Odpowiadasz na:

Re: jak mozna przyrządzić łososia norweskiego w piekarniku?

Łosoś w cieście francuskim

2 opakowania ciasta francuskiego
600 g fileta z łososia
500g szpinaku mrożonego
2 ząbki czosnku
200g śmietany 18%
2... rozwiń

Łosoś w cieście francuskim

2 opakowania ciasta francuskiego
600 g fileta z łososia
500g szpinaku mrożonego
2 ząbki czosnku
200g śmietany 18%
2 jaja
50 g parmezanu
sezam
sól i pieprz

Rybę wyfiletować, odciąć skórę i usunąć ości. Szpinak i drobno pokrojony czosnek smażyć na małym ogniu. Zalać dwoma żółtkami wymieszanymi ze śmietaną i parmezanem, odstawić.
Naczynie żaroodporne posmarować niewielką ilością tłuszczu. Położyć jeden płat ciasta francuskiego, na to łososia przyprawionego solą i pieprzem, ostudzony szpinak i przykryć drugim płatem ciasta francuskiego. Boki ciasta delikatnie skleić ze sobą. Wierzch posmarować białkiem i posypać sezamem. Całość piec w temperaturze 200 C przez około 30 minut. Podawać z sosem serowym.

zobacz wątek
14 lat temu
kachnat75

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry