Widok
jak sprawnie sprzedać mieszkanie?
od jakiegoś czasu próbuję sprzedać moją kawalerkę i jak narazie z marnym skutkiem. Może ktoś z Was próbował sprzedać ostatnio mieszkanie i mógłby mi podpowiedzieć jakieś ciekawe drogi dotarcie do potencjalnego nabywcy. Póki co wystawiłam na wszystkich popularnych portalach internetowych i rozpuściłam wici wśród znajomych. Myślicie, że warto korzystać z biur pośrednictwa,jeśli tak to z jakich korzystaliście, może polecicie jakąś konkretną osobę? Zależy mi trochę na czasie a narazie cisza :((
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi :)
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi :)
Moja znajoma chciala kupic mieszkanie. Interesowala ja konkretna dzielnica- chelm.Wyszla z zalozenie,ze nie bedzie szukac przez biuro, bo cena moze byc podwyzszona o prowizje posrednika...duzo wlascicieli mieszkan wystawia taka informacje w oknach.wiec ona czesto robila spacerki po tym osiedlu i sporo mieszkan w ten sposob znalazla.Czesc tych mieszkan byla w agencjach z cena wyzsza o 20-30tys niz chcieli wlasciciele....Duzo mieszkan do "ogladania" znalazlaw sklepach osiedlowuch, gdzie sa tablice z ogloszeniami i w spoldzielni mieszkaniowej.
Suma sumarum udalo jej sie kupic mieszkanie 72m na parterze za 300tys na chalubinskiego.Wlasciciele chcieli wiecej, ale "chetnych bylo sporo, tylko z kredytem krucho".Wlasciciele byli sklonni zejsc z ceny byleby je sprzedac jak najszybciej po rocznym wystawianiu..
Wiec cena byla atrakcyjna..
Suma sumarum udalo jej sie kupic mieszkanie 72m na parterze za 300tys na chalubinskiego.Wlasciciele chcieli wiecej, ale "chetnych bylo sporo, tylko z kredytem krucho".Wlasciciele byli sklonni zejsc z ceny byleby je sprzedac jak najszybciej po rocznym wystawianiu..
Wiec cena byla atrakcyjna..
Przede wszystkim cena powinna byc dostosowana do jakosci mieszkania, dzielnicy i ogolnie bardzo duzej ilosci mieszkan na rynku. Jesli to mieszkanie w nowym budownictwie, po remoncie i w popularnej dzielnicy mozna przyjac srednia z ogloszen (srednia, nie najdrozsze) mieszkan o gorszym i podobnym standarcie. Od nie do negocjacji bedzie od 10% w gore.
My sprzedalismy mieszkanie w marcu tego roku, zajelo nam to ok 5 minut od ukazania sie pierwszego ogloszenia do telefonu kupujacych. Umowa podpisana po 2-3 dniach. Bez posrednikow oczywiscie.
My sprzedalismy mieszkanie w marcu tego roku, zajelo nam to ok 5 minut od ukazania sie pierwszego ogloszenia do telefonu kupujacych. Umowa podpisana po 2-3 dniach. Bez posrednikow oczywiscie.