Widok

kiedy był u was widoczny brzuch ciążowy ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny kiedy u was już zaczął rosnąć brzuszek ? Od kiedy był widoczny tylko dla Was a od kiedy był widoczny dla innych ?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
u mnie tak4 miesiac byla mala pileczka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie w pierwszej ciąży do końca szóstego miesiąca nie było nic a nic widać, a w drugiej to juz w czwartym miesiącu kto wiedział że nie przytyłam tylko jestem w ciąży to widział.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dopiero w 6-tym miesiącu mogłam mówić że jestem w widocznej ciąży...wcześniej miałam autentycznie wzdęcie;) ale u mnie było tak że jak pryszłam do porodu to pani połozna mi nie uwierzyła ze jestem w 37tc:):)
Adaś 31/10/2012 :)
image
ja mam 13 tc a brzuch jak w 5 miesiącu i teraz nie wiem dlaczego ;/
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w pierwszej ciazy jakos w 4mscu juz bylo cos widac a w drugiej gdzies w 5 pod koniec
Ja jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to juz mi sie przytylo,a brzuszek w 3mcu juz byl widoczny.
zastanawiam się właśnie dlaczego tak u mnie wydęło. Jem oczywiście inaczej niż zwykle bo na zdrowie moje rzeczy absolutnie nie mam ochoty. Waga moja stoi w miejscu, specjalnie ważyłam się też u lekarza. Ale brzuch jak na prawdę w 5 miesiącu. Za tydzień chcę powiedzieć o ciąży przyjaciołom bo już dłużej choć bym chciała nie ukryje.
image
u mnie w pierwszej ciąży chyba ok 5m-ca, a w drugiej ok 2 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie od 4 był już wyraźnie widoczny :)
hexusia to wzdęcie
u mnie w 4 miesiącu
u mnie w czwartym miesiącu :), ach co to był za czas :)), w sensie cała ciąża
U mnie w 5 msc byl juz widooooczny :)
A dla mnie to juz byl widoczny w 3 msc :)

Kazda ciaza inna , jak i brzuch ;-)
Hexusia a juz myslalam ze to ja jestem jakas dziwna. u nas sie zaraz zaczyna 15 tydzien a brzuch taki to w pierwszej ciazy chyba w 6 miesiacu dopiero mialam. normalnie mi urosl niewiadomo kiedy. waga tez stoi w miejscu a brzuch juz calkiem duzy- ps wczoraj pierwszy raz poczulam maluszka :D
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko, że moja to pierwsza taka poważna ciąża. może to przez luteinę?
image
wątpie... ja bralam luteine chyba do 14 tygodnia a brzuszek ciążowy zrobił mi sie koło 24 tygodnia.
no nic ! dziecko jest malutkie przyczynę poszukać muszę chyba jednak w lodówce;-)
image
Dużo zależy od wagi startowej i budowy ciała. Ja w 12tc wyglądałam jak dziecko z Afryki z opuchlizną głodową. Zaczynałam od wagi 44kg i do tego "niskie zawieszenie" miednicy. W 6 miesiącu każdy się mnie pytał kiedy już rodzę bo strasznie duży i niski brzuch :) Jak przekroczyłam 110cm w pasie to pozycja pionowa była wielkim wyzwaniem :)
image

www.facebook.com/MauaFotografia
oj, ja miałam szybko brzuch, w 3 miesiacu w I i w II ciazy juz było widac ewidentnie. A jak byłam w 5 miesiacu ludzie mysleli ze juz zaraz rodze ;) Potem jakoś stanęło takze przy końcu miałam wielkość standardowa ;)
w szóstym dopiero było cokolwiek widać, za to teraz wyglądam jak wieloryb :) a zaczęłam 38 tydzień
image
W pierwszej ciąży gdzieś w 5 miesiącu. W drugiej będzie z miesiąc wcześniej.
image image
W I ciąży dopiero w 5 mc zaczął się brzuch ujawnią, a w II dokładnie w 10 tyg było już widać.

10 tydz :
image

12 tydz :
image

40 tydz :
image

Szybko mi ten brzuch urósł, przytyłam łącznie 8 kg, ale głównie poszło w brzuch. Mała miała 3600g.
o ja faktycznie 10 tydzień i już taka fajna piłeczka ;) ale mało przytyłaś w efekcie końcowym! fajny brzusio !!!
image
Dziękuję. :)
w 1 ciazy 12tc, w drugiej w 10tc... w sumie jak zrobilam test i byl positive tak zaczelam ppatrzec i juz byl ciazowy...obie corki bardzo duze , a rodzilam pierwsza w 39tc - 4.5kg, druga w 37 - 3.9kgm.ps. ja jestem przy kosci itp, ale ewidentnie bylo widac ze to nie brzuch tluszczowy itp...

spokojnie, jeszcze bedzie ci ciezko z tym brzuchem itp.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry