Widok

internet radiowy Banino

Witam. Wiem, że były już takie tematy na forum, ale proszę o opinie osób które mają internet w Wave lub Multi-Wifi, czy działa stabilnie i jak jest z szybkością?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po przeczytaniu kilkudziesięciu postów o internecie radiowym który działa/nie działa , zdecydowałem wziąc modem orange. Urządzenie mniejsze niz 4' telefon lezy sobie na parapecie podłączone na stałe do sieci a wi fi jest w całym domu. 20GB za 15 zł miesięcznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam w multi-wifi 25Mb/s i działa mi stabilnie. Awarie szybko naprawiane. Niskie pingi. Z gier online grałem tylko w GTA5 na ps3 i było ok. Co do Wave nie mam pojęcia bo sąsiad ma Amelka ale niską prędkość 2Mb/s to przy takiej prędkości będzie pewnie wszędzie stabilnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też miałem orange i raz działało dobrze a raz średnio, czasami całkowicie do bani, przeszedłem na radio od Amelka, nie narzekam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jmt 14 mbs 69 zł - chyba

Multi WiFi 25 mbs 65 zł

Wave 20 mbs 69 zł

Teraz kwestia, co będzie najbardziej stabilne? Również jestem na etapie wyboru operatora.

a Amelek i koszty instalacji ? Jmt i Wave za darmo instalują
Ja rowniez sie zastanawiam nad tymi 3 operatorami i pytanie, ktory stabilniejszy?

Ciekawa jest rozbieżność prędkości, bo ceny są podobne.

ciekawe jaka jest prędkość faktyczna bo pisać to sobie mogą, chciałbym faktycznie zobaczyć jak to wygląda w niedzielę o 19-20 :) Bierzcie takiego co gwarantuje prędkość i montaż jest za darmo żebyście mogli to wywalić po miesiącu w razie czego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Amelek.net daje na probe, mozesz sprawdzic i najwyzej zrezygnowac.
Zdecydowanie polecam pasmo licencjonowane, jako jedyny oferuje taka mozliwosc w Baninie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdecydowanie nie jako jedyny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to kto jeszcze daje internet w paśmie licencjonowanym?

netpol

jeżeli mówisz o radioliniach to tak ale do klientów indywidualnych nie podłączają

Mam internet radiowy od Multi-WIFI nie narzekam. Transfery zgodne z umowa. Awarię sporadyczne naprawiane w ciągu kilku godziny.
Dają możliwość testów. Podobne warunki mają w Amelku i Wave. Gdzie być nie kupił powinieneś być zadowolony :)

Ja mam Wave polecam wszystkim solidna firma wszystko chodzi jak w zegarku

a z radiolinii bezpośrednio światło leci

No czyli amelek jako jedyny może zaproponować w baninku internet radiem w paśmie licencjonowanym dla użytkownika końcowego, tam gdzie nie idą światłowody na osiedlu. Sam korzystam od niego z tego dobrodziejstwa i różnica między 5GHz a 6GHz to niebo a ziemia. W zasadzie nie czuć różnicy między radiem 6GHz a kablem jak miałem wcześniej w mieście.

20gb to starczy na 4dni a dalej co ? Brak neta :P Jezeli tyle starcza to faktycznie mobilny wystarczy. Pokusilbym sie na opcje prepaid do takich transferow.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie
mam net z Orange i działa bez problemu :)

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry