Widok
Kamila spokojnie wystarczy, wina macie aż za duzo z doświadczenia wiem że wino na weselu mało schodzi wiec sie nie martw:)ale zawsze lepiej żeby zostało niż ma zabraknąć :)my mamy wódkę sobieski litr na głowe i wino cin cin, jeszcze dokupimy jakieś różowe i kadarke z różą . Koniak czy w tym stylu postawie tylko na bufecie wiejskim ale tak ze dwie butelki. zastanawiam się nad piwem na porawiny -ale nasz lokal nie udostepnia baru na piwo(chodzi mi o takie przenośne) a z butelkami jest problem... a jak wy dziewczyny robicie z piwem?
W tym roku byłam na pięciu weselach przede mną jeszcze dwa. Wszędzie carlo rossi głównie różowe. U nas też było Carlo rossi wsrod 5 różnych win. Zeszło całe. Białego trochę zostało i wiecej czerwonego. Poza tym mieliśmy jeszcze jakieś bułgarskie to zostało dużo więcej butelek. W sumie na 150 osób wesele i poprawiny mieliśmy chyba 90 butelek. Dużo za dużo. Ale teraz schodzi wino, a mniej wódki. Nie licząc że goście niby podbierają. Nie wiedziałam że istnieje taki zwyczaj ale na 3 ostatnich weselach widziałam jak pokryjomu goscie wynoszą wódkę. Potem para młoda mówiła że im zostały ze dwa kartony. Zdziwiło mnie to bo u mnie na weselu zostało duzo wódki i każdej parze rozdawaliśmy bo butelce. :P
Odnawiam wątek:)
jakie winko będziecie miały/ miałyście na weselu?
chcemy wszystkie 3 rodzaje: białe czerwone i różowe- półwytrawne ew. różowe- półsłodkie.
Na razie mamy 3 typy:
Cote- b. dobre wino, różowe troche za mocne (13%) i nie smakuje jak lemoniada- czyli jak inne różowe, ale biłae i czerwone- rewelacja i cena! ok. 12-13 zł.
Carlo rossi- chyba najpopularniejsze na weselach
i
California oak view- najlepsze różowe, białe też może być, czerwone takie sobie...
Może macie jakieś propozycje do ok. 16 zł za butelke?:)
jakie winko będziecie miały/ miałyście na weselu?
chcemy wszystkie 3 rodzaje: białe czerwone i różowe- półwytrawne ew. różowe- półsłodkie.
Na razie mamy 3 typy:
Cote- b. dobre wino, różowe troche za mocne (13%) i nie smakuje jak lemoniada- czyli jak inne różowe, ale biłae i czerwone- rewelacja i cena! ok. 12-13 zł.
Carlo rossi- chyba najpopularniejsze na weselach
i
California oak view- najlepsze różowe, białe też może być, czerwone takie sobie...
Może macie jakieś propozycje do ok. 16 zł za butelke?:)
ja spotkałam się już kilkakrotnie na weselach z winem reńskim LIEBFRAUMILCH, butelki bardzo charakterystyczne (białe jest w niebieskich butelkach) wszystkie rodzaje które piłam bardzo mi smakowały nie jest drogie w Polsce a jak ktoś może sprowadzić z Niemiec to wychodzi jeszcze taniej. My myślimy o tych winach albo planujemy coś wybrać z Polskich - podobno też dobre a jeszcze nie wypromowane. nie chodzi mi o takie wina marki wino;) ale o prawdziwe winiarnie które u nas tez podobno są, myślimy że byłaby to dodatkowa atrakcja na weselu. ktoś możne takich win próbował?
My kupilismy głownie wino półsłodkie białe i półsłodkie czerwone, po kartonie greckiego Imiglykosa, kilka butelek półwytrawnego czerwonego Chillan (wino Chilijskie), i dwa kartony Mogen Davida słodkie winko (amerykańskie, bardzo polecam, są dostępne różne smaki np. z granata).
Wszystkie wina można kupic w winiarni Bartex, dostepne rowniez w Janesie, za nie więcej niż 16 zł butelka.
Wszystkie wina można kupic w winiarni Bartex, dostepne rowniez w Janesie, za nie więcej niż 16 zł butelka.
Nie martw się o mnie Piotruśku, zdarzało mi się próbować takie wina, że pewnie by było trzeba pól Bierdronki wykupić, żeby zapłacić tyle, ile one kosztowały ;) Mimo to nie smakowały mi jakoś bardzo. Ale może nie piję ich wystarczająco często i się nie przyzwyczaiłam ;) Albo może mam po prostu taki prostacki gust :P Do Biedronki też chodzę, chociaż to, według prezesa Jarka "sklep dla biednych ludzi" :P
To już pewnie musiało być wino z rozbitego XIX-to wiecznego żaglowca :P))) Może trochę stęchło, a cena kosmiczna ... ;)
Więc nie zrażaj innych do mojego pomysłu, parę groszy różnicy, a efekt naprawdę będzie znakomity. Zwłaszcza przy weselu taka kwota nie robi już różnicy.
Robisz zakupy tak jak pan premier Donald, któego personel w Sopocie na oczy nigdy nie widział :D
Więc nie zrażaj innych do mojego pomysłu, parę groszy różnicy, a efekt naprawdę będzie znakomity. Zwłaszcza przy weselu taka kwota nie robi już różnicy.
Robisz zakupy tak jak pan premier Donald, któego personel w Sopocie na oczy nigdy nie widział :D
Dziewczyny podnoszę wątek do góry :)
Czy macie jakieś doświadczenie z winem Two Oceans z RPA? :) cena ok 22 zł za butelkę
Zastanawiam się nad zakupem właśnie tego wina z wedding baru który będziemy mieć na weselu.
Jeśli chodzi o szampana na powitanie to nie mam dylematuu bo na powitanie zamowiłam drinka z szampanem Kir Royal :)
Niestety w winkach nie gustuję i cięzko mi się wypowiedzieć . Za opinię będę wdzięczna.
Dziewczyny a wy jakie macie??
Czy macie jakieś doświadczenie z winem Two Oceans z RPA? :) cena ok 22 zł za butelkę
Zastanawiam się nad zakupem właśnie tego wina z wedding baru który będziemy mieć na weselu.
Jeśli chodzi o szampana na powitanie to nie mam dylematuu bo na powitanie zamowiłam drinka z szampanem Kir Royal :)
Niestety w winkach nie gustuję i cięzko mi się wypowiedzieć . Za opinię będę wdzięczna.
Dziewczyny a wy jakie macie??
Rabaty sa czesto w Winezji https://winezja.pl/ choćby teraz nawet 20 % na pierwsze zakupy, poza tym mają wina weselne w gotowych zestawach fajnie skomponowane pod katem róznych rodzajów na rózne gusta , te zestawy też wychodza taniej
Jednym z najlepszych importerów i dystrybutorów wina w Polsce jest firma "Wine 4 You"
(ul. Okulickiego 19, 05-500 Piaseczno) i właśnie od takich sprawdzonych osób można kupować wina. Widomo, że wesele ma się jedynie raz jedyny w całym życiu, warto wiec zachować klasę i kupić gościom coś z wyższej półki :)
(ul. Okulickiego 19, 05-500 Piaseczno) i właśnie od takich sprawdzonych osób można kupować wina. Widomo, że wesele ma się jedynie raz jedyny w całym życiu, warto wiec zachować klasę i kupić gościom coś z wyższej półki :)