Widok

jaki osprzęt elektryczny

stoję przed wyborem osprzętu elektrycznego do mieszkania- o tu pytanie - jaka firma? znajojmi polecają Ospela jako że niedrogi a jakość dobra. co polecacie? co sądzicie o ospelu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kolekcja Sonata i Karo dla mnie jest bardzo ładna bo elegancka dlatego ja je polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się z Tobą, aczkolwiek dla mnie Sonat jest lepszy, ale generalnie Ospel ma dobre jakościowo i cenowo produkty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też uważam że białe klasyczne najlepsze. Pasują praktycznie do każdego koloru ścian i wystroju. Najbardziej podoba mi się seria sonata od ospela oczywiscie w białym kolorze ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też zawsze kupuję białe gniazdka. Co do firmy Ospel to rzeczywiście mają fajny osprzęt. Mam i używam. Kupowałem na stronie http://www.ligeroo.pl/
oo a ja nawet nie wiedziałam że można przez neta kupować Ospela, dorwałam w markecie budowlanym, ale faktycznie fajny mają osprzęt, dobrze wykonany i trwaly
no wlasnie tez uważam że dobry jest to sprzęt...i w sumie dobry cenowo i jakościowo. a wiadomo że podczas remontu każdy chce wydać jak najmniej bo to są spore koszty!
Instalowaliśmy w domu serię Karo z Ospela i jestem naprawde zadowolony. Jakościowo świetna sprawa a cenowo na pewno wygrywa z produktami zachodnimi. Zdecydowanie polecam tym którzy cenią jakość i nie chca wydawać wielkiej kasy!
Właśnie zamówiłem serię Sonata z Ospela. Rozważałem Karo ale kobitce bardziej podobała sie Sonata. Czy da radę to zamontować samemu?
Oczywiście żesie da to banalnie proste. Najpierw odłącz napięcie wykręć stare i załóż nowe tam gdzie miałeś faze w starym dajesz w nowym itp. Banalnie proste jeśli tylko umiesz się posługiwać śrubokrętem :P A jak nie dajesz rady to na yt są filmiki od Ospela jak montować ich sprzęt. Tak producent dba o klienta!
widzałem i faktycznie z filmikami ospela jest wszystko o wiele łatwiejsze!!
nie wiem co jest trudnego w montowaniu gniazdek Ospela czy jakichkolwiek innych:D przecież to jest banalnie proste:P i co najważniejsze, dzięki tej prostocie wszystko idzie szybko i sprawnie - u siebie montowanie tego wszystkiego zajeło mi jeden dzień a sporo tego było
Jest duża ilość ludzi, którzy mają dwie lewe ręce i nie potrafią poradzić sobie z tak banalną rzeczą.....lecz z drugiej strony, gdyby każdy był złotą rączką to np. elektrycy nie mieliby co robić.
no tak, ale można też poszukać różnych pomocy, filmików czy istrukcji w necie. widziałem że na stronce Ospela jest cos takiego i dzięki temu można część rzeczy samemu zrobić. ale jeżeli ktoś się nie zna to wiadomo że nie ma zabawy z prądem ;)
no ale fakt, filmiki są bardzo pomocne i zdecydowanie ułatwiają montaż gniazdka! widać że mieli pomysł w Ospelu!
Ja polecam serię OSPEL GAZELA ( http://www.electric24.pl/ospel-gazela/?page=1 ) - montowano to w moim domu kilka miesięcy temu i jestem bardzo zadowolony.
Porównaj tutaj:

http://www.electric24.pl/
Też bym raczej polecił ospela. Dobra polska marka, cenowo w porządku a jakościowo dużo lepsza od większości marketowych marek
Ospel moim zdaniem jest bezkonkurencyjny. Mają najlepszy osprzęt podtynkowy jak i natynkowy. Co do ceny to stosunkowo niska. U nas w domu Ospel sprawuje się bez zarzutów.
Do mieszkania kupowałam tu http://www.karlik.pl/ Uważam, że mają największy wybór i bardzo przyjazne ceny.
Ospelowski jest najlepszy, jakościowo super a cenowo też całkiem całkiem. Ja cały dom oblozylem ospelowski mi kablami, włączniki, gniazdka wszystko od nich. Montaż prosty, a poki co wszystko działa bezawaryjnie.

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

Materac na łóżko do spania - twardy - jaki? (140 odpowiedzi)

Czy ktoś ostatnio kupował materac i orientuje się co jest godnego polecenia, bo ja kompletnie nie...

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

do góry