Widok
jak to jest z plytami indukcyjnymi..?
mam nietypowe pytanie czy srednica garnka musi odpwiadac srednicy"palnika" na plycie czy tez moze byc garnek troszke wiekszy..?
chce kupic zestaw garnkow a tam najwiekszy ma 26cm a moja plyta 23 i sama teraz nie wiem- stanie sie cos jak postawie wiekszy garnek?
pytanie moze glupie ale ja sie na takich"technicznych"sprawach to raczej nie znam:-))
chce kupic zestaw garnkow a tam najwiekszy ma 26cm a moja plyta 23 i sama teraz nie wiem- stanie sie cos jak postawie wiekszy garnek?
pytanie moze glupie ale ja sie na takich"technicznych"sprawach to raczej nie znam:-))
hmm.. generalnie ten niewykorzystany kawalek plyty po prostu nie przekaze energii w dno garnka.. i odwrotnie, jesli bedzie wiekszy garnek to jego czesc nie bedzie wykorzystana.. wiec lepiej ciutke wiekszy garnek niz za maly... przynajmniej cala energia bedzie wykorzystana..a w sklepie co na ten temat mowia? czy po prostu tylko sprzedają?

Kurcze bo ja mam awersje do garnków takich stalowych typu http://www.allegro.pl/item466042700_lafaiet_garnki_16_elem_5_warstw_dna_indukcja_oryg.html#gallery
Niewiem kojarzą mi się one ze stołówką..
Może to jakieś głupie nastawienie psychiczne :) Dlatego szukam innych garnków na indukcje które nie wyglądaja tak jak te :)
Macie jakieś propozycje?
Niewiem kojarzą mi się one ze stołówką..
Może to jakieś głupie nastawienie psychiczne :) Dlatego szukam innych garnków na indukcje które nie wyglądaja tak jak te :)
Macie jakieś propozycje?