Widok

jakie uzywanie podpaski?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
po 3 latach ciąz temat wraca do gry blee :/ nie jestem na czasie. kiedys perfecta green byla taka jak alwaysy, leciutka siateczka wszystko wsiąka. a teraz patrze a to jak najgorsza podpaska, nie wsiąka a raczej "zasycha". czego uzywacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
żadnych. tylko tampony. szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie używania podpasek, zwłaszcza przez kobiety, które się nie golą. Krew zaschnięta, posklejane włosy... Obrzydlistwo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
po to trzeba sie myc
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawa jestem ile kobiet faktycznie podmywa się w pracy podczas miesiączki. Nie bardzo są ku temu warunki. Dlatego myśl o takich ośmiu godzinach mnie przeraża.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Do września ubiegłego roku to perfecta blue :) Istnieją chusteczki nawilżone do higieny intymnej.
imageimage
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ha, ha, ha padłam ze śmiechu:D
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a tak masz gratis SST
łooooooooo matko ... aleś Ty nie zaradna kobieto (autorko wątku) ...

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
w dzień tampony, ale w nocy nie wyobrażam sobie tamponów, bo to za długo bez zmiany jak dla mnie, niestety w nocy wielkie nocne podpaski always najczęściej, ale to tylko dwie pierwsze noce, bo potem nic mi w nocy nie leci i mogę tylko wkładkę, nie znoszę okresu hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie...no wspaniaaaaaaaaaały wątek mmmmm......

@#$%^&()(^%$##$%^&*(*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja w dzien tampon noc podpaska ale był czas kiedy musiałam używać podpasek bo miałam zabieg i tampon był nie wskazany myślałam wtedy ze sie wykrwawiam hehehe
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie no tylko i wyłącznie kubeczki menstruacyjne! to jedyna rzecz na czasie! ;)

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja piernicze,ty pierniczysz,oni pierniczą
hehehheheehhe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ło matko, aż mnie cofnęło, a swoją drogą to niezłą modelkę wybrali, tzn. z niezłą fryzurą:D
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nic co ludzkie nie jest nam obce...

przesadzacie :P w końcu każda z NAS ma OKRES! :P

moze i mało przyjemne ale o kupach potraficie gadać a okres dla was obrzydliwy :P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
O pieluchach też można i niekt się nie burzy, a w pieluchach przecież chodzi sie nieco ponad dwa lata, za to z podpaskami jakieś wieki ;)

Dla mnie najgorszą traumą było wycofanie Libresse. Teraz wszędzie królują te ceraty ja w Always, albo jakieś beznadziejne, źle przyklejające sie cienizny, też sztuczne i odparzające. Pełno jakiś nasączanych śmierdzidłami niby kwiatowymi czy rumiankowymi... Bleee... Nawet tampaxy ostatnio kupiłam z nieuwagi zapachowe! Ludzie powariowali, zaraz kupię chyba ten kubeczek... Sama musiałam szukać normalnych podpasek przez forum, bo w sklepie jakieś dziwadła były... Diabli człowieka biorą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W związku z tym, że wiecznie miałam po wszelkich podpaskach tyłek czerwony jak pawian, to odpuściłąm podpaski i tylko i wyłącznie używam tamponów.....no z wyjątkiem nocy ale wtedy to tylko perfecta blue z tą delikatną bawełnianą powłoczką. JEdyne takie na rynku....super się sprawdzają.
SST możesz mieć od wielu innych rzeczy. używam tamponów od dobrych 13 lat, zachowując wymogi higieny i nigdy nie miałam problemów. Radzę poczytać SST i wybić sobie z głowy, że ten zespół najczęściej wynika właśnie z używania tamponów.
a wielorazowych ktoś może używa? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Znajoma staruszka mi opowiadała, jak szyły sobie kiedyś całe systemy do wielorazowego użytku. Zakończyła "i z tego powodu nikt ode mnie nie usłyszy, że chciałabym, aby czasy mojej młodości wróciły" :D
używam BELLA - granatowo-różowe, przez pierwsze dni okresu używam długich ze skrzydełkami, potem krótkich. Nie kumam osób co przepłacają za podpaski, przecież idą do kosza i tak!

Tylko BELLA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
po co kupować nowy samochód, skoro i tak kończy na złomie?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bella Perfecta Blue.
Mój okres trwa 3 dni, jest obfity, bardzo boli podbrzusze.
Jak jestem w domu - to co godz. zmieniam podpaskę + podmywam się.
Jak jestem w pracy, to co godz. zmieniam i wycieram się mokrymi chusteczkami.
Nie depiluję sie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Always,ale z serii tych grubszych i dłuższych,ale w zasadzie ostatnio przerzuciłam się na tampony Naturella.W pracy czuję sie pewniej jak mam tampon i nie trzeba się w każdym lustrze ogladac co chwilę:)
image
podpaski Naturella Night :] jak ich nie było to Naturella Maxi :]

nie lubię "kołków" ;)
ja rowniez uzywam bella granatowo-różowe,gdybym miala kupowac te drozsze poszlabym z torbami ,moj okres trwa siedem dni i jest strasznie obfity,musze uzywac podpasek i tamponow ,pierwsze dni to musze chodzic co pol godziny wymieniac i podpaske i tampon ,nie chce mi sie w tych dniach wogole z domu wychodzic ,na szczescie nie pracuje wiec jak nie musze nie wychodze,biore teraz lekarstwa i zobaczymy czy pomaga ,
http://www.cda.pl/video/1387893/Czeska-reklama-podpasek

I wszystko w temacie :]

Ja mam nawet swoje ulubione podpaski - Ginger Organic Super. Nie dość, że nie przeciekają, to jeszcze dobrze trzymają się bielizny.

Od siebie mogę polecić ekologiczne podpadku od Ginger Organic. Nie są chlorowane i zachowują się jak standardowe podpaski, przy czym da się odczuć, że są znacznie "lepsze".

Nie ma to jak reklama wrzucona przez 1 osobę, która podpisuje się za dwie różne. Obciach...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (38 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

Fajne gry (planszowe, zręcznościowe) dla 5-7-latków (88 odpowiedzi)

Dziewczyny - może napiszecie jakie gry sprawdzają się w przypadku Waszych dzieci? Po które często...

do góry