Widok

imie Maja

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy imie Maja rzeczywiscie jest tak popularne?? duzo ich na podworku i w przedszkolach ???Moj maż sie uparl i nie wiem jak go przekonac do innego imienia...mi sie podoba Adrianna i pare innych ale nic tylko Maja i Maja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak wciąż jest ich dużo i chyba ciągle zajmują pierwsze miejsce w rankingach, ostatnio byłam na dniu otwartym w przedszkolu, oglądałam ściankę z rysunkami dzieci, i większość było podpisane tylko "Maja" lub "Lenka" zapytałam się przedszkolanki czy tylko wybrana prace dzieci tu wiszą a ona, że to całej grupy. Ale czy to ważne ile jest Majek w Polsce? Ważne, że śliczne i proste imię. Ma się Wam podobać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie też się marzyła Maja, a jeszcze bardziej Lena, ale popularność tych imion mnie zniechęciła.
image[url=http]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fakt, że popularne okrutnie, ale przynajmniej po raz pierwszy od kilku lat na szczycie listy popularnych imion znajduje się coś wdzięcznego i bezpretensjonalnego ;)

Uwielbiam Lenki, Elenki i Helenki, Maja też jest fajna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My byliśmy zakochani w tym imieniu, a okazało się,że jednak będzie synek. Z naszego otoczenia nie ma Maji a dziewczynki w około to Julki i Lenki :)
image
Mai, są rodzice, którzy nie potrafią poprawnie napisać odmienionego imienia swojego dziecka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam córke Maję i jakos jest jedyna w grupie a w p-lu sa dwie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mi tez sie podobalo imie dopoki nie zobaczylam ze ono jest takie popularne...ale z drugiej strony po co na sile zmieniac....
mi sie jeszcze podobalo Nadia ale maz stwierdzil zadnych ruskich :(...
Maja ok. W końcu Wasza Maja bedzie zawsze tylko jedna ;)

http://gorny.edu.pl/imiona/
Maja pięęękne :D i nie sądzę ze zbyt popularnę, w moim otoczeniu nie ma wogóle dziewczynek o tym imieniu no prócz mojej Mai :D
image
image
W naszej grupie przedszkolnej ani jednej Mai.... I fakt, że ludzie nie potrafią odmieniać tego imienia...
mnie sie podoba bardzo to imię!
a ta odmiana wcale nie jest trudna a i tak jest problem .
Pamietam jak napisałam na zaproszeniach że zapraszamy na urodziny Mai to ludzie mówili że błąd zrobiłam ....
Rok później napiosałam Maja zaprasza....

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja nie wiem skad te statystyki ze niby na drugim miejscu... a ja wiecej slysze o Lenkach, Antosiach ....no i Juliach
Moja corcia tez jest Maja,na opdworku o innej Mai nie slyszalam w zlobku jest jedyna:)
A co do zlej odmiany imienia,to na Majki chrzcie ksiadz polewajac jej glowke,powiedzial: "Majo ja Ciebie chrzcze...."az sie zastanowilam czy to o moje dziecko chodzi:)
image
image
Mi imię Maja bardzo się podoba tylko Maja Maja kocham to imię
u nas też miała być nasza "Pszczółka" (Maja Wiktoria) ;) ale zrobiła niespodziankę i zmieniła się w chłopca :P
nie kierowaliśmy się modą na dane imiona - tylko te nam sie podobały i pasowały "do brzucha" ;)

fakt - straszny wysyp Maj...

http://viggo.pl/imiona/dziewczynki/popularne/
http://imiona.wieszjak.pl/nadawanie-imion/300265,Najpopularniejsze-imiona-zenskie-w-2011-roku.html
http://40tygodni.pl/Category/015/2,17030,Najpopularniejsze-imiona-zenskie-i-meskie-nadane-od-1-stycznia-do-30-grudnia-2010-roku.html

jeśli nawet w tym momencie nie ma widocznego zmasowanego ataku Majek w przedszkolach itp. - to za 1-2 lata będzie to widoczne :]
moj maz tez ciagle chodzi i gada "Pszczółeczka Maja " :)
Ja mam równie popularną Zuzię i nie przejmuje się gdy słyszę co chwila na ulicy Zuzia bo to nie imie stanowi o wyjątkowości człowieka:)
jak byłam w ciąży chciałam Amelię, ale w połowie mi się odwidziało, osłyszało chyba bo wszędzie były Amelie ;)

i nagle gdzieś przypadkiem wpadłam na Lenę ..
i została Lena, a ja kompletnie nie miałam poczucia, że jest to popularne imię, dopóki później po urodzeniu nie wskoczyłam gdzieś na neta i wydawało mi się, że Leny widzę wszędzie ;)

ale też dookoła siebie innej Leny nie znam ;)

także nie przejmuj się, tylko wybierzcie takie imię jakie Wam się podoba!
imageimage
image
dzieki dziewczyny
a ja mam lat dużo i na imię Maja, i ze swojego dzieciństwa pamiętam, że ludzie pytali się mnie, czy tak mam na imię, czy jest to zdrobnienie od Marii, ogólnie takie dziwadło imię, coś a'la Nicola obecnie. Byłam jedyna z takim imieniem w podstawówce, ogólniaku, studiach i przez wiele lat w pracy.

a dzis połowa znajomych zazdrości mi imienia, bo sa to Magdy, Anie i Agnieszki.

Imię fajne, miękkie z imieninami 9 kwietnia....gdybym nie miała tak na imie, to moja córka na pewno byłaby Mają, a nie Anią.....która jest jedyna z takim imieniem w przedszkolu (nie tylko w grupie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ania śliczne imię, ale mam za dużo złych skojarzeń, wiem wiem, że te skojarzenia to jednak tylko skojarzenia, po za tym znam tylko 2 "głupie" Anki, a fajnych to znam chyba z 10, ale i tak mnie mierzi
Majls a w doroslym zyciu... jak z tym imieniem ???
bluagnes, mam koleżankę Martę, na którą od zawsze i wszędzie mówią Maja. Ja też długo myślałam, że ona po prostu Maja się nazywa. Nawet maila służbowego ma majacośtamcośtam@cośtam.pl
I jest OK. I lepiej do niej ta Maja pasuje, niż Marta, o wieeeele lepiej.
Dlaczego z powodu imienia Maja miałby być jakiś kłopot? Ja nie widzę absolutnie żadnego. Imię jak imię, jak każde inne, zwyczajne imię.
do mojego liceum chodziła dziewczyna o imieniu Maja - jednak co najciekawsze miała też odpowiednie nazwisko : Pszczółka :P
dobre :)
Maja czy Majka - to niestety nie jednoznaczne- juz się z tym spotkałam i dwie matki (chociaż wydaje mi się, że to ciagle to samo imie) twierdza sprzecznie jedna mówi że Maja nie Majka a druga, że dała Majka a mówią Maja - jak dla mnie za dużo tych Maj, Oliwii, Lenek, Helenek... jak kiedyś Magd, Magdalen, Ań,Mart, Zuź, czy Natalek..ehh
nic nie mów ;P

u mnie w policealnej było 5 Agnieszek ;) gdzie w podstawówce w klasie byłam jedyna ;P
ja tez agnieszka i mialam tylko jeszcze jedna w podstawowce a w liceum bylam jedyna..
Maja Pszczolka to kolezanka z klatki/podworka mojego meza. takze pozdrawiamy :)

a co do imienia- ty wybiera sie takie jak sie podoba anie takie jak jest modne- u nas jesli bedzie dziewczynka to bedzie Maja- bez wzgledu na mode- poprostu nam sie podoba
wiecie, imię to najbardziej pasuje jakby nie było dla małych dziewczynek, bo teraz w dorosłym życiu bywa śmiesznie - wesoło i ktoś ze zdziwieniem mówi Pani Maja??? ale fajne ma Pani imię. no cóż imię jak imię....

inna śmieszna sytuacja jest w przedszkolu mojej Ani, jak dzwonie, aby powiadomić, że nie będzie córki danego dnia w przedszkolu, Pani zawsze maja problem czy to Mai nie będzie czy Ani, bo jak to dorosła osoba i jest Mają......????

a jak ktoś do mnie mówi Majka (zdrobnienie od Mai) to dostaję lekkiego szału - nie cierpię tego zdrobnienia.
no pewnie w przyszlosci to bedzie troche inaczej skoro teraz takie popularne imie :)
to juz chyba zostanie Maja :)
Moim zdaniem imię dziecka powinno się przede wszystkim podobać rodzicom :) Mi osobiście podoba się imię Maja, Lena, Zuzia... ale jednak za dużo się słyszy o tych imionach. Według mnie są zbyt popularne co nie oznacza, że mi się nie podobają. Tylko nie chciałabym, żeby w przedszkolu albo klasie oprócz mojej np. Zuzi były 4 inne :)
wg mnie Maja pasuje i do dziewczynki i do dorosłej kobiety. Niby dlaczego nie miałoby pasować do dorosłej Mai? Chociaż to w sumie jeszcze zależy jaka Maja ;) Ale to jak każde imię, może nie pasować do człowieka po prostu.
a czy ktoś zastanowił się co na to Gucio lub Tekla...;)
Gucio mam najmniej do powiedzenia :)
image
image
Ja mam na imię Marta i rodzice wybierając je kierowali się tym że rzadko się o nim słyszało. Gdy poszłam do podstawówki i tak okazało się że w klasie były 3 Marty, a w szkole jeszcze więcej. W liceum i na studiach tak samo. Więc i tak starania poszły na marne;)

Gdy wybieraliśmy z mężem imię dla naszej córki nie kierowaliśmy się tym czy jest popularne czy nie - po prostu nam się od lat niezmiennie podobało i już. A to czy w przedszkolu/szkole będzie więcej Zuź to już może być kwestia przypadku.
image
Miałam ucznia Gucia - fajny, wesoły chłopak (12 lat) - ciekawe jak będą na niego mówić gdy będzie miał 16-18 lat. W dorosłym wieku można per "panie Gustawie" ale w wieku "przejściowym"?
image
Gustaw nawet ładnie ale Gucio...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

do góry