Widok

jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80
Trudno żeby ktoś młodszy miał lepsze doświadczenie to nonsens!
Nie stracę pracy w ciągu kilku lat bo mam własną działalność gospodarczą. Uważam, że balkon służy do sadzenia kwiatków, suszenia prania i wietrzenia mieszkania a nie do palenia i głośnych rozmów bo wszędzie obok są sąsiedzi i należy szanować ich spokój. Są ludzie starzy , są tacy co mają małe dzieci i są chorzy którzy potrzebują mieć spokój, są też tacy co mają czuły węch jak ja. Jak sobie wyobrażasz, żeby każdy z tych ludzi poszedł wybudować dom z powodu niekulturalnego bydła kopcącego na balkonach?
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 13
pewnie ze mlodszy moze miec wieksze doswiadczenie, wystarczy ze szybciej awansowal niz ty + dla niego ze mlodszy, a jezeli masz swoja dzialalnosc to tylko czekac az powstanie ktos z wieksza kasa, i ciebie wygryzie, a skoro musiales brac kredyt na 28lat to kasy raczej nie masz. Co do kultury, cisza nocna jest 6-22, jak ktos jest tak bardzo wyczulony na wszelkiego rodzaju zapachy/chalasy/rozmowy to niech idzie mieszkac na wies bo nie nadaje sie do zycia w spoleczenstwie! Najbardziej upierdliwym sasiadem i najbardziej znienawidzonym jestes ty....znam takich upierdliwcow ale to sa ludzie ze zlosliwoscia starcza im wszystko nie pasuje, az strach pomyslec jaki ty bedziesz na starosc..
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 37
trolle nie powinny przypadkiem pilnowac mostu zamiast szwendać się po forach?
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7
Stvoriczko - chyba nie, skoro sie udzielasz :P
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14
Ja nie piszę jak troll. Ty tak. Chyba że to na poważnie, ale w tym wypadku zasługujesz na współczucie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
za duzo Harry'ego Poterr'a sie dziecko naogladales, "pisac jak troll" - jakies twoje absurdalne porownania, wiesz ze to nie ma sensu? mowil ci to ktos?masz kogos z kim mozesz o tym porozmawiac?rodzina? bo watpie zebys mial realnych przyjaciol/znajomych ehhhhhhhhhh i to ja zasluguje na wspolczucie... taaaaaaaaakkkkk w takim razie popisze sobie dalej jak troll, i nawet pomówie jak troll a jezeli bedzie ci lepiej drogie dziecko to i obejrze film jak troll a pozniej jak troll pojde spac. rozbawiles mnie serio, rzuc jeszcze jakimis swoimi powiedzonkami : )
"rzuc powiedzonka jak troll" ehhh te dzieci neostrady.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
http://imageshack.us/photo/my-images/850/niekarmitrolla.png/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No i tyle w temacie. Harry Potter jest ok.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nawet Stworek tam jest.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
WOLNOĆ TOMKU W SWOIM DOMKU!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 22
wolność Tomku w swoim domku !!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 30
Rozumiem, że to nie jeden sąsiad a kilku mieszkańców klatki?
Masz zamiar ich wszystkich ustawić po kątach, zakazać palenia na balkonie? Nieźle! Wyśmieją Cię nic więcej!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 29
Wolnoć Tomku puścić 50 razy pod rząd dowolny utwór Behemotha na pełen regulator. Albo brać lekcje stepowania na parkiecie nad waszymi głowami.
Jesteście zmęczeni albo macie małe dziecko? Gucio mnie to obchdzi, jestem w swoim domku. Tyle.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5
Inne rozwiązanie, które może pomóc: wentylator ustawiony na parapecie lub w pobliżu, buzią do okna :), tak żeby wydmuchiwał powietrze na zewnątrz.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
KOCHAM CIĘ STVORICZKO !!!

Jako jedyna osoba podałaś rozsądne rozwiązanie z tej sytuacji, po stokroć dziękuję!
Nie chcę nikomu szkodzić tylko sobie ulżyć w sytuacji a wentylator na pewno pomoże!
Do tego mój kot się ucieszy bo nie będę mu już zamykać drzwi od balkonu a bardzo lubi tam sobie wychodzić i obserwować ptaki, robaczki i kota sąsiadki z balkonu obok.
Super. Jeszcze dziś idę kupić wieeelki wentylator.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
:)
powodzenia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam ten sam problem z uciążliwym sąsiadem
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wiecie, co? Ja nie palę, ale mam sąsiadów, którzy też na balkon wychodzą palić. Często na balkonach właśnie sobie rozmawiamy. I nie wierzę, że komuś ten dym złośliwie do mieszkania się dostaje. Może tak przestaniecie wszystko wyolbrzymiać? Nie cierpię ludzi,. którzy nie mając innych problemów, czepiają rzepa na psim ogonie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 59
wstaję rano, parzę kawę, jem tosta - a potem wypalam dwa szlugi pod rząd. Lubię palić, aż mi gwiżdże w płucach. Wiem, moje dni są policzone - ale co mam zrobić? Jak nie będę palić, to umrę zdrowszy ^_^
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 37

Inne tematy z forum Hydepark

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (3 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

do góry