Widok

kafelki

Czy moglibyście mi napisać ile średnio kosztuje położenie kafelek za metr. Kafelki normalnej wielkosci nie jakies malutkie.
dzieki za odpowiedzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
40-50 zl/ m2

image
image
oki dzieki
a czy za zrywanie i ewentualne wyrowannie sa jakies doplaty?
za zrywanie i przygotowanie jest dodatkowa opłata
około 70 zł za m2
Może sprawdź na altino.pl, to taka wyszukiwarka przeróżnych usług, także remontowo-budowlanych, część firm tam się reklamujących, umieszcza także swoje cenniki. Przed wynajęciem fachowca zawsze warto sprawdzić co oferuje konkurencja. pozdrawiam
dzięki wszystkim za odpowiedzi
Sprostowanie.
Jak widzę masz już używaną łazienkę, więc tak naprawdę koszt remontu łazienki to zerwanie kafli, przygotowanie podłoża - płyta GK etc, przyłacza itd. Ułożenie kafelek jest w tym najmniejszym kosztem. Jesli chcesz mojej rady licz na koszt za robociznę nie mniej jak 8 tysiecy. Jesli ktos powie 4 to po remoncie stwierdzisz że lepiej było ja zostawić tak jak jest.
Szanowni Państwo.
Zasada 1. - tani budowlaniec to ten który nie ma zleceń. Pytanie dlaczego nie ma tych zleceń?
Zasada 2. - tani budowlaniec - to brak profesjonalnego sprzetu( to ważne)
Zasada 3. - tani budwlaniec aby zarobić co kolwiek musi zrobić to 2 razy szybciej niz droższy, a więc spieszy się, a więc problem dokładnosci i precyzji?
Na te oraz inne pytania, odpowiecie sobie sami. Pamietajcie jednak . Budowlańcy nie lubia po kimś kończyć.

Trzymam kciuki za tych którzy remontują.
Florian

www.florianbudownictwo.pl
Do Floriana...rozumując po twojemu to budowlaniec powinien wziąć za te łazienkę nie 8 tyś. a np. 12 tyś. No bo skoro jest droższy to i lepszy....No bo po co ma robic 3-4 łazienki w miesiącu jak może zrobic 1...ech fachowcy
a wystarczy popytać po znajomych..ci wystawia najlepsze referencje....Znam jedego "fachowca" od tapet..brał drogo a grube tapety sklejał na..zakładkę!!!
Dlatego nie bierzcie drogich fachowców ale sprawdzonych:)
Panu Florianowi chodzi o to, że nie ma tanio i dobrze. Jak się weżmie taniego partacza to trzeba po nim poprawiać. A wtedy koszty się co najmniej podwajają. Ludzie!! Nie oszczędzajcie na fachowcach. To się NIGDY nie opłaca......
Oczywiście najlepszym wyjściem jest brać kogoś poleconego. A jeszcze lepiej obejrzeć robotę takiego fachowca. To potrafi wiele wyjaśnić :)
Pozdrawiam
www.fresco.gda.pl
Szukałem kafli w necie, i przypadkowo trafiłem na stronkę w necie, gdzie oferowane są wizualizacje wnetrz, może zapoznasz sie z ich ofertą, oto adres www.domzbajki.pl, może sie przyda.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Drzwi zewnętrzne Aluhaus - warto? (36 odpowiedzi)

Dzień dobry, Chcemy wymienić stare drzwi na nowe. Stwierdziliśmy z mężem, że pójdziemy w drzwi...

Sauna domowa na podczerwień (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, Proszę podzielić się opinią (polecić model) na temat jednoosobowej, sauny...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry