Widok
minionki-paskudy
Początkowo myślałam ,że to żart-MINIONKI ze starych opon ;(((
czy ktoś wie kto jest odpowiedzialny za te paskudy? Przecież ktoś musiał
to wymyślić, zaakceptować ,wykonać ,zapłacić. Ja rozumiem ,że poczucie
estetyki to sprawa bardzo indywidualna, ale TO świadczy o nas.
Jeśli ktoś wie kto za TYM stoi proszę o nazwisko, spojżę w twarz i -uśmiechnę się
czy ktoś wie kto jest odpowiedzialny za te paskudy? Przecież ktoś musiał
to wymyślić, zaakceptować ,wykonać ,zapłacić. Ja rozumiem ,że poczucie
estetyki to sprawa bardzo indywidualna, ale TO świadczy o nas.
Jeśli ktoś wie kto za TYM stoi proszę o nazwisko, spojżę w twarz i -uśmiechnę się
Takie rzeczy robione z siana to zupełnie inna para kaloszy, bo tworzy się je po żniwach i to jest jak najbardziej na miejscu. Jeżeli zaś chodzi o te nasze maszkary przy pętli, to szkoda strzępić języka. Oficjalne stanowisko rady sołeckiej brzmi: "napracowaliśmy się, więc należy to docenić". I co tu dyskutować? Nasuwa się pytanie, czy spytali właściciela gruntu o pozwolenie?
Jacy wy dretwi jestescie. A moze zamiast jeczec ze te ozdoby zaburzaja wasze poczucie estetyki, wyjdzcie z inicjatywa i zrobcie cos zeby wam sie w koncu spodobalo. A jak nie to sie ugryzcie w te wasze plynace jadem jezorki i odwroccie glowy w druga strone. P.s. Kasiu powinnas patrzec na droge jak "przejezdzasz kolo ronda" bo jeszcze spowodujesz wypadek. :)
rerekum - te minionki są tak wielkie że nie trudno je nie zauważyć :)))))) Po drugie -co to znaczy "wyjdźcie z inicjatywą"?? Mam wyłożyć ze swoich prywatnych pieniędzy na zagospodarowanie ronda??? No tego jeszcze nie było :))) Ja rozumiem że poczucie estetyki jest u każdego z nas inne ale to jest najbrzydsze rondo jakie widziałam w życiu :)))
Przepraszam ale bawią mnie takie komentarze.
PS. Dziękuję za troskę :))) Nie musisz się o mnie martwić :)))
Przepraszam ale bawią mnie takie komentarze.
PS. Dziękuję za troskę :))) Nie musisz się o mnie martwić :)))
Butelkowa choinka to jeszcze nie był taki zły pomysł, bo zrobiły je dzieci w ramach propagowania segregacji śmieci. Fajna akcja pro-eko. Może za wyjątkiem betonowych płyt na których stała i które leżały do kwietnia.
Ale te minionki ... Brak słów. Gdy postulowano tu zrobienie kawałka chodnika, żeby ludzie nie deptali trawnika na pętli, to było to niemożliwe do wykonania, a z postawieniem takich paskud nie ma problemu.
Ale te minionki ... Brak słów. Gdy postulowano tu zrobienie kawałka chodnika, żeby ludzie nie deptali trawnika na pętli, to było to niemożliwe do wykonania, a z postawieniem takich paskud nie ma problemu.
rozmawiał ktoś z panią sołtys.? pewnie nie, ale na forum wylewać żale to jak najbardziej. Jest wybrany sołtys, radni to zapraszam do nich i powiedzieć im wprost co się o tym myśli. W Baninie jest pewnie ok 5tyś ludzi, a nie podoba się to raptem kilku. To weźcie się skrzyknijcie i idźcie razem o pani sołtys do radnych, w ten sposób zacznijcie rozmawiać. Natomiast dla wielu osób rozmowa skłania się tylko do wylewania jadu na forum.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
zgadza się. Tutaj już dawno miasto urosło a my ciągle jesteśmy rządzeni przez tzw. Zrzeszenie. Stąd te całę problemy. Mówimy o minionkach na dużym skrzyżowaniu. a tymczasem to skrzyżowanie wymaga jakiejś większej przebudowy. Poszło kupę szmalu na jakąś pętlę autobusową nieopodal następnego przystanku dla tego samego autobusu. Pętla bez schodóœ, bez chodnika. Ło rany. Reklam-szmat wiszących jak na kratach więziennych. Co to jest? To ma być to centrum banina? Jest tam w gminie w ogóle jakikolwiek urbanista? Czy ktoś w ogóle wie co to znaczy centrum miejscowości? Nie. tych rządzących na taczkach wywieźć i wybrać swoich normalnych ludzi, a nie z poprzedniej epoki. Tutaj jest pies pogrzebany. Oni nawet 1 centa z programów unijnych nie potrafią uzyskać.
Następnym razem usypią górkę z utylizowanego azbestu tłumacząc, że to także dla dzieci, żeby miały gdzie na sankach jeździć.
Coraz częściej Rada Sołecka realizuje swoje pomysły w zupełnym oderwaniu od lokalnych potrzeb. Oprócz fajnych inicjatyw zdarzają się takie babole, że nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać.
Coraz częściej Rada Sołecka realizuje swoje pomysły w zupełnym oderwaniu od lokalnych potrzeb. Oprócz fajnych inicjatyw zdarzają się takie babole, że nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać.
Słyszałem,że rada chce se zmienić nazwę naszej wioski na Baminionkowo i nadać honorowe obywatelstwo tym minionom, nie wiem dlaczego rada se tak postanowiła wielbić te minionki. Powiem Wam,że te minionki,to są jakieś podejrzane i źle im z oczu patrzy,tak jak by coś knuły,no ja to bynajmniej im nie ufam. Przez te minionki cholerne,to w naszej wsi jest taka niedobra atmosfera,to one wywołują negatywne emocje w ludziach i kłótnie.Trzeba by było zrobić może jaką krucjate przeciw tym diabelskim minionkom .
Mamy przecie tyle fajnych animowanych bohaterów którzy mogli by stanąć na rondzie np. Rumcajs z Hanką i Cypiskiem (albo nie,bo on chodził z siekierą i rąbał drzewa,a po ostatnich wycinkach mogłoby się ,to źle kojarzyć ) ,moze Reksio (to chyba też nie dobry pomysł,bo psy sr*ją pod płotami ) ,no kurde już nie wiem kto!? Każdy ma coś na sumieniu! Kto ma jakiegoś pomysła?
P.s Tak czy inaczej minionki banińskie muszą odejść, przy okazji wiosennych porządków ,albo w noc świętojańską.
Pozdrawiam ogarnięty Zdzisek
Mamy przecie tyle fajnych animowanych bohaterów którzy mogli by stanąć na rondzie np. Rumcajs z Hanką i Cypiskiem (albo nie,bo on chodził z siekierą i rąbał drzewa,a po ostatnich wycinkach mogłoby się ,to źle kojarzyć ) ,moze Reksio (to chyba też nie dobry pomysł,bo psy sr*ją pod płotami ) ,no kurde już nie wiem kto!? Każdy ma coś na sumieniu! Kto ma jakiegoś pomysła?
P.s Tak czy inaczej minionki banińskie muszą odejść, przy okazji wiosennych porządków ,albo w noc świętojańską.
Pozdrawiam ogarnięty Zdzisek
Muminki też niezabardzo ,to brzmi jak Minionki :) Poza tym one ciągle miały jakieś problemy tak jak Baniniaki niektóre,to się wszystko źle będzie kojarzyć. Bolek i Lolek,to odpada całkowicie! Ten Bolek ,to ponoć donosiciel był ,menda jeden !
P.s Trza szukać dalej cholera?
Pozdrawiam zbajkowany Zdzisek
P.s Trza szukać dalej cholera?
Pozdrawiam zbajkowany Zdzisek
Pomniki wielkich Polaków powiadasz??? Tak na szybko to mi przychodzi do głowy tych trzech Gustlik z czterech pancernych,Władek Kargul i Roman od Giertychów oni byli /są pokaźnych rozmiarów,a Romek jeszcze rośnie ponoć. Z zagranicznych ,to już kiedyś pisałem,że Fidel Castro by się nadał,on był z ciepłego kraju i ociepliłby wizerunek naszej wioski .
P.s Istną burzę mózgów tu mamy!?!? :)
Pozdrawiam pomysłowy Zdzisek
P.s Istną burzę mózgów tu mamy!?!? :)
Pozdrawiam pomysłowy Zdzisek
Nawet jeśli zrobili to społecznie za darmo, to powinny zniknąć jak najszybciej. Wcześniej wyglądały tragicznie, a po zimie wyglądają strasznie.
Może po prostu znajdzie się chętny z przyczepą i wywiezie to dziadostwo na śmieci?
Czy Rada nie ma nic przeciwko temu, żeby przyciąć trawy na pętli? Bo już wiosna za pasem i czas najwyższy.
Może po prostu znajdzie się chętny z przyczepą i wywiezie to dziadostwo na śmieci?
Czy Rada nie ma nic przeciwko temu, żeby przyciąć trawy na pętli? Bo już wiosna za pasem i czas najwyższy.
a jednocześnie Rada Banino agituje na FB w sprawie konkursu na "Piękną Wieś Pomorską" cyt : "Główną ideą konkursu jest ochrona i poprawa wartości krajobrazu przyrodniczego oraz kulturowego pomorskich wsi "
Rado Banińska: czy ten wstrętny gumowy recycling to Wasze rozumienie ochrony i poprawy wartości krajobrazu przyrodniczego?
z tymi "ozdobami" na pewno nasza piękna wieś ma ogromne szanse!
Rado Banińska: czy ten wstrętny gumowy recycling to Wasze rozumienie ochrony i poprawy wartości krajobrazu przyrodniczego?
z tymi "ozdobami" na pewno nasza piękna wieś ma ogromne szanse!