Widok

jaki kurier?

Cześć,
czy wysyłaliście może kiedyś lub słyszeliście jakim kurierem można wysłać do innego miasta żywność? chodzi mi dokładnie o wysłanie mazurka i drobnego innego świątecznego upominka do mojej chorej cioci w Warszawie a z tego co zdążyłam się zorientować to kurierzy nie biorą żywności.Macie jakis pomysł (poza pocztą polską?) :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Albo jeszcze zapytam inaczej-czy wysyłając paczkę jakimkolwiek kurierem on sprawdzają jej zawartość?? napiszcie prosze jak to się odbywa...
raczej bym nie wysyłała, oni nie sprawdzają zawartości, wrzucają te paczki na taśmy, ciasto się rozwali..
prędzej bym zamówiła w jakiejś cukierni w wawie z dostawą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może przesyłka konduktorska (PKP) albo popros kierowce autobusu pks obslugujacego trasę trojmiasto-warszawa, zeby przekazał cioci? Musiałaby oczywiście osobiscie podjechac na dworzec w warszawie o godzinie przyjazdu autobusu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No z tym obiorem byłby problem.Ona nie wychodzi z domu.pocztą nie chcę bo tam te paczki są najgorzej traktowane.Może zaryzykuję kurierem nie mówiąc,że w środku ciacho :)
Z tego co kiedyś wysyłałem ( ale to do większych miast) to INpost.
A jeśłi chodzi o firmy spedycyjne to STANOWCZO ODRADZAM firmę DPD. U nich przesyłki mają opóźnienia ( na 3 zamówienia wszystkie -trzy z opóźnieniami).
zdecydowanie odradzam dpd! potrafia zostawic paczke w spożywczaku pod domem i żadnej informacji! i do tego rzucić słuchawką gdy się protestuje przeciwko takim akcjom.

dobre jest dhl- dostarczyli lusto w jednym kawałku oraz schenker- ale oni raczej dla firm. słowni są też gls, ups i siódemka.a może paczkomaty?
siódemka słowna ?? NIGDY wiecej nie zamowie nic kurierem z tej firmy 1000 razy lepsze jest dpd. 3 razy zamowiłam cos kurierem z siódemki i 3 razy był problem razz paczka zgineła , raz pomylili adres i raz uszkodzone. Ja jak mam cos do wysłania to zamawam kuriera ze strony wysyłajtaniej.pl. Jest taniej , niegdy nie była zadnego problemu i masz 2 firmy kurierskie do wyboru.
DPD - dzwoni do mnie kurier i mówi, że z przesyłką jest. Ja mu odpowiadam, że miała być po 15-tej ale skoro już tam jest to niech wejdzie przez bramkę i zostawi paczkę na ogrodzie a on mi na to, że już dawno jest na posesji i widzi przez okno, że łóżka nie pościeliłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Och Szelma, rozbawiłaś mnie :)
Już myślałam, że nikomu się to nie uda w tym koszmarnym dniu.
Dzięki ;)
o, jak miło Olu:-)
Ja osobiście jeżeli chodzi o kurierów to polecam wysyłam taniej. Mają całkiem niezłą ofertę przesyłek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Również korzystam z tego kuriera muszę przyznać. To bardzo dobry wybór.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli zależy wam na szybko dostarczonej przesyłce oczywiście w nienaruszonym stanie, polecam wam kuriera aw-polska.pl/. Mają w ofercie także przesyłki międzynarodowe i wydaje mi się, że na prawdę warto korzystać z ich usług. Wiedzą jak obchodzić się z paczkami i jak dostarczać je szybko

Za granice też wysyłałem kurierem http://www.polsec.pl/czy-mozna-wynajac-kuriera-z-anglii-do-polski/ wszystko dotarło na czas.

Inne tematy z forum Inne

Rola bitcoina na rynku krypto (3 odpowiedzi)

Cześć! Chciałbym lepiej zrozumieć rolę bitcoina na współczesnym rynku kryptowalut, ponieważ...

Własna firma (42 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście jest dobre miejsce dla prowadzenia małej firmy? Mam tu na myśli możliwość...

Pomysły na prezenty (54 odpowiedzi)

Jakie macie pomysły na prezenty tylko nie jakieś oklepane bo chcę się wyróżnić. Cos takiego...

do góry