Widok
jedzonko - palce lizać
wystrój to kwestia gustu - dla mnie nieciekawy, ale moża tak ma być w kresowej restauracji, do tego wątpliwej urody muzyka. jednak obsługa i jedzenie nie pozostawiają nic do życzenia. bardzo sympatycznie, pani tatiana elastyczna i zainteresowana gośćmi - jedzonko to niebo w gębie. z pewnością jeszcze z żoną wpadniemy.
Moja ocena
Restauracja Kresowa
kategoria: Restauracje
obsługa: 6
menu: -
jakość potraw: 6
klimat i wystrój: 2
przystępność cen: 2
ocena ogólna: 5
4.2
* maksymalna ocena 6
Odpowiedź obiektu:
Serdecznie dziękuję Panu Krzysztofowi za odwiedziny mojego lokalu i za wyrażenie swojej opinii. I to w zasadzie powinno być wszystko co mam powiedzieć w komentażu, gdyby nie zastrzeżenia Pana w dziedzinie szczególnie mi bliskiej, to jest aranżacji wnętrza i doboru muzyki. Pozwolę więc sobie na kilka słów wyjaśnienia, które być może zmienią pana spojrzenie na to, co raczył Pan skrytykować. Argument, że wystrój wnętrza (przyznaję przy dość skromnych nakładach finansowych) był wykonywany pod nadzorm najlepszych plastyków i architektów, mógłby być nieprzekonujący gdyby nie codzienne uznanie dla ich pracy, wyrażane przez odwiedzających "Kresową" gości. Zachwycają się oni tym, jak udało mi się uzyskać atmoserę gościnnego dworu kresowego. Żaluję że umknęło Pana uwadze w mojej restauracji nigdzie nie spotykane bogactwo świeżych kwiatów, zawsze kolorystycznie zestrojonych z wnętrzem. Co do muzyki, to jest to z pewnością odmienny repertuar niż w innych lokalach, ale skrytykowany po raz pierwszy. Odtwarzam klasykę polską, rosyjskie i ukraińskie śpiewy ludowe oraz piosenki z polskiego Lwowa, a więc to, co w polskich domach na kresach słuchano... Dziękując Panu raz jeszcze za uwagi zapraszam serdecznie ponownie, być może po moich wyjaśnieniach spojrzy Pan bardziej łaskawie na to, co Panu nie odpowiadało.
Z poważaniem Tatiana Otwinowska
Z poważaniem Tatiana Otwinowska