Widok

izolacja-rozkmina

Witam,
Przed chwilą rozkminiłem temat izolacji/kwarantanny. Nie wiem czy temat był poruszany czy nie- nie wnikam.
Ale do rzeczy:
Według mnie 2tygodniowa izolacja jest bezsensu dla ogólnej populacji, powinna być ustalana indywidualnie że względu na ilość osób tzn. Jeżeli jest 4osobowa rodzina i np. Ktoś zarazić się 1.04. To reszta rodziny może, ale również nie musi zarazić się tego samego dnia, a np. 14.04 czyli ostatniego dnia choroby/kwarantanny, po czym wychodzą I zarazaja dalej.
Według Mnie przy np. 4osobowrj rodzinie okres kwarantanny powinien wynosić 24(2tygodnie razy4osoby) czyli łącznie 8tygodni plus 2-3dni pewności.
Sorry za taki przydlugi temat, ale krócej nie potrafiłem-zresztą mam czas :-)
Prosiłbym o Wasze odczucia/odpiwieedzi, czy mój tok rozumowania jest sensowny
Pozdrawiam, :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
Zgadza się, oczywiście jeśli testy będą pozytywne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja bym nie zaglebial sie tak tylko sobie przyjaral a czas zleci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Powiem więcej, cała epidemia to fake news. To na prawdę gruby wał. Siedzę w tym temacie już jakiś czas. Teraz coraz więcej ekspertów twierdzi że powszechne kwarantanna przedłuża epidemię, a noszenie długotrwałe maseczek zwiększa ryzyko infekcji oraz zapalenia płuc. Od momentu kiedy tzw. pandemia dotarła do Ameryki i fala szoku się kończy widać inny obraz jaki przedstawiamy jest w naszej TV.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

potwierdzam, Tak się wszyscy w rzadzie pienią że uważajmy, izolujmy się, maseczki, w metry, itd itp a teraz co ? od 19 maja mają być otwarte Gdańskie uczelnie, bo jak to powiedziano - "te decyzje pozostają w gesti rektorów" - to przepraszam skoto można otworzyć uczelnię i wsadzić w jedno miejsce kilka tysięcy osób, to dlaczego nie można zrobić na działce imprezy grilowej dla 20 osób nie będących rodziną i to najbliższą ? przecież MOJA działka, więc MOJE prawa (idąc w/w tokiem rozumowania). Jak mają zamiar zachować 15m kwadratowych na osobę, odległości 2m od każdego i maseczki przez 5-7 godzin zajęć na uczelni ? że o przedszkolach nie wspomnę - JAK ma tam siedzieć dziecko w maseczce przez 8 godzin ? - sorry ale to jest serio jakiś fakenews, szczególnie że kogo nie spytam to nie znam nikogo, ani nie mam żandego znajomego którego znajomy, lub znajomy znajomego by coś miał.. tyle w temacie paniki, rozumiem uważajmy na osoby starsze i trochę na siebie - ale nie dostawajmy przyszłowiowego pier,,,,ca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,
Wiem że ta epidemia Ściema. Ale napisałem to pytanie tylko w celu by się dowiedzieć czy logiczne myślę na temat izolacji paru osób, gdyby ta zaraza była naprawdę zarazliwa. Bo wiadomo, że to fakt news. A międzynarodowa agencja "kto" podaje już ze jesienno-zimowa fala zachorowań będzie znacznie gorsza, ponieważ dojdzie jeszcze zwykła grypa. To coś czuję, że na Święta Bożego Narodzenia będzie już konkretny kryzys. Społeczny I gospodarczy. Podejrzewam, że marzeniem wielu będzie dostać od Mikołaja pod choinkę. Zapas papieru toaletowego.
Bo z tego szamba jeśli wywołają 2atak paniki, nie wyjdziemy wcale
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kryzysu nie będzie, jak pozwolimy się zaszczepić i zainstalować aplikację która będzie śledziła nasze kontakty. i oto w tym wszystkim chodzi. to jest prawdziwy cel tej maskarady. Nasz rząd to kryminaliści.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozkimane- siedz w domu i czytaj majle- https://forum.trojmiasto.pl/Tarcza-3-0-czyli-jak-zwolnic-pracownika-mailem-t955495,1,140.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Koronawirus

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry