Widok

jakie pieluchy dla noworodka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jakiej firmy są najlepsze? i ile trzeba kupić paczek na początek w rozmiarze 1?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie polecam huggies, bo sztywne i twarde. Najlepiej kupić z dwie paczki różnej firmy, tak na wszelki wypadek, jeśli dziecko by się uczuliło. U nas zeszły chyba z 3 paczki a później dwójki, mały urodził się z wagą 3300.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam na pierwsze dni dla Maluszka, który przecież załuguje na wszystko co najlepsze.

image

Te zamierzam sama wypróbować po narodzinach Dzidzi.
Używam większych rozmiarów dla starszego Dziecka i jestem zadowolona.

image

Do szpitala brałam dwie paczki (1x Huggies + 1x Pampers).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
obie powyższe są marne dla noworodka, bo twarde. Ja absolutnie nnie atakuję dziewczyny wyżej, bo kwestia gustu i przyzwycczajenia

najlepsze to papers, a odrobina luxusu to pampersy z bawełny, te które na opakowaniu mają rosnącą bawełnę czyli białe kłębki namalowane na opakowaniu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uwazam ze dla noworodka najlepsze pampers1,mysle ze na poczatek wystrcza 3-4 paczki .
Ja z mala zuzylam 4 paczki ,teraz rowniez kupuje na poczatek 4 szt.
Uzywalm tych :
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-pampers-newborn-2-5kg-43szt-i2648521604.html

Te tez sa super ,odkrylam je jak przechodzialm na "2"
http://allegro.pl/pieluchy-pampers-premium-care-1-newborn-156szt-i2689979795.html
wg mnie najlepsze są pampersy, zużyłam 1 ok 2 paczki (córka 4kg po urodzeniu), potem od razu 2. Używaliśmy Dady i Huggisy, u nas nie sprawdziły się. Za twarde. W paczce ze szpitala (chyba w paczce ;)) były tez bella Happy i całkiem ok.
ja wypróbowałam pampersy zielone i białe i dada i najbardziej podpasowały mi dada (ale duzo dziewczyn mowi ze nie sprawdzaja sie dla chłopców bo przeciekają, za to dla chłopców ponoc fajne sa baby dream ) na drugim miejscu dla mnie pampersy białe, zielone pampersy okropne wg mnie :) wiec co mama to opinia ;)

jedynek uzywalismy do 4 tygodni okolo :) córka urodzila sie z wagą 3100 i mierzyła 53 cm :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja rowniez dla dziecka w szpitalu mialam pampers1 i spisaly sie rewelacyjnie, w domu mialam hugissy i byla to kompletna porazka... tak jak kolezanka wyzej napisala, sztywne! do tego jak mała zrobiła siusiu to zawsze bokiem przelecialo, ja na poczatku zuzylam moze z 4 paczki pampers 1, pozniej kupilam pampers2, i jedna paczke dada2 na probe i stwierdzam ze nie jest tak zle :) podobne do pampersow
my używamy pampersów (w szpitalu miałam zielone - 43 szt, w domu mam białe - pakowane po 78)
W tej chwili mamy zużyte zielone i półtorej opakowania białych - w sumie nie liczyłam ale myślę, że można śmiało założyć zużycie ok 10 szt/dobę. Mam jeszcze jedno opakowanie białych ale moja dzidzia urodziła się z wagą poniżej 3 kg i sądzę że jeszcze chwila zanim przejdziemy na 2.
my na początku używaliśmy Bella Happy - nie wiem jak teraz ale 3 lata temu były to jedyne pieluszki z wycięciem na gojący się kikutek/pępuszek :]
byliśmy zadowoleni :] http://www.ceneo.pl/11426771

nie pamiętałam ile opakowań zużyliśmy - ale tu jest moja opinia ;) i było tego ok 10 paczek :] (średnio nam szło 10-14 sztuk dziennie) http://www.bangla.pl/opinie/p2565/bella-baby-pieluszki-happy-0-before-newborn-1-newborn
pampersy i dada z tym ze dady wypadaja dosc duze.1 dady wygladaja jak biale pampersy.
Najlepsze na pocz. pampers premium care,później można próbować z tańszymi ale u mnie się nie sprawdziły i używam wyłącznie Pmpersów.
Jak dla nas najlepsze pampers newborn. Z huggiesów nie byliśmy zadowoleni. Nie używaliśmy belli, ale ponoć są ok.
Aaaa jeszcze, nie kupujcie pieluch z pseudo wycięciem na pępek bo i tak trzeba je wywijać.
my nic nie wywijaliśmy :] Młody urodził się przeciętnej wagi - 3800g :]
Mój miał 3620g i trzeba było wywijać, maluch koleżanki z sali 3600g i też wywijała bellę, takie mam doświadczenia :)
Na początku kupiłam huggies-y (nie miałam doświadczenia, koleżanka mi poleciłą), ale nie sprawdziły się. Córcia bardzo delikatna, miała odparzoną pupę i dopiero pampersy premium care się sprawdziły, później przeszłyśmy na zwykłe pampersy.
Moje Dziecko od urodzenia (waga 3815) do dziś nigdy nie miało odparzeń. Jak zakładacie dziecku pieluszkę, że coś się z niej wydostaje (???) ~:)
Polecam Huggies - mięciutkie, skromny wzór z Kubusiem Puchatkiem, idealny rozmiar.
A wraz z upływem czasu Dada.
Pampersy po pierwszej paczce odstawilam. Bleh ~:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja używałam na początku pampersów, huggiesów i belli... zdecydowanie pampersy sa najmniejsze a belli najwieksze... ja w sumie jestem z wszystkich zadowolona.
Mała urodziła sie 3670,przez pierwszy tydzien wszystkie 1na niej wisiały, używalismy 1 około miesiac, z uzyciem ok 12 na dobe.
Z tymi odparzeniami to też dużo zależy od dziecka... niektóre dzieciaczki są bardziej wrażliwe...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry