Re: jak zrobić dobre gofry?
Powiem tak: jak będziesz miała przemysłową gofrownicę w domu to będziesz miała pyszne gofry w domu. Poza tym, absolutnie ciasto na gofry CHRUPIĄCE nie może być takie jak na naleśniki! Ciasto...
rozwiń
Powiem tak: jak będziesz miała przemysłową gofrownicę w domu to będziesz miała pyszne gofry w domu. Poza tym, absolutnie ciasto na gofry CHRUPIĄCE nie może być takie jak na naleśniki! Ciasto naleśnikowe jest za rzadkie. Ciasto musi zawierać olej i to dosyć dużo. Temperatura pomieszczenia, w którym smarzysz gofry też jest ważna, nie może być za ciepło (ale to chyba raczej nie dotyczy Ciebie tylko punktów gastronomicznych). Generalnie, aby gofry zawsze były dobre i wychodziły takie same to nie jest taka prosta sprawa. Ja sprzedaję gofry 10 lat i uwierz mi, trzeba się wiele nauczyć. Pozdrawiam
zobacz wątek