Widok

jaka pasta do zębów dla dwulatki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej,
past na rynku jest milion pincet i nie mam pojęcia którą wybrać?

Mała była teraz na bilansie i dr powiedziała że już może śmiało myć zęby pastą. Ponieważ wiem, że połowa wyląduje w jej żołądku musi to być jakaś odpowiednia pasta. Możecie coś doradzić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
U nas była to ajona - również pasta bez fluoru. Od początku ją wprowadziliśmy i uważam, że to był dobry krok, bo do dnia dzisiejszego nasze dziecko nie ma jakichkolwiek problemów ze swoimi zębami. Oczywiście myliśmy już nawet pierwszy ząbek ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
o tym, co jest w paście dla dzieci możecie poczytać tutaj: http://www.srokao.pl/2012/08/analiza-pasty-do-zebow-dla-dzieci.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zerknij sobie na pasty z rossmana z serii nature on. Dla dziecka do 6 lat jest bardzo fajna ta arbuzowa. Długo z niej korzystam i raczej przy niej zostanę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mój syn też polubił mycie zębów dzięki tej paście ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ej nawet ja lubie ją za ten arbuzowy smak a z wieku dziecięcego to dawno wyrosłam :d

Ciii nie wolno móić o tym naszym dzieciom :D ale to prawda nature on arbuz wymiata :D

Z własnego doświadczenia z dziećmi mogę polecić nature on kids. Moja córka bardzo ją lubi bo ma smak arbuza, który jest jednym z jej ulubionych owoców.

chyba wszystkie dzieci ja lubia z tego powodu :d dzieki tej pascie mycie zebow przestalo byc koszmarem haha

Dzięki wielkie za rekomendację. Nie wiedziałam nawet, że jest taka pasta :) Będę musiała wypróbować, bo obecnie wszystkie są fe ;)

W każdym rossmannie można ją kupić? Droga jest? Też muszę znaleźć sposób na mojego małego czorta ;)

Nie kazdy stomatolog jest stomatologiem dzieciecym, a tym bardziej dobrym, a juz znalezienie takiego sledzacego na biezaco zmiany w zaleceniach to juz w ogole...
Ale do sedna. Straszenie fluorem to
Mit. Fluoroza to ultra rzaskosc,natomist prochnica u dzieci w Polsce to
Codziennosc. 90pre% dzieci w polsce ma prochnice. Studenci stomatologii ze skandynawii przynezdzaja do nas na praktyki zeby ogladac prochnice u dzieci na roznych
Stadich, bo u nich to rzadkosc. Tak. Sa kraje w ktorych wzywa sie pomoc spoleczna jam dziecko ma polowe zebow czarnych... bo to zaniedbanie rodzicow i szkodzenie dziecku.
Polskie towarzystwo stomatologiczne zaleca stosowanie psty w fluorem od 1 zabka. Wczesniej mycie dziasel wacikiem z woda. Zeby maja byc myte 2x dziennie po
Posilku. Zawartosc fluoru 1000 ppm do 6 roku zycia. Najpier sladowa
Ilosc - smyrnicie, ziarnko ryzu do 3 lat. Od 3-6 lat ziarnko grochu. Najlepiej pasty bez smaku, bo zniechecaja do polykania i takie nie pieniace sie.
Resztki pasty u dzieci ktore nie pluja, wymywamy mokrym gazikiem z buzi.
Szczoteczke soniczna Mozna stosowac od 1 zabka - my mamy brush baby.

Tutaj zalecenia ptsd:
http://ptsd.net.pl/wp-content/uploads/2016/01/PTSD_Wytyczne_na_temat_indywidualnej_profilaktyki_fluorkowej.pdf

Tutaj wpisy na blogu;

http://matkadentystka.pl/2018/07/jak-dziala-fluor/

http://matkadentystka.pl/2015/08/pierwsza-pasta-do-zebow-co-z-tym-fluorem/

Chyba w każdym, a przynajmniej u mnie jest, a pochodzę z małej miejscowości. Droga też nie jest. O ile dobrze pamiętam to kosztuje coś ok 10-12 zł :)

moi synowie bardzo lubią arbuzową natureon z rossmanna :) to chyba jedyna której nie wypluwają

Dzięki tej paście jestem w stanie myć zęby mojej córce. Chyba pierwsza, której smak jej pasuje.

spróbuj też jabłkowej nature on . mojemu synkowi zasmakowała

my teraz kupujemy synkowi jabłkowa bo jest juz 6 latkiem i chyba nawet lepiej mu podpasowała niż arbuzowa :3

Arbuzowa ajest super! Na prawde efekty fajne i syn chce myc zeby ale nie wiedzialam ze jeszcze jest jablkowa!

My od początku elmex od 1 ząbka, a teraz elmex junior.

okruszek_
2012-07-13 16:20:25
hej,
past na rynku jest milion pincet i nie mam pojęcia którą wybrać?

Mała była teraz na bilansie i dr powiedziała że już może śmiało myć zęby pastą. Ponieważ wiem, że połowa wyląduje w jej żołądku musi to być jakaś odpowiednia pasta. Możecie coś doradzić?
Co do wyboru odpowiednich past do zębów to jak najbardziej mogę polecić Wam do sprawdzenia również https://www.sunstargum.com/pl/produkty/zele-i-spraye/gum-hydral-zel.html u których będziecie mogli znaleźć też inne produkty do higieny jamy ustnej. Można u nich znaleźć również żele i spraye aby skutecznie poradzić sobie z problemami jamy ustnej bo z tym również dość długo się borykałam i dopiero to przyniosło zamierzone efekty. Pozdrawiam i mam nadzieję, że Wam także pomoże ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry