Widok

jakie kosmetyki dla niemowląt polecacie????

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W drogeriach, aptekach masa produktów, ale który najlepszy od 1 dni zycia??? Co zabrać do szpitala???? Co proponujecie????? co same używacie???? Penaten, ziajka, bambino????? wiem, ze najlepiej używac kosmetyków z jednej serii. Proszę o Wasze opinie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My używamy NIVEA i jesteśmy zadowolone;)
od samego poczatku?
tak, a oliwke miałyśmy bambino
Jeszcze do niedawna poleciłabym Mustelę ale po przeczytaniu info niedobrym wpływie niektórych jej składników (np. parabenów) przerzucę się na kosmetyki Babydream z Rossmana. Nie mają konserwantów, parabenów itp.
imageimage
image
http://kamila-grrrrrr.mybrute.com
płyn do kąpieli bobini na samym poczatku (chyba taka była nazwa) teraz z Hippa (ale chyba wrócę do poprzedniego albo kupię Nivea), oliwka jak narazie tylko J&J ale ta w żelu, zwykła się nie sprawdziła, a w żelu naprawdę bardzo długo utrzymuje nawilżenie. Krem Emolium, nieraz Cleobaza albo krem ochronny z wit A. Do pupy Bepanthen lub Alantan Plus, ale zwykle ten pierwszy.
image

dziękuję
od samego poczatku przy starszym synku uzywalismy serii Nivea Baby
a co sądzicie o kosmetykach ziajka ???? a sama uwielbiam ziaję i zastanawiam się czy dla dzieci ta seria jest fajna???
też używamy kosmetyków Nivea Baby :)

świetna jest też maść pośladkowa, którą dostaliśmy w szpitalu :) ma fajną konsystencję, dobrze się rozprowadza i ładnie pielęgnuje pupcię ;)

do pielęgnacji ciałka dostaliśmy na receptę maść z Euceryną :P też fajna :)
A Paulina dostala uczulenia na nivea sensitive.. i od czasu az skonczyla tydzien ka[pie ja w opilatum i nic poza tym nie uzywam :-) chociaz teraz czasami zamiennie kapie ja w mustelli
mialo byc w oilatum :) aa probowalam tez emolium i balineum ale mi smierdzialy i po nich skora nie byla taka doskonala :P
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
E,olium plun do kapieli i krem jak dla nas rewelacja!!! oilatum u nas wogole sie nie sprawdzil wrecz mialam wrazenie ze skora byla jeszcze bardziej sucha.
a do mycia wloskow( moja corcia ma bardzo duzo i dlugie od urodzenia) polecam Mustelle szmpon na ciemieniuche w pience jest rewelacvyjny i bardzo wydajny
imageimage
dzięki
na nivei np plynie d akapieli zytalam ze jest po 1 m-cu zycia. czy dziewczyny stosowalyscie sie do tego czy stosowalyscie ten plyn od powrotu ze szpitala? bo zastanawiam sie nad hipp albo nivea wlasnie...
ja uzywalam Nivei od samego poczatku, w ogole nie sugerowalam sie tym co jest napisane na opakowaniu tzn ze od pierwszego miesiaca zycia.
Używałam i nadal używam Hippa i Nivea - mydełko w płynie,szampon,balsam i kremy do twarzy.
dzieki dziewczyny :-) to juz wiem ze jakies doswiadczone mamuski sprawdzily i moge byc spokojna
O właśnie maśc pośladkowa:) dostałam w szpitalu a potem zawsze prosiłam pediatrę o receptę.Kosztowała chyba z 5 zł a do codziennej pielęgnacji pupci idealna.Nigdy nie była odparzona czy zaczerwieniona.
super :) dziękuję za Wasze opinie
Moje dziecko początkowo nie było uczulone na nic. Używałam głownie kosmetyków Nivea. Obecnie tylko emolienty do kapieli (emolium, Oilanum itp.). Łagodne i nieszkodliwe dla dziecka okazało się też mydełko Bubchen i krem Biodermy ABC Derm Change na odparzenia.
Nivea, Hipp - uczulają, Sudocrem za bardzo przesusza skórę.

Czy maść pośladkowa jest tylko na receptę?

od pierwszych dni życia Nivea Baby i Sudokrem
image
Ja tez używałam Nivea Baby i Oilatum od początku, w miare jak Młoda rosła był hipp, Johnson (płyn do kapieli jak dla mnie ma najładniejszy zapach!!) oraz kosmetyki z body shopu - na szczęście na nic nie miała uczulenia
image
Bambini,hipp oraz penaten-plyny oliwki kremiki.
bigbeat - z tego co znalazłam w necie - to maść pośladkowa jest na receptę...
(taka w kolorze kajmaku, świetnie się rozsmarowuje)

tzn. jakąś "maść pośladkową" ma Ziaja - ale nie wiem ile wspólnego ma z tą maścią, którą dostaliśmy w szpitalu...
maść pośladkowa Ziajka jest beznadziejna. Do pupy polecam sudokrem.
bambino miało byc:-)
my uzywamy Mustela wiem ze jest stosunkowo droga ale starcza na bardzoo długo a teraz znalazłam na przymorzu apteke Gemini gdzie jest tanio w porownaniu do reszty aptek
dzięki dziewczyny, nie ma jak rady mam :)))
Mustela
My do 4 miesiąca używaliśmy Oilatum duża butla jest naprawdę wydajna na zmianę wraz z nadmanganianem potasu :))) teraz używamy kosmetyki Nivea baby. Do pup używam pudru Nivea jak są jakieś podrażnienia to Sudocrem lub Linomac. Na ciałko Mleczko Nivea Sensitive a do buźki krem specjalny Emolium - rewelacja, na dwór zaś Nivea krem na każdą pogodę :)))
ziajka,bambino i bambi.
zadnych innych "cudów" typu nivea,penaten,johnson itp.

no i oliwka z Hippa tez jest super.
image
sudocrem jak dla mnie masakra.uzywam linomag i jest rewelacyjny.
image
Moja mala nivea uczulila jak miala trzy tygodnie ,do mycia stosowalysmy oilatum ,teraz tylko johnsons....krem sudocrem beznadziejny ,ale moja mala to chyba nietypowy przypadek poniewaz kazdy krem do pupci ja uczula i tylko stosujemy bepantchen
polecam nazwyklejszy bambino-najtanszy i jeden z lepszych. linomag jest super, bepanten, nivea, ziajka.
nie kupuj raczej johnsona i sudokremu. johnson uczula w 90% przypadkach a sudocrem do profilaktycznego uzywania jest bez sensu bo nie nawilza skórki a ją wysusza. mozesz go uzywac kiedy pojawią sie jakies krostki na pupci.
a do szpitala co zabrac?to zalezy gdzie chcesz rodzic... :) najlepiej wez oliwkę, chusteczki, krem do pupki i to wystarczy.
:))) dziękuję
po tym jak skończyła mi się maść szpitalna do pupci to zaczęłam stosowac krem do pupy Mustelli. Wtedy się narobiło, pupa czerwona, pryszczyki z białym płynem się pojawiły

po 2 dniach stosowania mąki ziemniaczanej jest idealnie

do ciała i włosów żel do mycia Nivea Nutri Sensitive hipoalergiczne od 1 dnia życia, mam tez taki balsam do suchej kóry, ale stosuję oliwke HIPP bo jest rewelacyjna dla mojego synka. skóra gładziutka i pieknie pachnie
cholera, coś faktycznie jest z HIPP...., Mały dostał uczulenia od herbatki koperkowej , potem od płynu do kąpieli..., zmieniłam na Nivea i problem zniknął...
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

do góry