Widok

językowe przedszkole i podstawowka

Hej, zastanawiam się nad przeniesieniem mojego 4,5 letniego synka z przedszkola publicznego do przedszkola językowego. (od wrzesnia). Wiem jakie są oplaty. Proszę tylko o podpowiedz czy są na terenie Gdanska (najlepiej moreny/okolic) takie przedszkola , gdzie mowi se do dzieci TYLKO w języku obcym, bardzo wazne jest aby to przedszkole mialo kontynuacje w szkole podstawowej (ta sama placowka/wlasciciel).

Z gory dziekuje za podpowiedzi,
pozdrawiam
xoxo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
j chodzi o tą szkołę to ciekawi mnie jak kontaktują się rodzice z nauczycielem...
kiedy moje dziecko tam chodziło to był tzw. zeszyt korespondencji...
Jako że córka była wysłana za poradą szkoły do 1wszej klasy jako 6ściolatka mieliśmy z tym wiele problemów z zaadoptowaniem się dziecka do nowej sytuacji. Oczywiście obiecywano naukę przez zabawę i stały kontakt w celu pomocy dziecku i rodzicom w tej sytuacji... Kontaktem był jedynie dzienniczek korespondencji /email mieliśmy jedynie do dyrekcji/ z którym nauczycielka po każdym moim wpisie biegała do mojego męża i pokazywała ,,hahaha co pana żona tu napisała,,...
nie polecam dwujęzycznej przy worcella, nauczycielki namówiły nas do posłania dziecka do pierwszej klasy bo sobie swietnie poradzi, a po pół roku stwierdziły ze sobie nie poradzi... po prostu wspaniale...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do rotacji osób pracujących w szkole ...
w żadnej placówce oświatowej nie ma większej ( problemem jest nieumiejętność weryfikacji kadry .... oraz brak możliwości pracy na rzecz rozwoju dziecka , ktoś kto nie wpisuje się w ramy kalkulacyjne a zawód nauczyciela ośmiela się traktować jak misję zostaje bez zbędnych ceregieli , z nia na dzień wyrzucony , tam nikt nie zna dnia ani godziny .... ) Zysk Pani Prezes to podstawa .... tutaj nie szkoła jest dla dziecka a dziecko jako środek realizacji planu biznesowego ... ilość zajęć nie przekłada się na ich jakość .... efektywność nauczania : poniżej normy ( biorąc pod uwagę placówki trójmiejskie )
zbiorowe pozwy w sadach pracy .... brak opłaconych składek do ZUS-u ... papier toaletowy w kotletach mielonych .... brak talerzy - bo się zwyczajnie stłukły - Pani Prezes : " nie dokupię niech jedzą na zmianę ...." to jest prawdziwy obraz i wizerunek szkoły - byłam tam razem z moim dzieckiem .... na szczęście już nie jestem !
Mam szczęśliwe dziecko !!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
niestety nic bardziej mylnego ...
zabrałam dziecko z placówki ( koszt wyprawki ok 350 zł ) , a dzieci 1 raz lepiły z plasteliny , i kilka razy malowały farbami .....
zajęcia terapeutyczne - usprawnienie manualne - nawlekanie koralików .... sama przynosiłam nauczycielowi materiały aby urozmaicić zajęcia - żenada
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też byłam zdegustowana, ale na szczęście TEVIZJA wychodzi na przeciw rodzicom i od tego roku wyprawka jest w cenie wpisowego!
Mam dzieci w tej placówce i muszę przyznać, że mimo początkowych obaw, jestem zadowolona. Nie jest to już najdroższa szkoła w Trójmieście, nie ma rotacji kadry nauczycielskiej o której czytam na niektórych forach, uwagi rodziców są brane pod uwagę i często wprowadzane w życie.
Dzieci są zadowolone, a wszelkie problemy rozwiązywane na bieżąco.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
..nie tylko wyprawką można się zdegustować,ale podejściem pedagogów również.Dziecko ma skakać jak mu zagrają,a rodzic i tak ciągle otrzymuje skargi-a dziecko gada,a dziecko śmieje się, a dziecko biega..no sorry..dziecko to dziecko nie atrapa;żyje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale przynajmniej widać, że panie będą dużo z dziećmi robić różnych fajnych prac. Przynajmniej się dzieciaki nudzić nie będą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy dalej obowiązują te ceny?
Piszę bo jestem zdegustowany WYPRAWKĄ w przedszkolu Vizja!
Koszmar czegoś takiego jeszcze nie widziałem! Pozycja jest imponująca, ale nie dla kieszeni rodziców.
Żałujemy z żoną, że nie pokazano nam tej listy zakupów przed podpisaniem umowy!
Ostrzegamy wszystkich rodziców! Samych bloków trzeba dostarczyć 15 + ryzę papieru!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Od września 2015 cudownakraina będzie najtańszym przedszkolem językowym na Morenie. Dostali dofinansowanie lub coś podobnego. Czesne będzie wynosić 250 zł / miesiąc. Z tego co się orientowałam mają bardzo dobrą opiekę ale niestety trudno się dostać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moje dzieci również uczęszczają do TE Vizja w Gdańsku i moja opinia o szkole jest zupełnie inna. Kameralna atmosfera, wysoki poziom nauczania języków obcych, zaangażowanie nauczycieli i indywidualne podejście do każdego ucznia to zalety tej szkoły. Dzieci wychodzą z niej "nauczone" i zdecydowanie mniej czasu muszą poświęcać na naukę w domu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11
TE Vizja to tylko budynek i reklama
zabrałam dziecko , to przedszkole i szkoła , której dobrem nadrzędnym nie jest dziecko a korporacyjna forma zarabiania pieniędzy pod szyldem placówki oświatowej .
Brak dobrych warunków pracy dla nauczycieli , i możliwości rozwoju dzieci
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
my też polecamy oruńską akademię przedszkolaka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie polecam /2 jez worcella/, zabrałam dziecko z tej szkoły... nie było szczęśiwe a szczęście dziecka w prywatnych pacówkach powinno być chyba najważniejsze no i zadowolenie rodzica ... zawiodłam się
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się także z poprzedniczką. Też wybraliśmy z mężem przedszkole językowe ( w naszym przypadku "Cudowna Kraina" na Warneńskiej ) i jesteśmy super zadowoleni - adres http://www.morena.cudownakraina.pl . W szkole dziecko i tak będzie miało nowych przyjaciół ale fajnie jest mimo wszystko, żeby do szkoły dziecko poszło z kimś z przedszkola - łatwiejsza integracja i wymiana informacji chociażby nt. zajęć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jakoś niespecjalnie zwracam uwage na to czy przedszkole ma potem kontynuacje w podstawówce - w końcu dziecko lubi się integrować i z innymi dzieciakami, więc nie wydaje mi sie super istotne, żeby mieć tych samych kolegów od przedszkola po szkoły dalej.
A co do przedszkoli językowych, to moge podsunąc oruńską akademię w Gdańsku ( http://orunskaakademia.pl/ - tu adres) - bardzo fajny program nauczania języka maja i dziecko wraca zadowolone.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
CET-u w Kowalach absolutnie nie polecam, strasznie duża rotacja pracowników, mojej córce pani zmieniła się 3 razy w ciągu roku, także byliśmy tym bardzo zniesmaczeni i ostatecznie przenieśliśmy ją w inne miejsce, ponieważ doszliśmy z mężem do wniosku, że jeśli dyrekcja nie szanuje pracowników, to dzieci tym bardziej nie będą szanowali. Natomiast znajomej syn tam chodził i miał problemy wychowawcze, niestety w ogóle sobie nie potrafili z nim poradzić i ostatecznie został przeniesiony do innej szkoły. Także ja nie polecam.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2
takie nowe przedszkole powstaje, budynek wewnątrz jest super. merytorycznie tez wydaje się super.
http://www.przedszkole.gedania1922.pl/index.php/o-nas
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
jeśli o przedszkole dwjęzyczne, jestem zadowolona, córa dużo przyswaja słówek, piosenek ang, wierszyki, może to też ten wiek, że dzieci tyle przyswajają, ale pod tym względem jestem bardzo zadowolona, zobaczymy czy dalej będzie się tyle uczyć tam i wynosić z tej nauki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam. Czy ktoś z Was zapisuje może dziecko do nowego przedszkola vizja, obok sądu ? Ja jestem wstępnie zapisana. Wrażenie zrobił na mnie budynek, oferta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5