Widok

jakie kosmetyki dla niemowląt polecacie????

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W drogeriach, aptekach masa produktów, ale który najlepszy od 1 dni zycia??? Co zabrać do szpitala???? Co proponujecie????? co same używacie???? Penaten, ziajka, bambino????? wiem, ze najlepiej używac kosmetyków z jednej serii. Proszę o Wasze opinie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My używamy NIVEA i jesteśmy zadowolone;)
od samego poczatku?
tak, a oliwke miałyśmy bambino
Jeszcze do niedawna poleciłabym Mustelę ale po przeczytaniu info niedobrym wpływie niektórych jej składników (np. parabenów) przerzucę się na kosmetyki Babydream z Rossmana. Nie mają konserwantów, parabenów itp.
płyn do kąpieli bobini na samym poczatku (chyba taka była nazwa) teraz z Hippa (ale chyba wrócę do poprzedniego albo kupię Nivea), oliwka jak narazie tylko J&J ale ta w żelu, zwykła się nie sprawdziła, a w żelu naprawdę bardzo długo utrzymuje nawilżenie. Krem Emolium, nieraz Cleobaza albo krem ochronny z wit A. Do pupy Bepanthen lub Alantan Plus, ale zwykle ten pierwszy.
dziękuję
od samego poczatku przy starszym synku uzywalismy serii Nivea Baby
a co sądzicie o kosmetykach ziajka ???? a sama uwielbiam ziaję i zastanawiam się czy dla dzieci ta seria jest fajna???
też używamy kosmetyków Nivea Baby :)

świetna jest też maść pośladkowa, którą dostaliśmy w szpitalu :) ma fajną konsystencję, dobrze się rozprowadza i ładnie pielęgnuje pupcię ;)

do pielęgnacji ciałka dostaliśmy na receptę maść z Euceryną :P też fajna :)
A Paulina dostala uczulenia na nivea sensitive.. i od czasu az skonczyla tydzien ka[pie ja w opilatum i nic poza tym nie uzywam :-) chociaz teraz czasami zamiennie kapie ja w mustelli
mialo byc w oilatum :) aa probowalam tez emolium i balineum ale mi smierdzialy i po nich skora nie byla taka doskonala :P
E,olium plun do kapieli i krem jak dla nas rewelacja!!! oilatum u nas wogole sie nie sprawdzil wrecz mialam wrazenie ze skora byla jeszcze bardziej sucha.
a do mycia wloskow( moja corcia ma bardzo duzo i dlugie od urodzenia) polecam Mustelle szmpon na ciemieniuche w pience jest rewelacvyjny i bardzo wydajny
dzięki
na nivei np plynie d akapieli zytalam ze jest po 1 m-cu zycia. czy dziewczyny stosowalyscie sie do tego czy stosowalyscie ten plyn od powrotu ze szpitala? bo zastanawiam sie nad hipp albo nivea wlasnie...
ja uzywalam Nivei od samego poczatku, w ogole nie sugerowalam sie tym co jest napisane na opakowaniu tzn ze od pierwszego miesiaca zycia.
Używałam i nadal używam Hippa i Nivea - mydełko w płynie,szampon,balsam i kremy do twarzy.
dzieki dziewczyny :-) to juz wiem ze jakies doswiadczone mamuski sprawdzily i moge byc spokojna
O właśnie maśc pośladkowa:) dostałam w szpitalu a potem zawsze prosiłam pediatrę o receptę.Kosztowała chyba z 5 zł a do codziennej pielęgnacji pupci idealna.Nigdy nie była odparzona czy zaczerwieniona.
super :) dziękuję za Wasze opinie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry