jak w temacie :) Wiem, że cena 1 kg to ok. 35-40 zł, a 1 kg starcza na jakieś 10 osób, ale chodzi mi o taką całościową kwotę za tort 4-piętrowy...tak w przybliżeniu :) Czy płaci się dodtakowo za to, że jest piętrowy, udekorowany itp.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie paci się za tort dodatkowo że jest on piętrowy tylko za kilogram. Kolejne piętra tortu są na paterze a nie jeden tort na drugim!! Ile kosztuje to zalerzy ile waży, cena za kg to ok 40 zł a czteropiętrowy tort myśle ze wazy ik 7 kg. Najlepiej wybierz się do cukierni i wszystko Ci wytłumaczą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No własnie mówię o takim 7-8 kg i 4-pietrowym torcie :) Wiem, ze cena to ok. 40 zł za 1kg, ale zastanawiam się czy po prostu policzyć 8*40zł, czyli 320 zł, czy w grę wchodzą jeszcze jakieś ukryte opłaty dodatkowe (same wiecie jakto jest - wszystko co ma w nazwie "śłubny" czy "weselny" kosztuje 2 razy tyle!). Ja słyszałam plotkę, że na tort w 3mieście trzeba liczyć jakieś 700 zł i że warto np. zamówić w Pruszczu, ale coś nie bardzo chce mi się wierzyć...
tort weselny kosztuje 38zł/kg - nawet jeśli jest ze smaków jakie normalnie kupisz w tejże cukierni za 20zł/kg

także cena specjalnie większa by zaliczyć już do niej wypożyczenie plateru, dekoracje, transport, odbiór plateru...

Sowa u mnie spisała się :) polecam
nie zaskoczyli mnie dodatkowymi wymyślonymi kosztami..
myffa, napisz prosze jak to jest z Sowa? czy te torty naprawde sa takie ladne jak na zdjeciach? kiedy trzeba odebrac? czy sami przywoza? licza jakas kaucje albo koszt transportu?
dzieki z gory za pomoc!

W tych 40 zł jest wszystko wliczone, ja tort miałam od Pellowskiego i płaciłam ok 40 zł/kg (dokładnie nie pamiętam). Był pieknie udekorowany białymi frezjami, wszystkie 5 pięter i na samej górze cukrowi Państwo Młodzi.Polecam, był pyszny z bitej śmietany!!
Misia:
czyli twój tort był ustawiony piętrowo? a nie każda część oddzielnie niczym zwykłe ciasto?
Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Był połozony na paterze piętrowej, każdy tort był oddzielnie, jeden nad drugim.
a czy robią jakieś wymyślne torty na zamówienie? czy oferują stały repertuar?
Mi sie marzy coś oryginalnego, np. w tym stylu: http://cakes4fun.co.uk/html/wedding.html
Czy ktoś wie gdzie zrobią WSZYSTKO czego dusza zapragnie? :-)
Pozdrawiam
oj, torty wyglądaja pięknie, szkoda by było takie cos jeść,obawiam się że u nas takich rzeczy nie robią, a jesli tak, to podejrzewam straszną cenę :(
j ateż gdzieś wklejałam wątek z inspiracjami do tortów :)

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
mi zalezy na takim "cup cake" bedziemy mieli małe przyjęcie dla rodziny, wiec chcemy aby tort był oryginalny i zapadł w pamięci :-) no i nie będzie w związku z tym duży, ot "kilka ciasteczek" :-) Jeszcze nigdzie nie pytałam, bo na razie odwlekamy załatwianie formalności, więc tortu i tak na końcu będziemy szukać. Ale jeśli ktoś też chce -lub miał- coś wymyślnego, to niech się podzieli informacjami :-)
Pozdrawiam

W Delicjach kosztuje 39 zł- ale TERAZ !!! pani powiedziała,ze ceny moga się zmienić a zaliczek po obecnych cenach nie przyjmuje. Plus kacucja za stelaż-chyba,że wasza sala/restauracja go zapwenia-200 zł.

Mnie uczono,ze 100 g wychodzi na goscia-ale pani powiedziała,że na ok.38 osob to musi byc z 4,5 kg.

Ania

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzić - ocena (4 odpowiedzi)

Jestem przerażona i obrażona zachowaniem nauczyciele w tej szkole. Moja córka była uczennicą w...

Jacek - ocena (3 odpowiedzi)

Szkoła nie warta czasu i nakładu finansowego. Totalny brak kontaktu z wychowawcą i dyrekcją...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

do góry