Widok
Raczej nie da rady tak oszacowac, bo ceny sa najrozniejsze. Wejdz sobie do pierwszego lepszego marketu budowlanego i popatrz chociazby na ceny umywalek i szafek pod umywalki - rozstrzal od jakis 150 zeta za umywalke+szafke do pewnie kilku tysiecy PLN. Kafelki tez kafelkom nie sa rowne i ceny roznia sie kolosalnie. Proponuje powybierac z grubsza bialy montaz i kafelki, zadzwonic do pierwszej lepszej firmy zajmujacej sie remontami z prosba o wycene oraz doliczyc do tego jeszcze raz tyle ile wezmie firma na materialy.
Tez uwazam, ze 30 tys. to gruba przesada, ale tak jak napisalam, ceny cenom nie rowne ;) Moja mama robila generalny remont kawalerki (pokoj, kuchnia, okna i lazienka+instalacje) i wydala niecale 30 tys.
Tez uwazam, ze 30 tys. to gruba przesada, ale tak jak napisalam, ceny cenom nie rowne ;) Moja mama robila generalny remont kawalerki (pokoj, kuchnia, okna i lazienka+instalacje) i wydala niecale 30 tys.
Piszesz, że klej po 60 zł. Ile tego kleju? Zużycie jest różne w zależności od podłoża, płytek, producenta.
Kafelki po 17 zł. Tanio, tylko czy sprawdziłaś czy "trzymają kąty", nie mają " banana", czy wygiętych rogów? Czasem lepiej wstrzymać się z remontem i uzbierać trochę więcej kasy na lepsze materiały. Tym bardziej, że w naszych polskich realiach remontujemy łazienkę raz na 15 - 20 lat.
Kafelki po 17 zł. Tanio, tylko czy sprawdziłaś czy "trzymają kąty", nie mają " banana", czy wygiętych rogów? Czasem lepiej wstrzymać się z remontem i uzbierać trochę więcej kasy na lepsze materiały. Tym bardziej, że w naszych polskich realiach remontujemy łazienkę raz na 15 - 20 lat.
Też tak myślałam kiedy remontowałam swoją łazienkę. Później poznałam u znajomych kogoś kto zajmuje się wykańczaniem wnętrz kto pokazał mi na co zwracać uwagę przy kupnie kafelek i na paru przykładach w internecie pokazał błędy w wykonaniu. Okazało się, że moja łaziena ma mnóstwo wad.
Przymierzam się więc do jej ponownego remontu.
Przymierzam się więc do jej ponownego remontu.