Widok

jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80
ale dym nie jest tak dobrze wychowany i nie chce ograniczać się wyłącznie do TWOJEGO balkonu. Jeśli wymagasz (bo tego inaczej nazwać nie można) żeby ktoś, komu to przeszkadza dostosował się do Ciebie, on ma prawo wymagać, żebyś Ty dostosowała się do niego w czymś, co Tobie przeszkadza.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7
Wezwac Straz Miejska-oni uwielbiaja takie sytuacje i z pewnoscia dadza odpowiedni mandat.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
internet nie jest juz anonimowy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
... p. Moniko ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Storviczko sorry ale ja nie wymagam by się ktoś do mnie dostosował... po prostu jak już wyżej ktoś napisał wolność Tomku w swoim domku, powtarzam że wybierając mieszkanie w bloku niestety trzeba się liczyć z tym że różne zachowania ludzi się nie spodobają, moje palenie na balkonie komuś a libacje za ścianą czy metal na cały regulator mi, życie- ale na szczęście na razie nie mam takich problemów...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21
Wymagasz. Robisz coś, co przeszkadza komuś innemu, ale nie zamierzasz zmienić swojego postępowania, więc wymuszasz na nim, żeby sam poradził sobie z problemem.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trzymam kciuki, żeby cena paczki papierosów wzrosła do 50zł może wtedy palacze poczują niemiły zapach ze spalanych banknotów,
korzyść podwójna bo przestaną obciążać służbę zdrowia kosztami leczenia chorób wywołanych paleniem.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 4
Trzymaj kciuku, trzymaj - jak paczka będzie po 50zł to i tak będę palić, chociażby takim ludziom jak Ty na złość *_*
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 29
milioner?????
złośliwy?????
na złość nam zachoruje na raka???
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3
oooo mój psychofan się pojawił. Jak tam, prześladuje Cię litera H? ^_^
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
tka to jak jedna wielka H ujnia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
pisze się przez "Ch" *_* Do szkoły marsz!!!!! ...a tam wszędzie H...H....H....H z każdej strony WIELKIE NIEBIESKIE H!!!! Widzisz? *_*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
nie widzę, no widzisz
H to zawsze tu wieli H
J
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
specjalnie dla ciebie
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
jednak to prawda Chuck Norris jesteś
ale znów wczoraj na skargę do admina poleciałeś chyba.tylko z jednym sie z tobą zgadzam. w sprawie PiSu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Storviczko Ty też wymagasz-na siłę próbujesz wmusić mi swoje zdanie, nie uda Ci się. Mi też przeszkadza np smród śmieci które sąsiedzi palą w piecu i co...?? kijem Wisły nie zawrócisz a żeby Twoje zdanie miało na mnie wpływ musiałabyś dla mnie coś znaczyć...cokolwiek... :) a zdania nie zmieniłam PALIŁABYM NA SWOIM BALKONIE.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 23
Każdy może robić, to co chce na swoim balkonie i tyle.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 20
"na siłę próbujesz wmusić mi swoje zdanie"
Poruszając się wciąż w hipotetycznej sytuacji - Przyganiał kocioł garnkowi. Tutaj jest albo-albo. Albo Ty nie palisz, albo ja wącham smród. Ktoś się musi dostosować i z czegoś zrezygnować. Albo Ty z palenia na balkonie (wciąż możesz palić w domu, dlaczego nie chcesz? Czyżby śmierdziało? :)) albo ja ze świeżego powietrza. W zamian, zakładając że spokojna prośba nic nie da, mogłabym sięgnąć po argument przetargowy - na przykład urządzać koncerty perkusyjne codziennie o 6:05. Też mi wolno. I też nic mnie nie obchodzi, że te niewychowane dźwięki nie chcą grzecznie siedzieć w granicach mojego mieszkania, a za to brutalnie atakują Twoje uszy, co więcej, uważam że jeśli tylko mam taką ochotę, to mam święte prawo to robić, nie licząc się zupełnie z Tobą i Twoim dyskomfortem, którego moja zachcianka jest przyczyną.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Każdy może robić, to co chce na swoim balkonie i tyle."
OK, jutro urządzamy ognisko.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zapomniałam dodać, będziemy palić opony.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (779 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Grajdołki (30 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry