Widok

jakie wino na wesele

Wesele Temat dostępny też na forum:
witam :) zastanawiam się jakie i ile wina mam kupić...
myślałam o Carlo Rossi...
wesele z poprawinami jest w lipcu przyszłego roku

a... i przy okazji - czy kupujecie jeszcze jakieś trunki (oprócz wódki i wina)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy Carlo Rossi różowe, czerwone i białe.Do wyboru do koloru
Piwa i szampana nie kupujemy bo nie chcemy by goście się potruli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
> a... i przy okazji - czy kupujecie jeszcze jakieś trunki (oprócz wódki i wina)?

Coraz częściej na weselach pojawia się i cieszy popularnością whisky, wermuty i koniaki.
my kupujemy szampana na pierwszy toast, wódkę - maximusa i wino. Jakie jeszcze niewiem ale szczerze powiedziawszy smakuje mi głownie kadarka - czerwona i różowa. Pewnie też taką zakupimy.

Na poprawiny dodatkowo piwo.
My tylko wódkę i alkohol a i na toast oczywiscie szampan.
My mamy wino pół wytrawne CIN CIN Baci Di Italia.
W makro jest super promocja na nie 2 butelki w cenie 1 :) POLECAM
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
My mamy wódkę Bols 0,7 na głowę i 40 butelek wina Carlo Rossi, białe i czerwone półwytrawne i półsłodkie i mam nadzieję, że to wystarczy, wesele będzie na 100 osób, będzie z poprawinami.
Kamila spokojnie wystarczy, wina macie aż za duzo z doświadczenia wiem że wino na weselu mało schodzi wiec sie nie martw:)ale zawsze lepiej żeby zostało niż ma zabraknąć :)my mamy wódkę sobieski litr na głowe i wino cin cin, jeszcze dokupimy jakieś różowe i kadarke z różą . Koniak czy w tym stylu postawie tylko na bufecie wiejskim ale tak ze dwie butelki. zastanawiam się nad piwem na porawiny -ale nasz lokal nie udostepnia baru na piwo(chodzi mi o takie przenośne) a z butelkami jest problem... a jak wy dziewczyny robicie z piwem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my kupujemy piwo butelkowe z hurtowni i będzie ono dostępne na poprawinach. Chcialiśmy w beczce ale nasza restauracja za dużo sobie za to liczy:)
A wino będziemy mieli Carlo Rossi białe, różowe i czerwone nie wiem jeszcze jaką ilość;)
czyli wygląda na to, że dokonamy słusznego wyboru - stawiając na Carlo Rossi :)

dziękuję za odpowiedzi :)
W tym roku byłam na pięciu weselach przede mną jeszcze dwa. Wszędzie carlo rossi głównie różowe. U nas też było Carlo rossi wsrod 5 różnych win. Zeszło całe. Białego trochę zostało i wiecej czerwonego. Poza tym mieliśmy jeszcze jakieś bułgarskie to zostało dużo więcej butelek. W sumie na 150 osób wesele i poprawiny mieliśmy chyba 90 butelek. Dużo za dużo. Ale teraz schodzi wino, a mniej wódki. Nie licząc że goście niby podbierają. Nie wiedziałam że istnieje taki zwyczaj ale na 3 ostatnich weselach widziałam jak pokryjomu goscie wynoszą wódkę. Potem para młoda mówiła że im zostały ze dwa kartony. Zdziwiło mnie to bo u mnie na weselu zostało duzo wódki i każdej parze rozdawaliśmy bo butelce. :P
mam nadzieję, że na moim weselu goście nie będą wynosić wódki, na sali mogą jeść i pić do woli, ale nie chciałabym, żeby mi alkohol wynosili, to brak kultury
no niestety dziewczyny taka prawda... przykre to jest ale niestety zdaża się i też byłam tego świadkiem :/ dlatego u mnie na weselu wódka pod kluczyk i dostęp tam bedą mieli mój tata i świadek!
my mamy whisky, wódke bols , szampana oczywiście, wino, i piwo butelkowe na poprawiny
Odnawiam wątek:)
jakie winko będziecie miały/ miałyście na weselu?
chcemy wszystkie 3 rodzaje: białe czerwone i różowe- półwytrawne ew. różowe- półsłodkie.

Na razie mamy 3 typy:
Cote- b. dobre wino, różowe troche za mocne (13%) i nie smakuje jak lemoniada- czyli jak inne różowe, ale biłae i czerwone- rewelacja i cena! ok. 12-13 zł.

Carlo rossi- chyba najpopularniejsze na weselach
i
California oak view- najlepsze różowe, białe też może być, czerwone takie sobie...

Może macie jakieś propozycje do ok. 16 zł za butelke?:)
ja spotkałam się już kilkakrotnie na weselach z winem reńskim LIEBFRAUMILCH, butelki bardzo charakterystyczne (białe jest w niebieskich butelkach) wszystkie rodzaje które piłam bardzo mi smakowały nie jest drogie w Polsce a jak ktoś może sprowadzić z Niemiec to wychodzi jeszcze taniej. My myślimy o tych winach albo planujemy coś wybrać z Polskich - podobno też dobre a jeszcze nie wypromowane. nie chodzi mi o takie wina marki wino;) ale o prawdziwe winiarnie które u nas tez podobno są, myślimy że byłaby to dodatkowa atrakcja na weselu. ktoś możne takich win próbował?
my mieliśmy Kadarę czerwoną pólsłodką - polecam :) z alkoholi to wódka, wino, szampan na 1 toast i piwo - niektórzy prosili nas aby było piwo, ponieważ nic innego nie piją wieć kupiliśmy mimo, że nie planowaliśmy wcześniej. najlepiej podpytać gości co lubią :)
My kupilismy głownie wino półsłodkie białe i półsłodkie czerwone, po kartonie greckiego Imiglykosa, kilka butelek półwytrawnego czerwonego Chillan (wino Chilijskie), i dwa kartony Mogen Davida słodkie winko (amerykańskie, bardzo polecam, są dostępne różne smaki np. z granata).
Wszystkie wina można kupic w winiarni Bartex, dostepne rowniez w Janesie, za nie więcej niż 16 zł butelka.
Tylko nie Carlo Rossi! Wybór takiego wina to przejaw tandety i braku dobrego smaku. Kupcie dobre wino z winiarni choćby i za 20 i będzie duzo lepsze :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
rzadko się zgadzam z piotrusiem, ale tym razem muszę ... Carlo Rossi to przejaw tandety :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ja widać mam tandetny gust, bo mi właśnie ono smakuje :P Ale ja się widać nie znam, bo takie naprawdę drogie, to smakują mi rzadko :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Carlo rosi najpopularniejsze bo niedrogie i często są promocje:)
My mieliśmy sutter home i gallo z duuuużym zapasem i zostało niewiele:)
Wszystko zalezy od gości co piją:)
Bo ładnie opakowany sikacz i z wysoką marżą sklepu, zawsze będzie promowany i niby "popularny". Nie dajcie się ogłupić.
Anek - a jakie próbowałaś inne wina? Z Biedronki?
Nie martw się o mnie Piotruśku, zdarzało mi się próbować takie wina, że pewnie by było trzeba pól Bierdronki wykupić, żeby zapłacić tyle, ile one kosztowały ;) Mimo to nie smakowały mi jakoś bardzo. Ale może nie piję ich wystarczająco często i się nie przyzwyczaiłam ;) Albo może mam po prostu taki prostacki gust :P Do Biedronki też chodzę, chociaż to, według prezesa Jarka "sklep dla biednych ludzi" :P
To już pewnie musiało być wino z rozbitego XIX-to wiecznego żaglowca :P))) Może trochę stęchło, a cena kosmiczna ... ;)

Więc nie zrażaj innych do mojego pomysłu, parę groszy różnicy, a efekt naprawdę będzie znakomity. Zwłaszcza przy weselu taka kwota nie robi już różnicy.

Robisz zakupy tak jak pan premier Donald, któego personel w Sopocie na oczy nigdy nie widział :D
Proponuję rozejrzeć się za polskimi winami :) Nie wspomnę tu już nawet o FRESCO :)
Dziewczyny podnoszę wątek do góry :)

Czy macie jakieś doświadczenie z winem Two Oceans z RPA? :) cena ok 22 zł za butelkę

Zastanawiam się nad zakupem właśnie tego wina z wedding baru który będziemy mieć na weselu.

Jeśli chodzi o szampana na powitanie to nie mam dylematuu bo na powitanie zamowiłam drinka z szampanem Kir Royal :)

Niestety w winkach nie gustuję i cięzko mi się wypowiedzieć . Za opinię będę wdzięczna.

Dziewczyny a wy jakie macie??
image
carlo rossi - różowe i białe , kadarka - czerwone
nie, no nie Carlo Rossi, to jest naprawdę podłe wino, ot takie popularne byle co:/ to jakby porównywać McDonalds do restauracji...
nikt Cie nie zmusza do picia tego winka. Jak dla mnie jest super, delikatne ;)
i tez kupuje C.R. rozowe na wesele. T
Wilczek w tesco jest teraz w promocji El Sol- tez fajne winko
A z bialych tez polecam Liberfraumilch- ono jest bardzo delikatne, lekkie troche jak szampan smakuje i swietnie sie nadaje do np obiadku- gdzie jest biale mieso itp.
Tak to winko liberfraumilch jest bardzo dobre. Miałam kiedyś okazje smakować go i zgadzam się Tulipanku z Twoja opinią :)

a ktoś próbował Two Oceans ? :)

CR jest bardzo popularnym winem i szukam czegoś innego. Do kwietnia jest troszkę czasu więc mozna jeszcze degustować :)
u nas bylo el sol i goscie byli zadowoleni

kiedy natomiast bylam na weselu u kolezanki pilam verso i mi osobiscie bardzo smakowalo
my na swoje wesele zamawialismy wina hiszpańskie, na w sklepie wina.com.pl akurat była na nie promocja, więc udało nam się zaoszczędzić kilka złoty

Rabaty sa czesto w Winezji https://winezja.pl/ choćby teraz nawet 20 % na pierwsze zakupy, poza tym mają wina weselne w gotowych zestawach fajnie skomponowane pod katem róznych rodzajów na rózne gusta , te zestawy też wychodza taniej

Jednym z najlepszych importerów i dystrybutorów wina w Polsce jest firma "Wine 4 You"
(ul. Okulickiego 19, 05-500 Piaseczno) i właśnie od takich sprawdzonych osób można kupować wina. Widomo, że wesele ma się jedynie raz jedyny w całym życiu, warto wiec zachować klasę i kupić gościom coś z wyższej półki :)

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry