Widok

jak to jest z tymi ruchami maluszka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ja zaczynam jutro 18tydzien i nic nie czuje jeszcze. kiedy wy zaczelyscie czuc maluszka? i kiedy zaczelo byc widac u was brzuszek?
Amelia Zofia 1225g, 43cm:) jestem mama!

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Równo w 21 tc poczułam ruchy ,wcześniej delikatne łaskotanie ,brzuch widać było w 6 mies to w drugiej ciąży w pierwszej nie pamiętam kiedy poczułam ruchy ale pamiętam że około 5 mies było widać już brzuch
Ja zaczełam czuc córeczkę dośc późno, bo dopiero w 23 tyg, ginekolog tłumaczył to tym,że mam łożysko na przedniej ścianie i to amortyzowało ruchy maleństwa, takze spokojnie masz jeszcze czas:)
image
W pierwszej poczułam w 19 tyg. a w drugiej w 21 choć niby szybciej się czuje przy kolejnych ciążach ale to właśnie jest dowód na to, że każda ciąża jest inna i nie ma reguł. Także spokojnie się doczekasz a jeśli to Twoje pierwsze dziecko, to początkowo możesz przeoczyć, że to jest TO :)
tak pierwsza:) mam nadzieje, ze poczuje niebawem;) fajnie wiedziec ze nie jako jedyna jeszcze nie czuje;)

image
niby przyjmuje się że w I ciąży zaczyna się czuć ok. 20 tygodnia

ja poczułam w 17-tym i to już bardzo wyraźnie

brzuch było mi widać w 4 m-cu (pod koniec 4 m-ca miałam już ładną piłeczke)

teraz jestem na poczatku 4-tego i też już widac wyraźnie brzuszek ciążowy
ja w pierwszej i w drugiej w 20 tygodniu
image
image
Ja dopiero gdzieś w 21/22 tygodniu. Wcześniej czasem mi się wydawało, że coś czuję, ale nie byłam pewna, czy to dziecko. Także jeszcze się nie martw :)
Witaj!
mam dokladnie tak samo, tez się zaczełam martwic że nic nie czuje. No i bardzo jestem ciekawa jak to jest :)
Dzięki dziewczyna za te wpisy, nieco się uspokoiłam :)
image
Ja w 21/22 czułam tylko jakby łaskotanie ale nie byłam pewna czy to nitka od sweterka czy coś innego mnie po brzuchu łaskocze dopiero w 24 tyg dostałam pierwszego kopa od córci :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
uczucie wspaniałe nie zapomniane!!!
Ja dopiero wczoraj czyli dokladnie 20tc poczułam to łaskotanie a teraz czekam na kopniaka :)
image
najgorzej jak kopie w pęcherz i w żebra!!!! ja po dwóch cazach 5i 2 lata temu!!! miłe wspomnienia jak córcia mi fikołki robiła
ja ok 22 tygodnia poczułam ruchy dzieci ;-)
image
image
18 t5d dokładnie :) godz 18:00 ;) hehe pamiętam jak dziś gdy poczułam i wiedziałam, że to maluch :)
image
pierwsze ruchy ok 17 tygodnia już czułam, a łaskotanie nawet wcześniej =D a brzuch był widoczny już w 3 miesiącu :)
a ja nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży :(
jakaś sklerotyczka jestem

teraz tak sobie myślałam, ze jeszcze 2-3 tygodnie i poczuję, ale mnie straszycie, że może nie :P
imageimage
image
ja też coś koło 21-22tc :]
16-17 tydzien i od razu był kopniak, zadnych motylków, bąbelków nie czułam... poźniej kilka dni ciszy... i wtedy to juz sie rozkreciło na dobre :)
image

o ile dobrze pamiętam to był 20 tc (+/- tydzień)
przeważnie małego czułam późnym wieczorem jak już leżałam w łóżku w dzień podczas wykonywania różnych prac jakoś go nie czułam... ale na pewno też się tam ruszał
image
Pierwsze ruchy to tak od 19tyg. - chociaż na początku nie byłam pewna czy to ruchy ;) Dopiero później jak się powtarzały to się upewniłam :) A ciuchy ciążowe musiałam zacząć nosić od 5. m-ca (w czwartym przestałam nosić moje bardziej obcisłe rzeczy ;] )

Nie przejmuj się, że nie czujesz jeszcze dziecka - w każdej ciąży inaczej. Poza tym po paru solidnych kopniakach w pęcherz jeszcze zatęsknisz za pierwszą połową ciąży ;)
image

u mnie wyraźne ruchy malucha - 22 tydzień. Brzuszek pojawił się w połowie 6 miesiąca, wczesniej był nieco większy, ale nie miał kształtu takiego ciążowego :D Dziś 38 tydzień i wielka piłka :) nie było, nie było a jak wystrzelił to z dnia na dzień coraz większy. Pozdrowionka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe u nas brzuszek chyba rodzinnie, siostra pod koniec 5miesiaca dostala, a moja mama mnie rodzila w 26tygodniu i jak zwolnienei do pracy zaniosla wszyscy sie pytali kiedy w ciazy byla:D pewnie nie raz czlowiek zateskni jak zacznie kopac zbey tak mniej kopal, ale mimo wszystko czlowiek wtedy jest troche spokojniejszy jak czuje swoje dziecko;)

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w 1 ciąży poczułam w 16 tygodniu, w drugiej się okaże :) szczerze mówiąc im później tym lepiej :P synek tam mnie okropnie kopał, że czasami płakałam w nocy z bólu. Nie każdy kopniak jest miły i słodki :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapewne i nie kazdy jest mily;) ale mimo wszystko sie czeka;) w dniu kobiet synek zrobil prezent i czulam go, ale teraz juz malo sie wierci;) pewnie zmienil pozycje

image
ja jeszcze nie poczułam ani jednego kopniaka:( jedynie bąbelki, a to już koniec 21 tyg.
no u mnie to bylo takie uczucie jakby mnie laskotalo od srodka;) hehe zobaczymy, na pewno wszystko ok, musi byc;)

image
Ja jestem w pierwszej ciąży i poczułam małgo kopniaka i delikatne mizianie od środka w 17 tyg. i nie wiem jak inni ale mój bejbik sie rusza jak coś jem , zjem :)
image
pierwszego kopniaka dostałam w 15 tyg a później długo nic dopiero po 20 tyg mała rozkręciła się na dobre a brzuch pojawił sie ok 4 miesiąca
W pierwszej ciąży ok.18tygodnia,w drugiej bulgotanie już w 14 tygodniu
image
image
ja zaczelam czuc ruchy malego w 17tyg, a teraz zaczne prawie 36tydz

i dzien w dzien o polnocy budzi sie i "rozrabia":)
jak sie martwisz zawsze mozna zakupic aparat do podsluchu ruchow i serduszka (Ale to juz slychac na pozniejszym etapie ciazy), probowalismy podluchac dziecko stetoskopem, ale tylko aparat sie sprawdzil:)

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

do góry