Widok

jaką zmywarkę kupić?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
przymierzamy się do kupna zmywarki.
Dlatego postanowiłam zapytać posiadaczki tych urządzeń, na co warto zwrócić uwagę przy kupnie, jakie marki polecacie, a jakich nie i dlaczego.
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez mam 60 Whirpoola i jestem zadowolona, jezeli czegos nie domyje to juz faktycznie jak jest zaschniete na maska w zakamarku, ale to rzadko

Dla mnie wazna funcja to, ze mozna wlaczych mycie na krótki 30 min program, sprawdza sie np na imprezach wkladasz filizanki, talerzyki, raz dwa i gotowe na kolejna porcje jedzenia :)
moja też piszczy na koniec, a jak nie wiem czy już skończyła to ją po prostu otwieram :)
ja też uzywam do zmywarki zarowno soli tabletek i nablyszczacza z lidla W5. ale jak Wy to robicie że włączacie 2 razy w tyg zmywarke???? my tez poki co we 2 ale czasem to nawet codziennie
Ja z własnego doświadczenia polecam Boscha. Jest cicha i dobrze zmywa, nawet jak naczynia i garnki poleżą w niej 3 dni.
Co, do niedomywania to problem najczęściej leży w braku soli, którą trzeba częściej lub rzadziej dosypywać- zawsze do pełna aż pod sam korek. Proponuję to sprawdzić w pierwszej kolejności.
Ja mam boscha 45 do zabudowy, piszczy jak skończy, ale jak dla mnie to trochę długo zmywa i wcale nie jest taka cicha jaką miała być. Kosztowała półtora roku temu ponad 2tys.
Wsad na 1/2 prawie 2 godziny zmywa :/
polecam http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic662638-180.html
Balbinka - sprawdze w domu ta sol. Kupie w Lidlu bo widzialam ze nie jest tam droga i dosypie po sam korek. "Moze to pomoze" :-)
Nastepnym razem chce sporobowac tabletek Ludwika - slyszalam ze sa dobre. A bezzapachowosc tabletek z Lidla jest dla mnie "malo przyjemna". Nablyszczacza sie boje. Jak wyzej ktoras z Was wspomniala - ja sie obawiam ze mi to na herbacie w kubku sie wytraci a nie chce chemie pic.
Zapomniałam o opóźnieniu zmywania, też super funkcja. Używam jej od niedawna i na prawdę się przydaje (pokój z aneksem kuchennym) i ważne, żeby miała suszarkę w klasie A.
do góry