Widok
kelner w dniu próbnym 10.06.2015
Wczoraj, przed rozpoczęciem dnia próbnego w tej restauracji zajrzałem do Państwa opinii. ,,Omijanie szerokim łukiem" w większości Państwa wypowiedzi spowodowało we mnie szok, dystans, zaniepokojenie i ogółem zadałem sobie pytanie: ,,gdzie ja się pcham!". Po prostu byłem przestraszony. Nie trudno ,,ominąć" tę restaurację. Na google maps szukałem jej i w miarę szybko znalazłem. Gorzej było z samym trafieniem. Wiadomo, na Długiej jest lokal gastronomiczny obok drugiego. Trzeba patrzeć z dystansem kilkumetrowym, aby skojarzyć szczegóły elewacji kamienicy w jakiej znajduje się ta restauracja. Kierowałem się wyszukiwaniem laurowiśni okalającej ogródek, którą właściciel tej restauracji na tyle umiłował, że posadził w kilku swych ogródkach restauracyjnych na Długiej. Minus taki, że gdy ktoś chce się tam pojawić na spotkaniu, może mieć problemy, ze względu na słabo widoczne logo restauracji. W końcu trafiłem, wcześniej jednak przeszedłem to miejsce, musiałem się cofnąć kilka metrów . Muszę kończyć część pierwszą swojej opinii, 1200 znaków to dla mnie za mało na wypowiedź! Gdzieś tam poniżej będzie ciąg dalszy. B. Zdoliński
Moja ocena
La Cantina
kategoria: Restauracje
obsługa: 6
menu: 4
jakość potraw: 6
klimat i wystrój: 3
przystępność cen: 3
ocena ogólna: 4
4.3
* maksymalna ocena 6
Minus restauracji to wietrzna ul. DŁUGA. Wiatr z zachodu jest miły dla Norwegów jedynie. Prosi się o zadrzewienie ogródka szczelnym żywopłotem. Jedzenie było chwalone przez wszystkich gości. Mój obiad pracowniczy, czyli pierś z kurczaka była porządnie przygotowana- kucharz zna się na swoim fachu. Zarzuty mogą mieć Polacy do cen dań, podobnie jak Niemcy do cen w niemieckich restauracjach a Norwedzy do cen w norweskich restauracjach. Po prostu, Nas Polaków stać na restauracje egipskie. Nie obejdziemy czynników ekonomicznych. Miejsce przytulne wewnątrz. Na zewnątrz jest miło jak nie ma wiatru. Muzycy uliczni, o ile graja klasyki, przyczyniają się do zapełniania ogródka wielbicielami dobrej muzyki. Klimat jest. Mimo zgiełku tysięcy turystów jacy codziennie przechodzą obok, dzięki laurowiśni odgradzającej ogródek od deptaka, ma się poczucie izolacji od tłumu, czego brakuje w kilku restauracjach przy długiej. Jestem miło rozczarowany tą restauracją .