Widok
A Wy używacie cały czas chusteczek?
My chusteczki kupiliśmy, bo "kazali" nam w szpitalu, żeby było - do tej pory zużyłam 1,5 opakowania - podczas plenerowych przewijań + moje "mycie" rąk
Tak, gdzie mamy dostęp do wody używamy ciepłej wody i myjki, jak jest kupa to dodajemy troche płynu do kąpieli (mamy próbki ze SR, więc malutka butelczyna jest w niezbędniku do przewijania + pudelko litrowe po lodach, jako miseczka).
Po chusteczkach nie mam przekonania, że pupa jest czysta, szczególnie właśnie po kupie.
My chusteczki kupiliśmy, bo "kazali" nam w szpitalu, żeby było - do tej pory zużyłam 1,5 opakowania - podczas plenerowych przewijań + moje "mycie" rąk
Tak, gdzie mamy dostęp do wody używamy ciepłej wody i myjki, jak jest kupa to dodajemy troche płynu do kąpieli (mamy próbki ze SR, więc malutka butelczyna jest w niezbędniku do przewijania + pudelko litrowe po lodach, jako miseczka).
Po chusteczkach nie mam przekonania, że pupa jest czysta, szczególnie właśnie po kupie.

Moim zdaniem pampers ma najbardziej mokre chusteczki - choć my je lubimy i mąż w szaleństwie zakupowym kupił ich już 10 paczek - tych białych sensitive (do rozwiązania jeszcze miesiąc). Przy naszym starszym synku testowaliśmy kilka różnych - nivea mocne, mniej mokre niż pampers; hugies - bardziej suche ale mocne i dość twarde - sprawdzają się na rzadkich kupkach co to szyją wylatują. Całkiem mile zaskoczyły mnie DADA w biedronce - bardzo dobra jakość ale cena wychodzi porównywalna z pampersa na promocji. Wiem że mieliśmy też inne ale żadne nam nie przypadły do gustu.
dokładnie najlepsze są waciki albo kiedyś w pieluszkarnia.pl mieli fajne myjki z pojemniczkami i chyba olejkami, chusteczki koniecznie bez parabenów a tu wszystkie znane niestety podpadają ze składem, lepiej już rossmanowe(nie mają parabenów) no ale są dośc suche mi to akurat odpowiada bo nie trzeba tyłeczka osuszac przed założeniem pampera
dla nas najlepsze chusteczki to Nivea (granatowe i błękitne), Pampers pomarańczowe (starsza wersja Clean&Play i nowa Naturally Clean).
Jeszcze całkiem fajne są Auchanowe :] ale to bardziej dla nas :] te z Rossmanna też zużywamy my-dorośli :] bo kupiłam 2 kartony jak był jakiś kod na Rossnecie ;) ale szybko wysychają, zamknięcie nie chce się kleić :P
raz kupiłam Biedronkowe(białe) - nie podobały mi się :] białe i niebieskie Pampersy też mi nie podeszły :P kiedyś mieliśmy jeszcze chusteczki Bella i z tego co pamiętam były nawet ok - ale więcej nie kupowałam :P
i w domu też przez długi czas używaliśmy dużych płatków kosmetycznych + ciepła woda + żel Nivea :] (jak było coś więcej niż siku ;))
a do szybkiego wycierania rączek, buzi + na wyjazdach/wyjściach - chusteczki :)
Jeszcze całkiem fajne są Auchanowe :] ale to bardziej dla nas :] te z Rossmanna też zużywamy my-dorośli :] bo kupiłam 2 kartony jak był jakiś kod na Rossnecie ;) ale szybko wysychają, zamknięcie nie chce się kleić :P
raz kupiłam Biedronkowe(białe) - nie podobały mi się :] białe i niebieskie Pampersy też mi nie podeszły :P kiedyś mieliśmy jeszcze chusteczki Bella i z tego co pamiętam były nawet ok - ale więcej nie kupowałam :P
i w domu też przez długi czas używaliśmy dużych płatków kosmetycznych + ciepła woda + żel Nivea :] (jak było coś więcej niż siku ;))
a do szybkiego wycierania rączek, buzi + na wyjazdach/wyjściach - chusteczki :)
przy nowordoku waciki i woda (ewentualnie woda z oliwą z oliwek); na spacery chusteczki: z przetestowanych róznych, najróznieszych ostatecznie uzywaliśmy babydreamy ze względu na skład, czasami nivea cream, a teraz podpasowały nam DADA ale te z seriii natural (100% bawełny) - inne DADA (sensitive itp.) strasznie mokre i klejące.
A do rączek polecam Chusteczki Milton antybakteryjne ale w odróznieniu od żeli można wycierać nimi raczki, buzię i np. smoczek, łyżeczkę, tackę przy kszesełku itp (nie mają smaku i można od razu coś do buzi włozyć). Są czasami w akpolu i na allegro.
A do rączek polecam Chusteczki Milton antybakteryjne ale w odróznieniu od żeli można wycierać nimi raczki, buzię i np. smoczek, łyżeczkę, tackę przy kszesełku itp (nie mają smaku i można od razu coś do buzi włozyć). Są czasami w akpolu i na allegro.
ja polecam chusteczki z netto, mają dobry skład
http://www.srokao.pl/2013/01/testujemy-tibellt-baby-sensitive-i.html
a tu składy chemiczne innych marek
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html
http://www.srokao.pl/2013/01/testujemy-tibellt-baby-sensitive-i.html
a tu składy chemiczne innych marek
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html