Widok

jaki piec wybrać do domu?

Co kupić - wyposażenie Temat dostępny też na forum:
Witam
Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2 ). Proszę o informacje jaki jest średni koszt ogrzania domu o takiej powierzchni.
Dziękuję i pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O kotłach gazowych bardzo dobre informacje są w tym artykule. Można sprawdzić, jak działa, gdzie warto go zamontować i na co zwrócić uwagę przy wyborze. Cała potrzebna wiedza w pigułce!

W moim domu grzeje kocioł gazowy Warmhaus. Mam go z oferty Wentor, mój dom ma 160 metrów powierzchni. Koszty ogrzewania nie są wysokie, kocioł cicho pracuje, dobrze że zdecydowałem się na tę formę ogrzewania domu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakbyście szukali dobrego opału polecam skład Sobianek. Godny polecenia, opał z certyfikatami, najwyższej jakości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Katarzyna C
2021-01-29 09:59:56
w moim przypadku kiedy kupowałam piec pelletowy do domu o powierzchni 100 m^2, zdecydowałam się a firmę heiztechnik. Piece są wysokiej jakości https://heiztechnik.pl/ Co najwazniejsze firma dba o ekologię oraz wysoką wydajność. Koszt dokładnego Ci nie podam, ponieważ piec mam od niedawna i jeszcze nie zdązyłam policzyc, ale ja jestem zadowolona wiec moge Ci polecic. Na pewno duzych wydatków nie bedziesz miala ;)
Piec peletowy do bliźniaka?! Za tà reklame szef powinien ci wręczyc kopala w upala, żenada to jest antyreklama i kiedys jak edukacja wroci albo, klienci będa beke robic to zrozumiesz...

Myślisz że odpowiedź po 6 latach jeszcze kogoś interesuje?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

w moim przypadku kiedy kupowałam piec pelletowy do domu o powierzchni 100 m^2, zdecydowałam się a firmę heiztechnik. Piece są wysokiej jakości https://heiztechnik.pl/ Co najwazniejsze firma dba o ekologię oraz wysoką wydajność. Koszt dokładnego Ci nie podam, ponieważ piec mam od niedawna i jeszcze nie zdązyłam policzyc, ale ja jestem zadowolona wiec moge Ci polecic. Na pewno duzych wydatków nie bedziesz miala ;)

Piecbud ma dobre kotły w ofercie, w rodzinnym domu mieliśmy kocioł z Piecbudu, u siebie mam już nowoczesny kocioł niskoemisyjny 5 klasy pelletowy tez od nich. jest w czym wybierać, dobra marka https://www.piecbud.net.pl/produkty/kotly-5-klasa-eco-design/5-klasa-pellet.html.

Antek
2020-12-07 17:26:50
Kociołek Viessmann vitodens 100 B1HC jednofunkcyjnyz zasobnikiem 100l , powierzchnia grzewcza 240m2, za cały poprzedni rok zapłaciłem rachunek 3100zł razem z kuchnią.Na dole mam 80m2 podłogówki, na górze 5 grzejników, na powrocie z grzejników hydraulik rurkę pex puścił wężykiem bez ocieplenia żeby dogrzać podłogę w łazience i garderobach.Budynek o ścianach z purotermu 24 cm plus 15 cm styropianu grafitowego.
Rozumiesz w ogóle co to jedno lub wielofunkcyjny? Reklama bez zrozumienia tematu po odgrzanym poście z przed kilku lat to sukces murowany weź sie ebnij w twarz ale mocno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kociołek Viessmann vitodens 100 B1HC jednofunkcyjnyz zasobnikiem 100l , powierzchnia grzewcza 240m2, za cały poprzedni rok zapłaciłem rachunek 3100zł razem z kuchnią.Na dole mam 80m2 podłogówki, na górze 5 grzejników, na powrocie z grzejników hydraulik rurkę pex puścił wężykiem bez ocieplenia żeby dogrzać podłogę w łazience i garderobach.Budynek o ścianach z purotermu 24 cm plus 15 cm styropianu grafitowego.

U mnie ogrzewanie w domu było robione przez Team Instal, przede wszystkim z tego względu, że z nimi współpracuje firma, która odpowiadała za całą budowę domu. Ale ogólnie sprawnie to im poszło, w domu funkcjonuje piec gazowy, wszystkie przyłącza wykonane ładnie, rozprowadzone rurki. Ogólnie instalacja dobrze działa więc można powiedzieć, że firma też dobrze się sprawdziła i wykonała usługę we właściwy sposób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mam do sprzedania 2 kaflowe piece kafle pruskie

bardzo dobry jest tez kocioł Toret Pellet z obrotowym palnikiem Kipi. Sam się czyści, sam rozpala, sam wygasza. Nie wymaga tyle pracy jedynie załadować mu pellet
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla nas najlepszym rozwiązaniem był kocioł na pellet. Czystrze palenie, tym bardziej mamy małą kotłownię, bardzo wąską. Szukalismy więc małego kotła do niej i trafiliśmy na ofertę Witkowskiego. Kocioł Miniwit okazał się najlepszy dla nas. Kompaktowe wymiary, można dac z tyłu podajnik. Taki nam doradził ich handlowiec jak do nas przyjechał

Ta a pràd jest za darmo i coraz tańszy? Chyba że nic nie wiesz na temat.

Najlepsza opcja to pompa ciepła, a nie gaz. Gaz jest drogi i nie zapowiada się, że będzie tańszy. Wręcz przeciwnie! Zapytaj fachowca od pomp (np. A-pic design) i poproś o wyłożenie kawy na ławę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polecam ogrzewanie na gaz, powszechnie mówi się, że jest to dużo droższa opcja, a nie do końca tak musi być. Sama kocioł kupiłam dosyć tanio na http://buderus-poznan.pl/ tak samo jak reszte instalacji. Dodatkowo skorzystałam z dotacji i czekam na zwrot kosztów, ponieważ przechodziłam z węgla.

Żałośni jesteście z tymi reklamami. Trole
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witkowski i dla mnie nie ma innej opcji, w domu rodzinnym mięliśmy od nich kocioł, ja też mam Witkowskiego ale wymienilismy na 5 klasy co by mniej kopcił. Póki dotację mozna dostac za ekoprojekt to wymienilismy na Smart5, do palenia pelletem. Dla nas wystarczający http://www.kotly-witkowski.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wybierzcie dobry sklep z fachową obsługa. Taki, w którym pracownicy są prawdziwymi specjalistami. Takim właśnie jest sklep Technika Grzewcza Bereda w Mińsku MAzowieckim http://www.tgbereda.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja os siebie polecam kocioł na eko-groszek, jest naprawdę wydajny, najlepiej 5 generacji. Swój wymieniałem rok temu i działa bez zarzutu. W Metalvicie go zamówiłem bo mieli tanio i znajoma mi ich poleciła i faktycznie solidna firma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Banino

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry