Widok
No czyli amelek jako jedyny może zaproponować w baninku internet radiem w paśmie licencjonowanym dla użytkownika końcowego, tam gdzie nie idą światłowody na osiedlu. Sam korzystam od niego z tego dobrodziejstwa i różnica między 5GHz a 6GHz to niebo a ziemia. W zasadzie nie czuć różnicy między radiem 6GHz a kablem jak miałem wcześniej w mieście.
Dziękuję za informację. Dąbrowa to dla nas dość odległa lokalizacja (2 przekaźniki po drodze), ale sprawdzam ping z biura na zewnętrzny IP routera i aż tak źle nie wygląda:
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 19871ms
rtt min/avg/max/mdev = 3.845/12.035/45.810/8.383 ms, ipg/ewma 200.719/17.027 ms
Od kilku dni powinna być poprawa, po odciążeniu jednego z sektorów przez który idzie ruch również do Pana - przenieśliśmy dosył do sporego osiedla na nową radiolinię.
Jeśli zna Pan kogoś chętnego do współpracy, kto ma bezpośrednią widoczność na Morelową lub Kryształową i jednocześnie bezpośrednią widoczność na Pana, chętnie postawimy nowy przekaźnik (jeden zamiast dwóch po drodze = mniejszy ping). Niestety w tamtej okolicy teren jest dość zadrzewiony i może to nie być łatwe, ale robimy co możemy. Pozdrawiam.
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 19871ms
rtt min/avg/max/mdev = 3.845/12.035/45.810/8.383 ms, ipg/ewma 200.719/17.027 ms
Od kilku dni powinna być poprawa, po odciążeniu jednego z sektorów przez który idzie ruch również do Pana - przenieśliśmy dosył do sporego osiedla na nową radiolinię.
Jeśli zna Pan kogoś chętnego do współpracy, kto ma bezpośrednią widoczność na Morelową lub Kryształową i jednocześnie bezpośrednią widoczność na Pana, chętnie postawimy nowy przekaźnik (jeden zamiast dwóch po drodze = mniejszy ping). Niestety w tamtej okolicy teren jest dość zadrzewiony i może to nie być łatwe, ale robimy co możemy. Pozdrawiam.
Dziś zgłosiłem awarię polegającą na transferze 1-4 Mbps i...
Od Pana MM otrzymałem odpowiedź, że "mamy więcej wyjścia w świat - teraz znowu sieć radiowa jest wąskim gardłem", później zaś, że to w ogóle nie jest awaria, prędkość nie jest gwarantowana, Amelek zaś " dokłada wszelkich starań by poprawić ale nie potrafi podać dokładnej daty - jest zbyt wiele niewiadomych " Cokolwiek miałoby to oznaczać :D
Tyle w temacie amelek.net.
Od Pana MM otrzymałem odpowiedź, że "mamy więcej wyjścia w świat - teraz znowu sieć radiowa jest wąskim gardłem", później zaś, że to w ogóle nie jest awaria, prędkość nie jest gwarantowana, Amelek zaś " dokłada wszelkich starań by poprawić ale nie potrafi podać dokładnej daty - jest zbyt wiele niewiadomych " Cokolwiek miałoby to oznaczać :D
Tyle w temacie amelek.net.
Jeszcze raz internet z multi-wifi trzeba się tylko dogadać indywidualnie http://www.speedtest.pl/test/197415950