Widok

ile miesięcy wczesniej zapisać się na kurs tańca?

Wesele Temat dostępny też na forum:
czasami się zastanawiam, czy rok, a może wystarczy miesiąc. wiem, ze kazdy uczy się w innym tempie, ale mniej więcej
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my idziemy na kurs tydzien przed ślubem :)-hehe i jestem pewna ze wystarczy mimo ze z mojego Słonka zaden tancerz super nie jest:)
Tydzień to bardzo bardzo mało nawet dla najzdolniejszych. Wszystko zależy od tego czego chcecie sie nauczyć. Wg mnie opytamalnie ( to znaczy nauka walca jako pierwszego tanca - który zaskoczy i zachwyci wszystkich) to minimum pół roku spotkań po 3 lekcje w miesiącu (minimum).

Pozdr.
my tak troche z braku czasu ale wydaje mi sie ze kilka godzin prywatnych lekcji i bedziemy mieli i umieli to co chcemy :) A z walca zrezygnujemy-mimo ze to piekny taniec:)-ja chodzilam kiedys kilka lat na kurs(dawno temu:) i wiem ze walc jest zbyt trudny zeby tak go odtanczyc no ale jesli sa dobrzy instruktorzy i mozecie sporo czasu na to poswiecic to czemu nie!

pozdrawiam!
na zachęte :

image

image

image

POWODZENIA!!!!!!
czerwcowa!! ale mi teraz narobiłaś!! od początku jestem za tym, aby pojść na kurs tańca, ale teraz jak zobaczyłam te zdjęcia, to jestem pewna na 100% tylko u mnie jest taka sprawa, że moge tylko chodzić na lekcje w weekendy (i to co drugi) :-( ale i tak jakoś to musze zorganizować !!!!!
image
Hej Habibi :) A gdzie będziecie się szkolić, bo i u nas czasu mało, więc tylko prywatne lekcje wchodzą w grę.
:)))) JA WAM POLECAM LEKCJE PRYWATNE!!!!!! Sama chodziłam na prywatne, na kurs tez chodziłam (co prawda nie z mężem ;)))) super przygoda!!!!!!

Pozdrawiam
Hmmm a gdzie chodziłaś na te lekcje? I ile pieniążków trzeba na to przeznaczyć ze ślubnego budżetu? :) Mnie też bardzo zachęciły te zdjecia - ćwiczymy sobie na razie z ukochanym u nas w mieszkaniu, ale na razie kiepsko to wszystko wygląda :/
image
ja chodziłam do AKT Contra , ale odbywało sie to na innych zasadach (bo tańczyłam w grupie turniejowej) mielismy tansze zajęcia i więcej godzin w tygodniu. Powiem tak normalnie miałam 9h w tygodniu a latem 4 h dziennie (codziennie ) z małymi przerwami ;) Nie znam aktualnych cem, trzeba dzwonić i pytać,

Pozdr.
my sie zapisalismy w marcu i planowalismy tylko poznac podstawowe kroki i juz. ale tak nam sie spodobalo, ze do samego slubu chodzilismy i stopniowo sie uczylismy :-)
teraz mamy przerwe, bo szkola organizuje obozy taneczne, w ktorych niestety nie moglismy uczestniczyc, ale od wrzesnia - moze Diana i Maciej znow nas przyjma....?

korolla-zastanawiam sie nad szkołą tańca Tango ale jest tez inna szkoła w Gdyni gdzie dają prywatne lekcje-w innym wątku dziewczyny pisały-musialabym znależć.

I tak sobie mysle ze gdymy moj narzyczczony był caly czas w kraju to pewnie tez bysmy szybciej sie zapisali-takze zgadzam sie z Elajza ze taniec to fajna przygoda:)

pozdrawiam
Może komuś się przyda:

Walc Angielski
Jest prostym rytmicznie tańcem towarzyskim, jednakże wymaga od partnerów ogromnej sprawności fizycanej. Walc angielski jak sama nazwa wskazuje pochodzi z Anglii i po raz pierwszy został zatańczony pod koniec 1921 roku. Jego ruchy i obroty wskazują na to, że jego ojcem był walc wiedeński.
Dobrze tańczony sprawia wrażenie ruchu łodzi poruszającej się po regularnie wznoszących się i opadających falach. Swym charakterem symbolizuje parę młodych zakochanych ludzi z ufnością myślących o wspólnej przyszłości.

Takt: 3/4
Walc Wiedeński
Po raz pierwszy został zatańczony przez arystokratę w 1815 roku, kiedy to trwał Kongres Wiedeński. Od tego momentu Wiedeń stał się stolicą walca. Ojcem chrzestnym poprzez swoją udaną muzykę był Johann Straus Dzięki niemu zapoczątkowany został rozwój tańca towarzyskiego w Europie.

Tak romantyczny jak walc angielski, lecz dwa razy szybszy, tańczony równym wirującym ruchem i nie posiadający wielu figur. Do dziś chętnie tańczony, chociaż na turniejach w Anglii czasami pomijany.

Takt: 3/4
Tango
Do Europy przybyło jako taniec latynoamerykański, jednakże z powodu bliskości partnerów zaliczany jest do tańców standardowych. Historia dowodzi, że pochodzenie swe zawdzięcza nie jednej rasie i krajowi. Kształtowanie trwało wieki, a nasycały je elementy tańców niewolników afrykańskich. W europie tango zatańczono po raz pierwszy w 1907 roku. W 1913 r. londyński dziennik "Times" ocenił tango jako w najwyższym stopniu nieprzyzwoite. Papież potępił ten taniec, a cesarz niemiecki zabronił go tańczyć swoim gościom. Radośc tańczenia tanga była tak ogromna, iż nie zważano na tego typu zakazy. Charakterystyczny jest kontrast pomiędzy ruchem twardym i miękkim, w pewnym sensie naśladuje ruchy dzikich kotów. Posiada specyficzną atmosferę, pełną niepokoju, gwałtownych i nieoczekiwanych zwrotów ciała. W wykonaniu zaawansowanych par tango posiada ukrytą treść, czasami prawie dramatycznego napięcia, to konflikt rozgrywający się tanecznie i do końca nie rozwiązany. To nie tylko taniec - to styl.
Taniec
to:

1. zespół zjawisk ruchowych będący transformacją ruchów naturalnych, powstający pod wpływem bodźców emocjonalnych, zazwyczaj skoordynowany z muzyką

2. forma elementów ruchowych nosząca określoną nazwę (na przykład walc)

3. przejaw kultury związany z określonym środowiskiem i określoną funkcją (taniec towarzyski, taniec ludowy)

4. utwór muzyczny skomponowany zasadniczo (lub choćby tylko formalnie) w celu wykonania tańca

5. poruszanie się w rytm muzyki, zazwyczaj parami lub w grupie, ale także w pojedynkę.

Każdy ma dość jasne wyobrażenie o tym, czym jest taniec, potrafi
up- fajny wątek....

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry