Widok

jaki szampon i odżywka dla 4-latki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
zauważyłam u córki ostatnio ciemieniuchę, na szczęście wczoraj skutecznie sie jej pozbyłam:) Wyczytałam tu na forum, że może tak się dziać przy nieodpowiednich szamponach..
Jakie polecacie dla dziecka w tym wieku? Córka ma długie włosy i odżywka też by się przydała :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my używamy szamponu Emolium mimo,że syn też już ma 4 lata. Jakiś czas temu też zauważyłam u niego powrót ciemieniuchy i chyba było to właśnie spowodowane tym,że mąż kupił któregoś razu inny szampon dla dzieci.

Koszt niby spory, ale,że używam tylko u dzieci to butelka wychodzi na pół roku, więc spokojnie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie używaliśmy szampon powszechnie dostępny, jakiś z księżniczkami:p
u mojej córki może mieć to podłoże alergiczne
Ja oilatum bo też mamy problem z ciemieniuchą i nawracającym łupieżem ,raz w mc nizoral,odżywek żadnych nie stosowałam jak dotąd nawet nie wiem czy sa dla tak małych dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
córka ma włosy do pasa prawie i jak umyję to są dość szorstkie;/ ale to może wina szamponu?
My używałyśmy A-dermę z owsem- szampon w piance, a teraz tez kupiłam szampon Klorane tez z owsem. Tylko kupiłam tradycyjną wersję, bo musiałam sporo pianki użyć na jedno mycie.
ja bym poszla do dermatologa, ciemieniucha w takim wieku to naprawdopodobniej lojotokowe zapalenie skory, Paulina tez ma zdiagnozowane. i niestety tez ciezko cos poradzic bo wlosy tez ma do pasa i lekko krecace i puszace ;/

my myjemy bialym jeleniem ale pusza sie po nim wlosy, raz na jakis czas stosuje oliwke salicylowa ale bardzo bardzo ciezko ja wymyc z wlosow bo to jest bardzo tluste, niestety wiekszosc szamponow na lsz jest od 12 rż;/ klorane tez uzywalysmy. ja jej psikam wlosy ale nie skore odzywkami w spreyu kupilam ostatnia taka z yves rochere delikatna i sie wlosy od razu lepiej rozczesuja
oo taki http://www.yves-rocher.pl/woda_ulatwiajaca_rozczesywanie_wlosow naturalny bez parabenow i silikonu.
Na włosy (nie na skórę) możesz nałożyć zwykły olej, czy oliwę z oliwek i potrzymać godzinę lub dwie. Po umyciu będą lejące i gładkie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli mi znów powróci ta ciemieniucha to pójdę do dermatologa, póki co wczoraj całkowicie zeszła. Zrobiłam kompres z salicylolu i wyczesałam. Chce uniknąć powrotu tej ciemieniuchy, bo może być ona spowodowana złym szamponem albo właśnie alergią:( Zosia jak była mała też miała mega ciemieniuchę i wtedy dermatolog mówiła, ze to od alergii, robiły tez jej się strupki za uszami:( długo był spokój aż do teraz :(
inka moja starsza to wiesz jakie ma długie włosy ;) Ale powiem Ci, że nie chcę używac żadnych odżywek bo to wszytsko naszpikowane chemią, obciąża włosy. A to, że są szorstkie, to własnie dobry znak - po szamponach eko włosy powinny "trzeszczeć" ;) To, że są gładkie, śliskie itd., to przeważnie zasługa silikonów.
My właśnie mamy zdiagnozowane ŁZS i też używamy Salicylolu. Na szczęście od prawie roku nie było nawrotu. Używam teraz szampon zwykły Nivea Baby niebieski. Ja bym poszukała w necie jakiejś odżywki organicznej. Na pewno coś znajdziesz. A jak znajdziesz, to daj mi znać ;)
My odkąd córka skończyła roczek stosujemy ten szampon: http://www.aptekagemini.pl/emolium-szampon-nawilzajacy-200ml.html Jest bardzo delikatny, więc nie podrażnia skóry dziecka. Dla 4 latki też się nada w sam raz. Chyba, że wolicie jakieś truskawkowe eksperymenty ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak się stosuje ten Salicyl?

Ja polecam szampony dla dzieci Johnson,s. Używamy najczęściej tego:
http://www.johnsonsbaby.com.pl/johnsons-baby-szampon-z-rumiankiem
Jak się znudzi, to zmieniamy sobie z córką na lawendowy tej samej firmy. Faktycznie nie szczypią w oczy, jak obiecuje producent. Ja wolę lawendę, ale córka twierdzi, że rumianek "najlepszy dla blondynek" ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A może Eloderm? est przeznaczony dla najmłodszych dzieci i moim zdaniem fajnie się sprawdza u wrażliwych dzieci.

Dobry wybór, też go mam i uważam, że ładnie myje włosy i dba o skórę. Moje dziecko ma nadwrażliwość sensoryczną i nie każdy produkt się sprawdza.

Nasza Amelka początkowo średnio znosiła kąpiele i mieliśmy spory problem z wybraniem właściwych kosmetyków. Moja małżonka to freak w temacie higieny i ma bzika na punkcie naturalnych produktów. Po długich poszukiwaniach znaleźliśmy produkt, który jest idealny :) Jeśli ktoś był w podobnej sytuacji i ma już dość szperania po pułkach - polecam sprawdzić http://www.miniu.com.pl/pl/c/Szampony-i-odzywki/23

Ja bardzo zadowolona jestem z dermokosmetyków klorane na bazie rumianku. Nie dość, że pachną obłędnie, są wydajne, to mają naprawdę zbawienne działanie na moje blond włosy. Odkąd je stosuję moje włosy stały się pełne blasku i wyglądają zdrowo. Sprawdzają się także u mojej córki, więc polecam

Powinien zdać egzamin, żaden wielki wydatek, a jednak jakościowo naprawdę spoko. Sami zobaczcie - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/hermz-healpsorin-baby-szampon-dla-dzieci-300ml.html

U nas kosmetyki Wax Pilomax , a szczególnie polecam sparay do rozczesywania włosów.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

księgowa?? czy warto? (41 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry