Widok
Ja dopiero gdzieś w 21/22 tygodniu. Wcześniej czasem mi się wydawało, że coś czuję, ale nie byłam pewna, czy to dziecko. Także jeszcze się nie martw :)
Pierwsze ruchy to tak od 19tyg. - chociaż na początku nie byłam pewna czy to ruchy ;) Dopiero później jak się powtarzały to się upewniłam :) A ciuchy ciążowe musiałam zacząć nosić od 5. m-ca (w czwartym przestałam nosić moje bardziej obcisłe rzeczy ;] )
Nie przejmuj się, że nie czujesz jeszcze dziecka - w każdej ciąży inaczej. Poza tym po paru solidnych kopniakach w pęcherz jeszcze zatęsknisz za pierwszą połową ciąży ;)
Nie przejmuj się, że nie czujesz jeszcze dziecka - w każdej ciąży inaczej. Poza tym po paru solidnych kopniakach w pęcherz jeszcze zatęsknisz za pierwszą połową ciąży ;)
hehe u nas brzuszek chyba rodzinnie, siostra pod koniec 5miesiaca dostala, a moja mama mnie rodzila w 26tygodniu i jak zwolnienei do pracy zaniosla wszyscy sie pytali kiedy w ciazy byla:D pewnie nie raz czlowiek zateskni jak zacznie kopac zbey tak mniej kopal, ale mimo wszystko czlowiek wtedy jest troche spokojniejszy jak czuje swoje dziecko;)
ja zaczelam czuc ruchy malego w 17tyg, a teraz zaczne prawie 36tydz
i dzien w dzien o polnocy budzi sie i "rozrabia":)
jak sie martwisz zawsze mozna zakupic aparat do podsluchu ruchow i serduszka (Ale to juz slychac na pozniejszym etapie ciazy), probowalismy podluchac dziecko stetoskopem, ale tylko aparat sie sprawdzil:)
i dzien w dzien o polnocy budzi sie i "rozrabia":)
jak sie martwisz zawsze mozna zakupic aparat do podsluchu ruchow i serduszka (Ale to juz slychac na pozniejszym etapie ciazy), probowalismy podluchac dziecko stetoskopem, ale tylko aparat sie sprawdzil:)