Widok
Ja też nei chcę zbyt dużo gatunków ciasta z kremem, podobno się rozpływają zwłaszcza, gdy ktoś ma wesele latem. Ja zamawiam ciasto od Wenty, podoba mi sie u nich to , że ciasto jest już pokrojone i ułożone na malutkich papierkowych foremkach, bardzo łądnie to wygląda i nikt już sie nie musi martwić o to, żeby to ąłdnie podać, wystarczy poukładać i już...
sierpniówka napisał(a):
> A gdzie oni maja swoja cukiernie?
>
>
Wenta ma na pewno w Gdyni Centrum, na Świętojańskiej, troszkę niżej niż Pączuś, a Pączuś jest na Świętojańskiej 20 ;)
A co do ciast z kremami, to uważam, że są trochę ryzykowne, mi się osobiście źle kojarzą z suchym biszkoptem, kremem o smaku margaryny a to wszystko zalane galaretką :/
> A gdzie oni maja swoja cukiernie?
>
>
Wenta ma na pewno w Gdyni Centrum, na Świętojańskiej, troszkę niżej niż Pączuś, a Pączuś jest na Świętojańskiej 20 ;)
A co do ciast z kremami, to uważam, że są trochę ryzykowne, mi się osobiście źle kojarzą z suchym biszkoptem, kremem o smaku margaryny a to wszystko zalane galaretką :/
nam nasza pani kucharka bedzie piekla ciasta oraz zrobi tort:) ciasta bedziemy mieli takie: pani walewska, karpatka( moj narzeczony uwielbia:)), sernik, snicers, tiramisu i pijak. Natomiast tort bedzie 3pietrowy ( rafaello, brzoskwinia i truskawka wszystko na smietanie) do tego beda 3 torty na stoly( duzy jez +2 male jezyki, łóżko bakaliowe, serduszko kawowe)
U nas oprócz trzy piętrowego tortu były jeszcze: sernik zwykły, sernik na zimno z galaretką, takie połaczenie: sernik, makowiec i galaretka, tort jeż, trzy torty inne (różnosmakowe, wniesione z petardami na stół w momencie podawania tortu), ciemny biszkopt z galaretką i owocami, snikers i coś tam jeszcze. Za dużo moim zdaniem było tych galaretkowatych, reszta zeszła bardzo ładnie i wszyscy dostali na odchodne jeszcze, ciasta były bardzo smaczne bo robione również przez naszą kucharkę, a nie przez cukiernie.
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych