Widok
Odpowiednia ilość silikonu (również w tych miejscach, gdzie producent zapewnia szczelność) i przeciekać nie będzie :) Czyszczenie kabiny jako takiej to też nie problem - wszak o czystość w zwykłej też trzeba dbać. Czyścić i dezynfekować trzeba REGULARNIE, wtedy nie ma problemów.
Nie jest wskazane też specjalnie oszczędzać na takiej kabinie, unikać plastikowych części zwłaszcza w miejscach przyłączenia wody lub wymienić je od razy na miedź (czyli i tak trzeba dopłacić więc żadna oszczędność). No i to kobyły są zazwyczaj, więc raczej nie do malutkich łazienek :)
Nie jest wskazane też specjalnie oszczędzać na takiej kabinie, unikać plastikowych części zwłaszcza w miejscach przyłączenia wody lub wymienić je od razy na miedź (czyli i tak trzeba dopłacić więc żadna oszczędność). No i to kobyły są zazwyczaj, więc raczej nie do malutkich łazienek :)
Zgadzam się w 99% z opinią powyżej.Mam od kilku m-cy taką kabinę i już podczas montażu pojawiły sie problemy- cieknące wężyki , pękające, bo plastikowe zrobione na chrom gwinty ...Tak jak pisze osoba wyżej musiałam dodatkowo dołożyć kasę w wymianę części na chromowane ( przyłącze do słuchawki, nowa deszczownica ).Oprócz tego od tyłu kabina przy wężykach została wzmocniona blachą ocynkowaną ,bo tak było wszystko wiotkie(mam kabinę zabudowaną).No i poza tym jak pisze osoba wyżej co najmniej tuba silikonu by dokładnie wszystko było uszczelnione (tam też gdzie nie pisze producent,bo wg.niego nie powinno przeciekać) Jedno co dobre to ,że z brodzikiem nie było problemu jeśli chodzi o szczelność. Po usunięciu tych wszystkich mankamentów mogę powiedzieć ,że kabina jest ok niema z nią żadnych problemów,ale drugi raz bym jej nie kupiła:)) Kabinę użytkuję niecały rok (od stycznia).
Ja mam taką kabinę http://www.glasskol.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/Kabina_TYP_1_4c9a28ba80480.jpg
czyści się super, nic nie przecieka.. wydaje mi się, że z dobrymi jakościowo kabinami nie powinno być problemów.
czyści się super, nic nie przecieka.. wydaje mi się, że z dobrymi jakościowo kabinami nie powinno być problemów.
Wszystko zależny jaką kupisz. Fakt, są trochę trudniejsze w utrzymaniu ( czyszczeniu itp) ale radości jest z nich duzo;) ja osobiście polecam kabinę SIGMA HYDRO. zajrzyj na ceneo http://www.ceneo.pl/15362593 tam mają różne ceny ale możesz nawet za 1300 kupić co jest bardzo dobrą ceną za to co dostajesz.