Widok

jaki inhalator??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, polećcie jakis inhalator? firma lub na co zwrócic uwagę kupując?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aby miał maseczkę zarówno dla dziecka, jak i dla dorosłego oraz rurkę do inhalacji ustami. Ważna jest też gwarancja, ja wybrałam produkt polski.
Mamy Medel Family- super.
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam ten co Ania z tym, że teraz to Philips :)
image
image

image
Też tylko Medel polecam! Mamy i jest rewelacyjny, teściowa właśnie kupiła jakiś inny i juz go do reklamacji oddała.
image
tez mamy medel i jestem bardzo zadowolona :)
silvestro
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
my mamy ten bo poleciła nam go pediatra

http://allegro.pl/inhalator-flaem-nuova-magic-care-ghibli-ciagla-pr-i1845596118.html
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam Philipsa i też jestem zadowolona
my mieliśmy podobny do zulusia ale z tyłu tego nie było tylko rurke się podłączało i maseczke ale my wypożyczyliśmy w naszej przychodni.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
dzieki dziewczyny. Mam jeszcze pytanie, w jakićh staucjach uzywacie inhalatora> Nam lekarka zasugerowała zaku przy uporczywym długim kaszlu, który niby jest wynikiem zapcahanego nosa gdzies głeboko. Mucofluid plus sol fizjologiczna nie pomogly. jest nadzieja ze inhalacje pomogą? A jak jest u Was z " pozwoleniem: dziecka na tego typu zabiegi? Nie da sie chyba inhalowac bez wspolpracy ze strony dziecka,a tego się boję:( Wszystko w okolicach noa odbywa sie teraz mocno na siłę..niestety.
Moje starsze dziewczyny uzywaja inhalatora codzienie juz od 3-4 lat
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
Moja starsza córka inhaluje się sama choć szybko jej się nudzi ale jak włączę jej bajkę to siedzi :D Młodsza natomiast nigdy nie lubiła wszelkich zabiegów typu frida czy aerozole do noska. Przy inhalacji jest spokojna i zainteresowana aż otwiera buźkę i próbuje języczkiem złapać mgiełkę :D

Inhaluję dziewczyny przy wszelkich przeziębieniach, katar eliminujemy tylko solą fizjologiczną :)
image
image

image
Kjopa3, z tyłu tego inhalatora nie ma tego pojemnika to jest tylko tak pokazane na obrazku, my też mieliśmy najpierw pożyczony od pediatry a jak oddaliśmy to kupiliśmy taki sam
image
Agusia, zdecuduje sie chyba na ten mdel phipipsa, bylabym wdzieczna jeszcze za instrukcje ile tej soli fizjologicznej potzreba. Bo na razie bede probowac korzystac tylko z soli, moze pomoze:) i| Jak dlugo maja trwac te inhalacje?
My również mamy philipsa model family
Kupowałam jakiś tydzień temu w aptece gemini za 140zł
Farmaceuta powiedział, że najważniejsze w nebulizatorze jest rozbijanie płynu na cząsteczki i na to trzeba zwracac uwagę przy zakupie, a tym samym właśnie polecił nam nebulizator wspomniany wyżej.

Posiada dwie maseczki ( dla dziecka i dorosłego ),widełki do nosa i do ust

A co do samej inhalacji. Córka może nie uwielbia tego, ale zagadana daje sobie inhalacje zrobić
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
dzieki Kasia31 za namiary, dzwonilam własnie do tej apteki, rzeczywiscie jest najtaniej. W slepach internetowych jest od 137 plus przesyłka, w hurtowni gomed-199zl. Dzieki:)
co do ilości soli to my kupujemy w ampułkach i całą ampułkę wlewam do inhalatora --> Młody jeszcze nie przepada za inhalacja wiec robimy to na zasadzie ja trzymam maseczke przy buzi a on podchodzi lapie moja reke i sobie na chwile przyklada a pozniej ucieka :)
co do inhalatora to zgadza się to co napisała Kasia31, że ważne jest cyt. "rozbijanie płynu na cząsteczki" to jest MMAD
i
Philips medel ma 1,9 mikro m
a
Flaem Nuova Magic Care GHIBLI ma:
-MMAD tryb standardowy: 3.8 mikro m
-MMAD tryb szybki: 4,0 mikro m

więc więcej, pozatym philips pracuje 30 min pracy potem 30 min odpoczynku a Flaem Nuova pracuje w trybie ciągłym :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aha i trzeba zwrócić uwagę pod jakim ciśnieniem jest wydalana para, bo nie każde dziecko to lubi
- Philips ma max 2,3 bar
- Flaem Nuova max 1,5 bar
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pediatra Zdzisław Janowiak (8 odpowiedzi)

czy któraś z Was zna tego lekarza i ma namiary na jego gabinet? Podobno kiedyś przyjmował na...

jak nauczyć dziecko pływać (3 odpowiedzi)

Hej Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, żeby zapisać dziecko na pływanie i trochę się...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (41 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

do góry