Widok

kabina prysznicowa z hydromasażem

strasznie się na taką napaliłam ale słyszę ciągle opinie, że przeciekają, psują się i są trudne do czyszczenia. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupiłam mieszkanie z taka kabiną i pierwsze co to ją wyrzuciła,
obrośnięta kamieniem dosłownie, jest na to sposob ale trzeba naprawdę dbać a i przeciekała, poprzedni właściciel miał ja poklejone plastrem wężyki w jej wnetrzu
Odpowiednia ilość silikonu (również w tych miejscach, gdzie producent zapewnia szczelność) i przeciekać nie będzie :) Czyszczenie kabiny jako takiej to też nie problem - wszak o czystość w zwykłej też trzeba dbać. Czyścić i dezynfekować trzeba REGULARNIE, wtedy nie ma problemów.
Nie jest wskazane też specjalnie oszczędzać na takiej kabinie, unikać plastikowych części zwłaszcza w miejscach przyłączenia wody lub wymienić je od razy na miedź (czyli i tak trzeba dopłacić więc żadna oszczędność). No i to kobyły są zazwyczaj, więc raczej nie do malutkich łazienek :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się w 99% z opinią powyżej.Mam od kilku m-cy taką kabinę i już podczas montażu pojawiły sie problemy- cieknące wężyki , pękające, bo plastikowe zrobione na chrom gwinty ...Tak jak pisze osoba wyżej musiałam dodatkowo dołożyć kasę w wymianę części na chromowane ( przyłącze do słuchawki, nowa deszczownica ).Oprócz tego od tyłu kabina przy wężykach została wzmocniona blachą ocynkowaną ,bo tak było wszystko wiotkie(mam kabinę zabudowaną).No i poza tym jak pisze osoba wyżej co najmniej tuba silikonu by dokładnie wszystko było uszczelnione (tam też gdzie nie pisze producent,bo wg.niego nie powinno przeciekać) Jedno co dobre to ,że z brodzikiem nie było problemu jeśli chodzi o szczelność. Po usunięciu tych wszystkich mankamentów mogę powiedzieć ,że kabina jest ok niema z nią żadnych problemów,ale drugi raz bym jej nie kupiła:)) Kabinę użytkuję niecały rok (od stycznia).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba jednak jej nie kupię.
miedzi nie wolno łączyc z rurkami z komunikacji miejskiej bo wchodzi w reakcje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mam taką kabinę http://www.glasskol.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/Kabina_TYP_1_4c9a28ba80480.jpg

czyści się super, nic nie przecieka.. wydaje mi się, że z dobrymi jakościowo kabinami nie powinno być problemów.
Wszystko zależny jaką kupisz. Fakt, są trochę trudniejsze w utrzymaniu ( czyszczeniu itp) ale radości jest z nich duzo;) ja osobiście polecam kabinę SIGMA HYDRO. zajrzyj na ceneo http://www.ceneo.pl/15362593 tam mają różne ceny ale możesz nawet za 1300 kupić co jest bardzo dobrą ceną za to co dostajesz.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Dom drewniany (18 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

architekt gdańsk trojmiasto (29 odpowiedzi)

Dzień dobry, znacie jakiegoś dobrego architekta wykonującego projekty domów jednorodzinnych z...

Co muszę sprawdzić kupując sama mieszkanie ??? (59 odpowiedzi)

Mam jeszcze dużo czasu na sprzedaż mieszkania , ale chcę się dobrze przygotować .Dzięki za...

do góry